Johnsen eerlijk: 'Moet stabieler worden'

SJvanveen, 13-01-2019 om 17:33, 5897 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Dennis Johnsen is dit seizoen geen vaste waarde bij Jong Ajax en zondag tegen Jong PSV begon de Noor, zelfs bij afwezigheid van veel vaste krachten, op de bank. Volgens hemzelf had dit te maken met knieklachten, al weet Johnsen dondersgoed dat hij beter moet spelen. 

'Ik had wat last van mijn knie, dat was de reden waarom ik niet startte, maar het is niet echt goed de laatste maanden', stelde Johnsen eerlijk voor de camera's van FOX Sports. 'Dat komt simpelweg doordat ik niet goed speel. Dan krijgen andere spelers de kans, bijvoorbeeld op het trainingskamp', aldus de buitenspeler, die vooral bij zichzelf te rade gaat. 

'Het is vanwege mijn speelstijl. Ik moet stabieler worden en dat is mijn doel dit seizoen. De trainers treffen geen blaam, zij willen altijd dat spelers goed spelen. Het is lastig om op de top van je kunnen te spelen elke week, maar het ligt aan mij en ik moet het gaan doen.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
De volgende Fischer? Hoop potentie maar het gewoon net niet in zich hebben...
0 0
Mike1
“het is lastig om op de top van je kunnen spelen”?? Dat is toch juist de hele basis van topsport, dat je WEL in staat bent om elke keer het uiterste te brengen?
1 -3
Ozymandias
Dat is misschien de basis maar is ook het moeilijkste wat er voor een topsporter is. Hoevaak speelt Ronaldo zijn beste voetbal tegen een degradatiekandidaat? Bijna nooit, omdat hij zich voor zulke wedstrijden niet optimaal kan motiveren. Dat is geheel menselijk en ELKE speler heeft dit. Johnsen heeft dit alleen veel te veel waardoor hij mentaal nog niet geschikt is om topsport uit te oefenen op een manier waarop dat hoort.

