Johnsen denkt hardop aan uitleenperiode

BartVeenstra, 14-01-2019 om 13:05, 7117 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dennis Johnsen hoopt nog altijd te slagen bij Ajax, maar de Noors jeugdinternational beseft ook dat het op dit moment erg lastig gaat worden. De aanvaller heeft bij Jong Ajax op dit moment geen basisplaats, waardoor het eerste elftal al helemaal ver weg is. Een verhuur zou dan ook tot de mogelijkheden behoren.

Afgelopen zondag speelde Jong Ajax op Sportpark De Toekomst tegen Jong PSV (2-2) en ondanks veel afwezigen - enkele spelers waren met Ajax 1 mee op trainingskamp naar de Verenigde Staten - begon hij op de bank. 'Overbelasting. Ik heb er sinds een week of twee last van. Ik kan ook niet volledig meetrainen', zegt hij er in Het Parool zelf over.

Toch lijken de problemen dieper te liggen, want de waarheid gebied te zeggen dat Johnsen na anderhalf jaar nog niet wist te slagen in Amsterdam. 'Er is veel gebeurd dit seizoen', zegt hij, zonder daarbij aan te geven wat er zich precies heeft afgespeeld. 'Ik stond daardoor niet op goede voet met de trainers, maar de fout ligt bij mij. Ik wil er alles aan doen om te slagen.'

Johnsen heeft, zo gaf hij zondag ook al aan in gesprek met FOX Sports, nog altijd het doel om in het eerste elftal van Ajax te spelen. 'Maar dat is dit seizoen heel moeilijk. De ploeg doet het geweldig, haalt een heel hoog niveau. Misschien is het beter om een periode uitgeleend te worden aan een andere club. En dan wil ik alsnog terugkeren bij Ajax om mijn doel te bereiken.'

'Johnsen moet elke week de beste kunnen zijn'

Na de wedstrijd van zondag liet trainer Michael Reiziger zich ook al uit over Johnsen. Hij gaf daarbij aan dat Johnsen meer kan dat hij laat zien. 'Hij móet meer als hij de top wil halen. Met zijn kwaliteiten moet hij elke week de beste kunnen zijn, maar hij is te wisselvallig. Misschien is het iets mentaals, we praten veel met hem. Maar als hij dicht tegen het eerste elftal aan zou zitten, had Erik ten Hag hem wel meegenomen naar Florida.'

30% korting op de Ajax-uitcollectie in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KlasseLasse
ik ben nooit fan van hem geweest! zelfde als cerny maar dat komt omdat ik hem echt een ego vind op het veld wilt alleen maar voor eigen succes gaan
0 0
bremovic
als zijn mentaliteit veranderd dan kan het nog een leuke speler worden, maar ben er bang voor dat het bij hem niet veranderd
0 0
Pheadrus
Toch, als je die paar acties van Johnson weer ziet in de samenvatting; zijn handelingssnelheid en de dreiging van zijn acties is toch opmerkelijk.
1 -2
iammike
Hij zou eigenlijk verhuurd moeten worden aan een degradatie kandidaat in de hoop dat hij daar de juiste mentaliteit krijgt en voor elke meter vecht. Al denk ik niet dat er een degradatie kandidaat In de eredivise het risico wil lopen en die jongen wil huren want grote kans dat die het mentaaal niet gaat opbrengen. Dan maar aan een topper uit de KKDivisie, want in Amsterdam zijn Nunnely en Lang hem wel voorbij in de pikorde. Daarnaast doet Cerny soms mee bij Jong en zal ook Kühn zijn wedstrijden bij de beloften mee spelen.
0 0
bremovic
wij denken allemaal aan zijn vertrek
1 -1
WouterBerg83
Zoveel talent...bij de één komt het er eerder uit dan bij de ander. Hopelijk geen tweede Fischer, maar een nieuwe Eriksen. Geduld, vertrouwen, en inderdaad misschien maar eens elke week spelen.
Als het hem lukt om stabiel en nog beter te worden kan Ajax hier heel erg veel plezier aan gaan beleven. Niet te snel afschrijven (maar eens dat het er wel een keertje uit moet komen).

Ik neem altijd maar het voorbeeld Daley Blind. Hoewel ook ik weet dat er maar heel weinig spelers na een verhuur alsnog zijn doorgebroken....Maar de kwaliteiten zitten er wel in!
1 0
Labrador
1 woord. Mentaliteit
0 0
Duif63
Ik hoef hem nooit meer in een Ajax shirt te zien. Was vanaf dag 1 al duidelijk dat hij er niets van kon. Paniekaankoop van Overmars na het mislukken van de Richarlison transfer. De opmerkingen van Kraaij jr. na dat ene mooie doelpunt hebben hem ook geen goed gedaan.
1 -15
RaynoFischer
Zeker geen paniekaankoop, heeft genoeg talent alleen een waardeloze mentaliteit...
Hopelijk gaat de knop nog om, want het wordt lastig zo
3 0
Ajax#1900
Je zag ook direct dat jij er wel degelijk wat van kan. Heeft heerlijke goals gemaakt en ook oog voor de assist. Daarom is die wisselvalligheid zo jammer.
4 0
stefanwillem
Hij kan echt wel heel goed voetballen en heeft echt alle kwaliteiten om een hoog niveau te halen. Hij zit mentaal gewoon waardeloos in elkaar.
3 0
GvanderK
Hij heeft iemand nodig die hem een mentale schop onder z'n hol geeft. Alleen dan kan er voor hem iets veranderen, kwaliteit is belangrijk, maar mentaliteit net zo zeer. Zijn tijd bij Ajax hoeft er niet per se op te zitten als hij er vanaf nu alles aan doet.
3 -1
AjaxBaggio
Zeker een goede optie. Komt voor mijn gevoel zelfs te kort voor Jong Ajax.
0 -2