Bijleveld: 'Hoop dat het er nog van komt'

NielsOpdam, 14-01-2019 om 11:05, 6482 views, De Volkskrant |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Teun Bijleveld hoopt dat hij in de toekomst een keer de kans krijgt in het eerste elftal van Ajax. Dat vertelt de middenvelder van Jong Ajax in gesprek met De Volkskrant.

Bijleveld mocht afgelopen week niet met het eerste elftal mee op trainingskamp naar Orlando. 'Je mag je er ook niet te druk om maken, want dan gaat het voetbal eronder lijden. Ik doe gewoon ontzettend mijn best en hoop dat het er nog van komt.'

Het contract van de 20-jarige middenvelder loopt komende zomer af, al heeft Ajax een optie op nog een seizoen. Hij houdt het aankoopbeleid van de Amsterdammers dan ook in de gaten. 'Financieel wordt het in de voetbalwereld steeds gekker. Ajax wil de lucht in, meegaan met internationale topclubs. Er zijn echt veel goede spelers. Het positieve: van meetrainen met hen word ik alleen maar beter.'

30% korting op de Ajax-uitcollectie in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Leuk voor AZ.
Daar komt ie ook vandaan hé.
1 0
WouterBerg83
Hij is "al" twintig...Zie deze jongen het eerste nog wel halen. Zeker met de verwachte "leegloop" op het middenveld komende zomer.
1 0
Ozymandias
Bijleveld is een voetballer voor op de vierkante meter en heeft geen spelintelligentie en -visie buiten die vierkante meter. In het moderne voetbal is weinig ruimte voor dat soort spelers zelfs als ze net als Bijleveld en goede dynamiek en veel voetballend vermogen hebben. Mensen vergelijken Bijleveld hier met Eriksen maar die vergelijking slaat nergens op. Natuurlijk hebben ze beide een groot voetballend vermogen (Eriksen natuurlijk een veel groter voetballend vermogen dan Bijleveld) maar Eriksen is nou juist zo'n goede speler vanwegen zijn spelintelligentie en -visie buiten de vierkante meter waar hij op speelt.

Eriksen is in de kleine ruimte geweldig maar hij zoekt altijd naar de pass één schakel in de opbouw or aanval verder zodat hij een enorme onvoorspelbaarheid in het spel van Tottenham toevoegt. Bijleveld gaat altijd voor de meest voor de hand liggende optie en 9 van de 10 keer is dat de speler die het dichst bij hem staat. Daardoor trekt hij tegenstanders naar zich toe en komt het veld centraal en in de half-spaces van het laatste 1/3 geheel vol te staan. Daarom gebruiken ze Bijleveld ook niet als '10' om hem zo veel mogelijk uit dat gebied te houden maar ook als (linker)centrale middenvelder mist hij de spelvisie om echt iets toe te voegen aan het spel.
0 0
trooop
Jij weet een stukje over voetbal altijd aan te laten voelen als de uitleg van een wiskundesom. Dikdoenerij wordt dat ook wel genoemd. 8 van de 10 voetballers zijn nog altijd betrekkelijk simpele jongens. Maar jij doet het lijken alsof je bloedintelligent moet zijn om een goeie speler te kunnen worden.

Het enige wat bijleveld volgens jou dus moet doen is af en toe een mannetje overslaan? Zeg dat dan gewoon zo. Goed nieuws: dat is voor iedere boerenlul heel makkelijk aan te leren.

Je moet over balgevoel en talent beschikken, daar begint alles mee. En dat heeft hij in overvloed. Slimmere spelers hebben een voorsprong, maar de rest is allemaal bij te schaven en aan te leren. Een speler met zo'n techniek zouden ze moeten helpen en kansen moeten geven. Als dat goed uitpakt heb je straks een geweldige speler erbij.
Dit in tegenstelling tot spelers zonder aangeboren balgevoel; dat zullen nooit geweldige voetballers worden.
1 -1
geDaante
De basis voor een speler van Ajax moet juist zijn uitstekend zijn in de kleine ruimte, en daarin te kunnen combineren en handelen. Ajax wil namelijk op de helft van de tegenstander spelen, en ook onder druk uit kunnen voetballen. In beide gevallen moet je zo goed mogelijk in de kleine ruimte en in het combineren zijn, zeker als je ook nog vanuit balbezit en wat controle wil spelen.

