'Gebrek aan speeltijd niet hoofdreden van vertrek'

BVeenstra, 12-01-2019 om 14:45, 13321 views, ELF Voetbal |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Stefano Denswil heeft in gesprek met ELF Voetbal Magazine verteld dat zijn gebrek aan minuten bij Ajax niet de hoofdreden waren van zijn vertrek uit Amsterdam. De verdediger speelt op dit moment nog altijd bij Club Brugge en bij die club heeft hij het prima naar zijn zin.

'Mijn gebrek aan speeltijd was niet de hoofdreden van mijn vertrek. Er speelden ook andere zaken. Welke? Die kan ik maar beter laten rusten', zegt Denswil, die veertien jaar bij Ajax speelde, maar die periode nu beschouwt als een gesloten boek. 'Met de huidige spelers heb ik niet veel contact. Joël Veltman spreek ik weleens op Snapchat. Daarbuiten niemand.'

Een terugkeer naar Ajax is voor Denswil niet helemaal uitgesloten, zo vertelt hij. 'Niet dat het moét. Mocht de kans zich voordoen, dan zou ik er wel over nadenken. De club zit in mijn hart. Ik kijk tv via IPTV waardoor ik alle duels van Ajax kan zien. Ik juich als ze scoren. Misschien keer ik ooit weer terug. Misschien ook niet. Het is lastig om daarop nu te antwoorden.'

Bij Club Brugge speelt Denswil inmiddels alweer vier jaar en de kans was er al om te vertrekken. 'Maar financiën zijn niet het belangrijkst. Het sportieve aspect telt zwaarder', zegt hij over de winterse transferperiode in 2015. 'Club Brugge stond op dat moment bovenaan in de competitie. De kans op Champions League het jaar daarop was groot. Vanuit Zaandam is het net iets minder dan tweeënhalf uur rijden. Zo zit ik toch dicht bij mijn familie.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
maakte vaak overtredingen op verkeerde momenten, communicatie met medeverdedigers was minder dus lijkt mij niet de geschikte verdediger om een hoger niveau na te streven
0 0
Oliveira
Lekker laten waar hij nu zit.
0 0
SjaakWolfs
Ploppertje Denswil. Denk niet dat we hem nog terug zullen zien.
2 -3
Middenweg401
Zeg dan niks.
2 -1
ajaxpat
speelt binnen paar jaar wel voor de lampen denk ik
2 0
Illegaal
Laten we het hopen.... dan gaan ze daar ook de nodige goals om de oren krijgen door zijn zwakke verdedigings- kunsten
1 -1
Illegaal
Kwam/komt simpelweg tekort voor Ajax op alle fronten.

Als je al een voetballer als Wober weg doet omdat die net niet goed genoeg is dan heeft de veel mindere Denswill al helemaal niks te zoeken bij Ajax.

Ik heb er nooit geen traan om gelaten dat hij weg ging... ik hoopte daar zelfs op.
3 -2
ajaxxcied4life
Denswil werd destijds door velen als een groot talent beschouwd. Mensen die meer verstand hebben van het spelletje dan jij.
3 -1
Illegaal
Nee ik kan zelf zien of iemand goed is of niet.

Daar kan mij NIEMAND wat in leren. Een ander zijn mening boeit me niet op dit gebied, omdat ik mezelf meer vertrouw als wie dan ook op aarde.

Egaal wie wat zegt, ik zei en zeg dat hij gewoon tekort komt... klaar.

Degene die zeggen dat hij zo een goede voetballer is snappen het niet ... klaar!


Weet je wie heel veel kijk op het spelletje heeft/had was Johan Cruijff van Johan zou ik dingen aannemen maar voor de rest van geen enkele oud voetballer of wie dan ook.
0 -3
D4nny
Lekker irritant persoon zal jij zijn in de omgang.
0 0
GrandMasterFlex
Are you on drugs?
0 0
MickS
Ook al heb je wellicht gelijk mbt Denswil zijn capaciteiten, met die laatste alinea zet je jezelf geheel buitenspel als gesprekspartner.
0 0
Godenzoon24
Wat lopen er toch een hoop idioten op aarde.
0 0
bossalinie
haha! nou echt
0 0
Schwalbino
Dus je bent alleen hier om de waarheid (jouw versie) te prediken.
1 0
Dwergje48
Hoge dunk van jezelf zeg. Er is niks mis met in discussie gaan en de mening van anderen aan te horen, en daardoor misschien wel je eigen mening te laten beïnvloeden.
3 0
AFCAsphere
Toch leuk om te lezen dat hij Ajax nog steeds volgt en ons toejuicht.
1 0
Ardoe
Iemand een idee? Ruzie? Heel irritant zulke berichten.
0 0
Schip
Hoezo, dit was al lang bekend. De zaakwaarnemer lag slecht bij Overmars, omdat hij hem had verneukt met de Vermeer deal. Denswil kwam weinig aan spelen toe, terwijl Veltman wel speelde - en veel fouten maakte. Bovendien was Moisander niet veel beter.

