Magallán vervolgt studie in A'dam: 'Word advocaat'

BVeenstra, 14-01-2019 om 10:35, 15748 views, Algemeen Dagblad |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax-nieuweling Lisandro Magallán weet al zeker wat hij na zijn voetbalcarrière wil gaan doen. De Argentijnse verdediger vertelt in het Algemeen Dagblad dat hij in Buenos Aires zijn propedeuse heeft gehaald van zijn opleiding rechten en die studie krijgt nu een vervolg in Amsterdam.

Het is de bedoeling dat Magallán de opleiding uiteindelijk voltooit in Argentinië en voor nu blijft voetbal wel de belangrijkste bezigheid. 'Ik ben een groot deel van de dag lichamelijk bezig. Trainen, spelen. Als ik studeer, vind ik daar een bepaalde rust in. Ik wil mijn hersenen ook aan het werk houden. Als mens moet je niet met één ding bezig zijn. Het is goed om je te ontwikkelen. En voetballen kun je niet je hele leven. Na mijn carrière word ik advocaat.'

De voetbalwereld is compleet anders dan de wereld der advocaten, maar volgens Magallán zijn er ook overeenkomsten. 'Als advocaat verdedig je ook mensen, net zoals ik nu op het veld doe. Bij ons thuis kwam opleiding vroeger voor voetbal. Mijn ouders wilden per se dat ik genoeg aandacht aan school zou besteden. Ik ben God en hen dankbaar dat ik die mogelijkheid heb gehad.''

30% korting op de Ajax-uitcollectie in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Weet hij precies wanneer hij er met een gestrekt been in moet of voor een rustige opbouw moet kiezen.
0 0
Kees999
Sympathieke gozer.
0 0
Pheadrus
Rode kaart voor Ajax - Magallan; "Objection your honor!"
0 0
Joodhannus73
Ons centrale duo achterin heeft bij elkaar meer hersencapaciteit dan menig ander team bij elkaar. Ten opzichte van Feyenoord ook alle supporters nog meegerekend...
1 0
PetrusKeizer
ach, hij is de eerste niet en zal de laatste niet zijn. Keje Molenaar, Dick Advocaat....
3 0
Schwalbino
Geeft meteen al een beetje beeld van hem als mens. Hij is niet dom, zijn ouders hadden serieuze en verstandige plannen met hun kinderen en hij heeft dat goed opgepikt.

Dit lijkt me een speler die een vaste waarde achterin gaat worden. Technisch wellicht geen hoogvlieger maar zoals Cruijff zei 'voetballen doe je met je hoofd'.
4 0
AjaxCitizen
Heel slim om al te investeren in wat je later wilt gaan doen. Het kan soms heel snel gaan met het geld als je geen plan hebt. Dus een studie of een eigen merk opzetten is een goede keuze.

En als het allemaal niet lukt, kan hij later alsnog analist bij Fox Sports worden. Daar lijkt elke ex-prof een baantje te krijgen.
5 0
Cisco2
Wie de f*ck is Van Benthem?

