Ten Hag: 'Dan moet je stoïcijns je weg vervolgen'

BVeenstra, 12-01-2019 om 11:50, 6660 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft het uitstekend naar zijn zin bij Ajax. De trainer, die inmiddels een jaar in dienst is van de Amsterdamse club, werkt met iedereen goed samen, al volgt hij wel 'stoïcijns' zijn eigen pad.

'Ik heb het geweldig naar mijn zin, ben volledig happy', vertelt Ten Hag tegenover de NOS. De trainer vertelt goed samen te werken met de directie, de RvC, de staf, de spelers en het technisch hart. 'Ik ben volkomen ingeleefd. Ik voel me hier volkomen thuis.'

Toch is het niet makkelijk om te werken bij Ajax, zo weet ook Ten Hag. 'Het is de grootste uitdaging om deze job te vervullen, maar het is prachtig om te doen. Iedereen heeft verstand van voetbal bij Ajax en steekt dat niet onder stoelen of banken', aldus de trainer, die merkt dat iedereen op een bepaalde manier invloed wil uitoefenen. 'Dan moet je stoïcijns je weg vervolgen. Zo niet, dan ben je niet meer geloofwaardig en verlies je autoriteit. Daar moet je voor waken.'

Beter door Champions League

Volgens Ten Hag heeft Ajax een dermate brede selectie dat Ajax op drie fronten kan strijden. 'De wedstrijden in de Champions League hebben ons geholpen. Die hebben ons verbeterd als team en individu. We willen zo lang mogelijk in de Champions League actief blijven en we denken dat we geen schade hoeven op te lopen in de competitie.'

In de Champions League treft Ajax Real Madrid. De Spaanse club won vier van de laatste vijf edities, maar dit seizoen is de ploeg zeer wisselvallig. 'Dat is een superaffiche, maar we moeten niet denken dat we dat even doen. Dat slaat natuurlijk nergens op. We moeten heel goed zijn en ons verbeteren richting die wedstrijden.'

Op 11 en 12 januari gratis bedrukking op het Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Waarom wordt er nog gesproken over een Technisch Hart, alsof deze nog bestaat. Met Ouaali hebben ze een volger aangesteld, die toch wel doet wat Overmars en co. willen. Hebben ze slim bekeken, na het gedoe met Jonk, die een eigen visie (aansluitend bij de van Cruijff en het Plan Cruijff) had, wilden ze geen dwarsligger meer die hen dwars zouden bomen bij hun snode plannen.

Er is geen Technisch Hart meer, Overmars heeft zichzelf tot machtige TD benoemt, en heeft vrijwel de alleenmacht. Zeer slechte zaak voor de lange termijn. De opvolger van Overmars better be real good.
1 -2
Ronaldinho020
Snode plannen hahaha wat een figuur ben je ook zeg.
1 0
Knalpot
Ze wilden geen dwarsligger met snode plannen inderdaad, prima gezegd.
1 0
sucre
nee dat TH werkte goed en was heel stabiel...
1 0
Radie125
Houd het al langer vol dan Bosz
1 -1
geDaante
Bosz had verschrikkelijke assistenten die niet mee wilden in zijn speelwijze, die vele malen meer des Ajax was dan die van zijn assistenten.
0 0
AFC34
Goede en duidelijke taal. Maakt me blij hem zo content te zien na alle shit die hij over zich heengekregen heeft. Al zullen er altijd mensen blijven die zeggen dat hij met zo'n selectie ook wel moet presteren, wat overigens niet zoveel zegt, kijk maar naar Man U bijvoorbeeld. Toptrainer!
4 0
Ajax412
Spreekt wederom klare taal. Bij een club van deze stature voelt iedereen die daar loopt zichzelf een soort Johan Cruijff, dan moet je inderdaad je eigen weg blijven volgen. Dat wil niet zeggen dat je niet moet luisteren naar de mensen, pik vooral bruikbare ideeën op en voer ze in, maar wel in je eigen visie. Dat heeft Ten Hag goed gedaan sinds zijn komst, zeker naar de buitenwacht toe en dat ook nog eens met binnenkomst in het midden van een seizoen.
5 0
gi0vanni
Mooi verwoord. Ik had het eeste half jaar geen heel goede indruk van hem maar dit seizoen heeft hij er met de spelers iets moois van gemaakt. Kampioen van de ED en de beker zou zeer mooi zijn. En zolang ze prachtige dingen tegen Real laten zien maakt winst of verlies niet zo veel meer uit. Dan kunnen we trots zijn. Al gaat mijn voorkeur naar winnen uit denk ik dat een slecht Real in de CL nog steeds levensgevaarlijk is. Vooral nu dit de enigste strohalm is die ze kan redden. Zet 'm op coach en spelers, op een sportief prachtige 2e seizoens helft.
1 0
Radie125
helpt wel als je kijkt dat er nauwelijks spelers zijn weggegaan en wat er bij gekomen is.
0 0
AFC34
Tuurlijk, hij heeft fantastische spelers tot zijn beschikking, maar dat kan ook tegen zich werken met te veel goede spelers. Vooralsnog is nu Wober weg, niet omdat hij geheel ontevreden was, maar elders iets meer perspectief had. Bij Bozs sprongen al die kikkers vroegtijdig uit de kruiwagen of hoe dat gezegde ook is. Geeft wel aan dat ten Hag goed in staat is iedereen tevreden te houden en dat valt ook te prijzen!
0 0
Wereldtop
Koning Ten Hag
4 -3