Bijleveld voldoet duidelijk aan die basis, types als De Wit niet. Wil je per se een loper/gatentrekker, dan moeten die kwaliteiten bovenop kunde in de kleine ruimte komen, en niet alleen gaten trekken en aan de bal vrijwel niks kunnen.

Kortom, Met Bijleveld blijft je kort combinerend vermogen als team hoog, of zo hoog mogelijk, en met iemand als De Wit, mede door zijn positionering maar vooral gebrek aan voetballend vermogen, haal je dat onderuit.

Bijleveld is zeker geen Eriksen, Eriksen is meer een 10, en Bijleveld een verbindende speler, een beetje zoals Frenkie nu speelt, het liefst iets hoger als 8 bij de punt naar achter.

Bijleveld is vrijwel altijd betrokken bij gevaarlijke aanvallen en goals van Jong Ajax, draait makkelijk en goed weg en open, verbindt uitstekend de linies, heeft oog voor de steekbal, loopt goed, combineert makkelijk, kan een mannetje voorbij. Ik snap werkelijk niet waarom je hem zo tekort doet en iemand als Ekkelenkamp, die wel wat heeft, zo ophemelt.
2 -1
Pheadrus
Ik ben ook een fan van Bijleveld. Net wat je zegt; "hij is vrijwel altijd betrokken bij gevaarlijke aanvallen". Hij is ook regelmatig aanvoerder; een zekere erkenning van zijn kwaliteiten. Dit zijn de type spelers die ik graag zie. Maar hij moet het zelf afdwingen en ik accepteer dat de staf van Ajax (die hem elke dag zien) het beste kijk op hebben.
0 0
Web
Ik vind het een hele leuke voetballer, zal terecht komen bij een leuke eredivisie club denk ik. Fysiek zal hij nog stappen moeten maken, maar hij is al 20 jaar, moet wel snel komen
2 0
stefanwillem
Echt belachelijk dat hij nog geen kans heeft gehad en die andere houthakkers wel. Bijleveld doet me in bepaalde opzichten erg aan Eriksen denken en heeft gewoon veel voetballend vermogen. In mijn optiek ook veel beter dan Eiting.
2 -2
geDaante
Zeker belachelijk. Ajax wil per se een type loper op 10, helaas, en het maakt niet uit of ze wel of niet kunnen voetballen. Verschrikkelijk.
1 0
trodat4030
Totaal niet te vergelijken. Eiting is een echte opbouwende mid en kan ook, zoals FdJ begin vh seizoen, als inschuivende 4 spelen, waar ik Bijleveld veel meer een AM vind en eerder als vleugelaanvaller zou laten spelen dan als CVM.
0 0
sjaakahz94
Gek dat hij en die rechtsback die destijds samen met hem overkwam van AZ als 'toptalenten' werden beschreven. Ondanks dat Teun aardig kan voetballen komt hij gewoon tekort voor de top.
0 -2
geDaante
Als hij tekort komt, komt heel het huidige Jong Ajax tekort, los van Gravenberch en Kühn, die hebben nog meer potentie dan Bijleveld.
1 0
Aeter
Dan zal dat ook wel zo zijn. Er breken er vaak niet meer dan 3 door vanuit jong Ajax. De echt grote talenten stromen direct door en slaan Jong grotendeels over.
0 0
sjaakahz94
Ik geef Dest, Danilo, beide Timbers en Kotarski ook een kans.
0 0
appeltje
Schouten toptalent? Heeft in z'n eerste jaar bij Ajax, vorig seizoen dus, welgeteld 17 minuten voor Jong Ajax gespeeld, verdeeld over 3 wedstrijden. Heb niemand hem ooit een toptalent horen noemen.
0 0
sjaakahz94
Dit is een artikel van Bram van de Ploeg destijds: https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/104635/ajax-neemt-toptalenten-over-van-az
0 0
FlyingDutchMan
Viel wel mee, van beiden.
1 0
sjaakahz94
Daarom zeg ik 'gek'. Heb nooit een toptalent in hem gezien, van die ander weet ik de naam niet eens meer.
0 0
Mocrodammerr
doe maar niet. Spelers van Jong Ajax kunnen we voor 90% afschrijven. Komen gewoon veels te kort.
0 -4
Antafca
voetballend verre weg de beste
5 0
Jornnn
Zeker. Deze jongen hoeft zich geen zorgen te maken. Wellicht niet bij Ajax, maar hij komt zeker bovendrijven. Zolang hij 100% blijft geven natuurlijk.
2 0