Hij hoeft niet elke wedstrijd de beste op het veld te zijn maar hij moet als hij een slechte dag heeft dat dan op inzet proberen te verhullen en hij lijkt juist minder inzet te tonen wanneer het even niet loopt.
0 -2
mvdk
Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dat gedaan. Stabiliteit is ook een kwaliteit en als je dat niet hebt is het lastig om altijd op de top van je kunnen te spelen. In de eredivisie barst het van de spelers die de ene week een 4 halen en de andere week een 7.
3 0
Sterspeler
... terwijl je bij Ajax eigenlijk altijd minstens een 6 of hoger moet scoren. Dat onderscheid de topclubs van de normale clubs.
0 0
mvdk
Klopt, maarja soms zit je ernaast. De stap naar Ajax is enorm gebleken. De druk in immens, want half Nederland kijkt op je vingers. Dat is iets anders dan een beetje ballen bij SC Heerenveen. Johnsen deed het daar prima, maar bij Ajax lijkt het niet te lukken. Het zou me echter niets verbazen als hij bij een kleinere club zijn draai weer zou vinden. Dit is typisch zo'n speler die misschien ooit bij AZ zal eindigen maar nooit hoger zal komen.
0 0
afcas
de basis van topsport is dat je goed bent in de sport die je speelt. daarnaast is mentaal sterk zijn wel een hele grote pre natuurlijk. alleen hebben vooral buitenspelers hier vaak moeite mee.
1 0
mvdk
Als ik Henk de Jong van De Graafschap mag geloven hebben ze nog wel wat hulp nodig (persconferentie na Ajax-De Graafschap). Stuur Johnsen, Kristensen en Cerny gratis erheen, dan kunnen zij een half jaar eredivisie ervaring opdoen en dan is De Graafschap uit de brand geholpen. Win win situatie. Cerny kan stabiele speeltijd goed gebruiken, dus ik zou het zeker toejuichen.
2 -1
Rood Gevaar
Daar gaat Sjaak Swart voorliggen
3 0
Sterspeler
Je leert als Cerny en Johnsen zijnde helemaal niks behalve body te krijgen bij de Graafschap. Hebben een anti voetbal spelopvatting. Cerny hoeft niet te leren counteren, die moet leren in de kleine ruimte een topniveau te halen. Dan zou je hem beter aan een Vitesse of AZ kunnen verhuren. Dat zijn namelijk de ploegen die vooruit willen voetballen.
2 0
mvdk
De Graafschap wil wel voetballen maar ze hebben het materiaal niet.
1 0
Sterspeler
En dus zie je dat ze naar achteren gaan leunen omdat aanvallen niet werkt.
0 0
AFCAjaxMidNineties
Deze jongen moet je de komende 1,5 jaar gewoon verhuren aan een Groningen of Heerenveen. Daarna kan je hem pas beoordelen. Zo'n soort speler is het.
4 0
afcas
ik denk dat je daar eerlijk gezegd juist weinig aan hebt. het is bij hem vergelijkbaar als bij andersen. het is heel frivool, maar mentaal is hij niet sterk. dat is zeker voor een verhuur geen goede combinatie. hij zal de eerste zijn die uit het team gehaald wordt wanneer het minder gaat en zal zich dan waarschijnlijk niet terug kunnen knokken. hierdoor verlies je kostbare tijd voor wat waarschijnlijk een verkoop gaat worden. of hij moet ineens overzicht gaan krijgen en betere keuzes maken in het veld.
0 0
Ruff Rhythim
Weinig tot geen progressie bij deze speler.
Als dat er nu nog niet is, wanneer dan wel?
Lijkt me dus wel klaar nu.
2 0
Jelephi
Gegokt en verloren.
0 0
Gijsje
Heb je er 1.5 jaar overgedaan om tot deze conclusie te komen
0 -1
AsensioWillemsen
Je gaat mij niet vertellen dat hij bij Heerenveen geen blinde draver was. Wat een miskoop
0 -6
mgtow
Psv zal hem wel kopen ofzo.
0 -1
FlyingDutchMan
Een Horvathje
0 0
ajaxwestland09
Definitief afscheid van nemen
0 0
GvanderK
Verhuren aan Heerenveen ofzo
1 0
appeltje
Nou ja, dit zijn in ieder geval realistische teksten. Hij beseft zelf waar het probleem ligt. Hopelijk kan Johnsen eindelijk die knop om gaan zetten.
1 0
Web
Juist, niet de schuld bij anderen leggen.
1 0
MosesD
Is net als Victor Fischer veel te druistig en onrustig. Te snel op voetstuk gezet ook. Ik vrees dat deze jongen het ook niet gaat redden, hoop wel voor hem en Ajax natuurlijk, maar ik zie totaal geen progressie het laatste jaar. Ik vind het ook meer een speler die goed is in de omschakeling, vooral ook door zijn snelheid. Het is imo niet echt een speler die het overzicht heeft in kleinere ruimtes.
1 0
Sterspeler
Viktor Fischer is daar inmiddels van teruggekomen. Die zou inmiddels een aanwinst zijn voor onze ploeg als je hem ziet spelen bij Kopenhagen. dat hij zowel linksbuiten als op 10 kan spelen.
0 0
Maxwell5
Vooral dat laatste is wrang. Wel het technische vermogen hebben maar niet de in- of overzicht in de kleine ruimtes. En dat is heel lastig om aangeleerd te krijgen als je dat niet van nature hebt.
2 0
bremovic
hij moet in alles beter worden want hij heeft nog geen reet laten zien na zijn komst
1 -2
WantAmsterdam
Stabieler? Imo mist hij vooral behoorlijk wat voetbalinteligentie, maakt bijna altijd foute beslissingen en lijdt verschrikkelijk vaak balverlies
0 0
Mokum<3destad
Het is van wegen mijn speelstijl? Wat is dat nou voor argument. Je kan iets goed of niet. Het is niet zo dat je stabieler moet zijn van wegen een bepaalde speelstijl. Fouten moeten er altijd uit worden gehaald en je spel moet altijd geperfectioneerd worden. Dit is een jongen met weinig zelfvertrouwen.
1 -1
Knalpot
Deze jongen kan heel veel goeds, maar kan ook stelselmatig de verkeerde keuzes maken dat duid wel op een mentaal iets. Er wordt veel met hem gepraat hopelijk gaat ie het komend halve seizoen vlammen anders is het wel einde verhaal lijkt mij.
0 0
JmokumB
deze jongen gaat het toch niet redde
1 0