Wij hebben Magallan die zijn eigen rode kaarten laat seponeren.
1 0
Libero
El nuevo Keje Molenaar.
5 0
3sterren
Brains and balls, een dodelijke combinatie, ook op het veld ...
7 0
Red Devil
Daar kunnen die verwende Hollandse spelers een voorbeeld aan nemen maar die zijn liever lui dan moe of ze hebben gewoon de brains niet om te gaan studeren op een enkeling na dan.
8 -6
jaribombari
Je bent 19 jaar en verdiend 2 miljoen per jaar. Wat is dan nog het nut om een opleiding te volgen? Het vergaren van kennis? Dan moet je echt extreem leergierig zijn hoor. Ik zou het dan ook wel prima vinden. En daarnaast, die gasten zijn klaar om hun 35e. Daarna kunnen ze altijd nog de schoolbanken in mochten ze daar behoefte aan hebben.
0 -11
Kibbahimovic
Van een opleiding kun je als mens ook groeien/ ontwikkelen hoor. Vooral bij hogere opleidingen. Je leert abstracter kijken en beter relativeren. Net zoiets als dat mensen op voetbal gaan zonder dat ze ervoor betaald krijgen, die doen het voor de beweging
13 -1
Ajaxvooraltijd
Een mens groeit veel meer door de wereld te verkennen en dingen mee te maken ipv het uit boekjes te leren voorgekauwd door school.
1 -6
Ajax27
En zo verantwoord iedere hippie in een gekraakte woning waarom hij leeft als een zwerver maar zich wel oh zo vrij voelt. In de grote mensenwereld gaat het net ff iets anders. Daar zul je toch echt moeten leren voor een vak om ergens te komen.
0 0
RusselWestbrook
Advocaat ga je niet worden door de wereld te verkennen en dingen mee te maken.
0 0
Kibbahimovic
Weet niet wat voor boeken jij hebt moeten lezen maar al doe je een breed en toegankelijke management studie (of maakt niet uit wat voor HBO studie) dan heb je geen voorgekauwde boekjes ofzo hoor.. hetgeen wat je dan doet is je kennis verrijken. Ten tweede, heel veel hooggeleerde mensen lezen na hun studie talloze boeken omdat ze daar alleen maar slimmer en wijzer van worden.
0 0
Ozymandias
Maar het één hoeft het ander toch niet uit te sluiten? Magallán verkent de wereld (hij gaat als Argentijn in Europa voetballen) én ontwikkeld zichzelf ook via een studie.
0 0
Topteam
Word moe van mensen zoals jouw. De afschuw straalt er vanaf. Niet iedereen heeft de brains en de drang om te studeren. Ik zelf heb HBO gedaan en ben nu airco monteur. Bewuste keuze. Ik vind school geen reet aan en doe nu wat ik leuk vind. Als ik kon voetballen was ik ook niet naar school gegaan, maar iets gaan doen wat ik leuk vind. So What ?
4 -8
MoIukker
Hij zegt dat hij HBO heeft gedaan, niet dat hij het gehaald heeft. Think about it fam.
3 0
Lane 8
Ja no way dat je een HBO hebt afgerond met zoveel fouten in 1 klein plempseltje. Inhoudelijk ben ik het overigens wel met je eens, live your life en doe wat je leuk vindt/goed in bent.
4 -4
Kibbahimovic
"als jij" i.p.v. "zoals jouw". Heb je je opleiding overigens wel gehaald? Verder wel schattig dat je je met een voetballer vergelijkt, dat opleiding voor jullie beiden even onbelangrijk is :P
4 -4
Ajax27
Gezakt op Nederlands?
5 -5
RusselWestbrook
Positief verrast.
2 0
OntlastendeMiddenvelder
Deze jongen is niet alleen maar met voetbal bezig. Next! (Dat hoor je nou nooit.)
4 0
Ardoe
Mooi om te lezen, slimme en verstandige jongen
6 0
Antafca
gvd kan niet eens kaarten afrekenen voor real Madrid lekkere rabo storing
0 -11
Arie Vink
Ik zou een advocaat inhuren..
9 0
Sterspeler
Misschien wil Magallan het wel pro deo doen. Afrekenen met een storing word ook lastig.
1 0
Stamhoofd
Slimme jongen
2 0
Rentokill
Een bijnaam is geboren...
0 0
Schwalbino
Advocaat?
0 0
Dapperestrijders81
El proceso
0 0
ditisdebeslissing
better call magallan
1 0
insectenverdelg
Lisandro Moskowicz?
0 0
Kilum
Dick?
2 0
GvanderK
Mickey Halles?
0 0
Hans Kraay Jr.
Dick?
2 0
DaNaRWaL
Harvey Specter?
2 0
Bjorn
Dat wordt dan een makkie bij de tuchtcomissie wanneer hij zijn eerste rode kaart pakt.
11 0