Metershoge wand voor Cruijff vrijdag onthuld

Vrijdagmiddag wordt een metershoge wand met beelden van Johan Cruijff onthuld in de Johan Cruijff ArenA. Op die manier wil het stadion de legendarische nummer veertien eren. Dat meldt FOX Sports. 

De metershoge wand bij de hoofdingang bestaat uit mozaïek met zwart-witbeelden met neonaccenten uit de loopbaan van Cruijff. Naast de enorme wand wordt ook het borstbeeld van Cruijff onthuld. Dat beeld is gemaakt door kunstenaar Guido Sprenkels. 

De ArenA draagt sinds afgelopen jaar de naam van Cruijff. Sindsdien is de oud-Ajacied op verschillende plekken in het stadion terug te vinden, zoals op de metershoge portretten aan de buitenkant van het stadion. Ook is hij te zien op de toegangspoorten, de vlaggen en de kleding van de stewards.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Dit wordt wel mooi hoor... En wat voor uitstraling gaat dit hebben op bezoekende fans en tegenstanders.
1 0
WZAWZDB14
Er komt toch ook nog een beeld van het ingezamelde geld van de supporters?
0 0
Cruijffthebest
Johan Cruijff is de beste die er ooit was en ooit zal zijn, daar ben ik heilig van overtuigd, dus er kan niet genoeg eerbetoon zijn voor deze grootheid.
De bekendste Nederlander aller tijden, de God van voetbal, een genie, een visionair, de vernieuwer in en van het voetbal, alles wat je hem wilt noemen is eigenlijk nog niet genoeg.
De man is niet te evenaren als voetballer, als trainer en als mens.
Johan Cruijff is en blijft voor altijd mijn held en mijn idool!!!!!!!!
2 -1
Saren
Eens het is een legende, maar bekendste nederlander aller tijden? Absoluut niet.
1 -2
Joodhannus73
Wie is dan de bekendste Nederlander? Volgens mij hebben ze dat een keer onderzocht. Van Gogh en Rembrandt waren niet bekender. Zou verder niet zo gauw weten wie wel...
0 0
OKP-AFCA
Volgens mij koos men Pim Fortuyn toen, die was toen net doodgeschoten of midden in zijn winnende campagne.
0 0
Bensco
Michiel de Ruyter? Willem van Oranje? Antoni van Leeuwenhoek? Erasmus? Anne Frank? Vincent van Gogh? Rembrandt? Willem Drees?

Cruijff scoorde wel hoog maar er zijn zat grote Nederlanders. volgens mij stond zelf Fortuyn in de lijst. waarom, Joost mag het weten.
0 0
Lane 8
Armin van buuren?
0 0
Bensco
Michiel de Ruyter? Willem van Oranje? Antoni van Leeuwenhoek? Erasmus? Anne Frank? Vincent van Gogh? Rembrandt? Willem Drees?

Cruijff scoorde wel hoog maar er zijn zat grote Nederlanders. volgens mij stond zelf Fortuyn in de lijst. waarom, Joost mag het weten.
0 0
Mario65
De beste man kan niet genoeg eerbetoon krijgen
De wereld mag en moet zien hoeveel de eeuwige nr 14 voor de club betekent.
Nu nog zijn droom waarmaken en op terug richting de Europese top.
Één ding is zeker.. het wordt al steeds beter.
4 0
Bjorn
Heel goed bezig daar. Het enige wat ik nog graag echt in het stadion zie veranderen zijn het dichtgooien van die 4 hoeken. Hopelijk blijft de buitenkant snel progressie maken, want die omturning van hol naar bol wordt een hele fraaie.
1 0
Ajax4xbestevaneuropa
Johan die Ajax weer richting Europese top wilde krijgen, wat zou het prachtig zijn om zijn idee en droom te bekronen door madrid uit te schakelen, in zijn stadion. Ook al is het de heenwedstrijd die in de arena is, zodra er een marge ontstaat van 2 a 3 goals in het voordeel voor ajax, dan zal de arena losgaan als nooit te voren. De beste club aller tijden verslaan die de laatste 4 jaar 3 keer de beste van europa was, Mocht dit gebeuren dan denken we ook aan de mensen die dit niet meer mee kunnen maken zoals johan en pietje keizer en appie.
Ajax schakelt madrid uit en de hele stad gaat gek worden. Mark my words.
2 -1
paulis
heel goed, ben benieuwd
0 0
Ajacied33
Ben benieuwd hoe dat eruit gaat zien. Volgende week in de beker tegen Heerenveen ga ik het zien
0 0