In de jeugd en in Jong speelde Denswil soms echt dwingend en soeverein. In het eerste was het niet zo overtuigend, maar ook zeker niet slecht. Had ook verdienstelijke potten zoals tegen Milan, waarin hij de gelijkmaker inkopte.

Had geduld moeten hebben, maar heb ook het idee dat hij qua drive en professionaliteit net wat tekort schoot. Weet nu beter wat broodvoetbal inhoudt, dan als the next big thing, want in de jeugd was hij gedoodverfd eerste elftal speler en Van Gaal dacht al over hem na voor het WK...

Qua wendbaarheid viel het me tegen. Bij Club volg ik hem niet, maar gun hem het beste. Ouwe ploppert ;)
1 -1
AlexIbarra
Als ik het me goed herinner was Moisander de enige die met een aflopend contract toch mocht spelen. Bij Ajax was de norm bijtekenen (in je laatste jaar) of banken.

Als dan in de zomer merkt dat je concurrent niet wil verlengen denk je een mooi seizoen tegemoet te gaan, terwijl daarna blijkt dat alleen voor hem een uitzondering wordt gemaakt.
Dat is het recht vd trainer natuurlijk maar voor een 'regels zijn regels' type als De Boer was het wel apart. Ik denk dat Denswil dat bedoelt.
0 0
FlyingDutchMan
Weet wel dat hij in die tijd drukker was met andere zaken dan voetbal, met niet al te snuggere opmerkingen..
0 0
Illegaal
Ja dat was hij ook die plopper en hij is een dwarsligger, waardeloze mentaliteit.
0 -2
Keizer020
Kon niet overweg met Frank de Boer toch?
1 0
Illegaal
Tuurlijk gaat hij het bij de trainer neerleggen.

Hij werd door Frank terecht ernaast gezet omdat hij gewoon tekort komt voor Ajax en dat pikte hij niet
0 -1
Ajacied33
Daar is volgens mij niet veel voor nodig. Heb het idee dat Frank de Boer echt tekort komt in de omgang met de "straatvoetballer" zeg maar. Niets voor niets ook niet geslaagd als trainer in het buitenland. Het is ook geen people manager zoals Hiddink om maar iemand te noemen
1 -4
ajaxxcied4life
Denswill is op geen enkel vlak een 'straatvoetballer' hoe kom jij daar bij? Deze jongen groeide op in Zaandam en zat al vanaf jongs af aan bij Ajax.
0 0
Illegaal
Je moet niet lullen vroeger waren ze allemaal straatvoetballers geweest die bij Ajax speelden en daar was zelden heibel.

De trainer is de baas en als speler heb je maar te doen wat hij je opdraagt op voetbalgebied, je krijgt er genoeg voor betaald bij Ajax.

Als spelers de dienst gaan uitmaken is het eind zoek. Straatvoetballer of jongens met marokkaanse/moslims roots etc. die zogenaamd een hoger temperament hebben moeten zich maar aanpassen en niet de trainer... de club bepaald en als de speler het niet bevalt moet die maar oprotten, je mag ook geen verschil van behandeling gaan uitvoeren tussen verschillende jongens, de regels moeten voor iedereen hetzelfde zijn.

Of je moet al de kwaliteiten van een Johan Cruijff hebben, maar echt niet de jochies met de kwaliteiten die een Ziyech bezitten.
0 -3
grannig mokum1
Wat is dit he? Bent je niet aan je trekken gekomen? EN WAT HEEFT MOSLIMS HIER MEE TE MAKEN?
0 0
ajaxxcied4life
'moslimroots' .....
0 0
MelleAfca
Vond het wel balen dat hij wegging. Denk dat hij zich wel had kunnen ontwikkelen tot goede basisspeler bij Ajax. Of ie dat niveau nu nog kan aantikken betwijfel ik
1 0
Illegaal
Nee onmogelijk, in de lucht is hij waardeloos, technisch komt hij veel tekort en hij is geen teamplayer, zijn mentaliteit is niet goed genoeg voor een topsporter. Hij is geen winnaar.

Trouwens het Ajax niveau heeft hij nooit kunnen aantikken en gaat hij ook nooit kunnen aantikken
0 -1
Ajax-4-ever
Ik weet niet wat hem dwars heeft gezeten maar netjes dat hij zich er niet over uit laat. Was hem alweer vergeten trouwens, om eerlijk te zijn.
2 0
AjaxAmsterdam
Ik dacht tijdens het lezen van de titel even dat het om Neres ging. Gelukkig niet!
1 0
GvanderK
Ging ik ook vanuit ja.
0 0
Marcw1972
Ik dacht aan Wober
0 0
pieke
Niet goed genoeg.
4 -1