Ten Hag overtuigd: 'In staat titel binnen te halen'

BVeenstra, 12-01-2019 om 09:50, 4516 views, Algemeen Dagblad |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag wil het seizoen afsluiten met zilverwerk. De Amsterdammers presteren tot nu goed op nationaal- en internationaal niveau, spelers worden over heel de wereld geroemd, maar de oefenmeester wil graag een tastbare prijs, zo vertelt hij tegenover de Nederlandse media.

Zo citeert het Algemeen Dagblad dat Ten Hag verwacht dat ook na de winterstop Ajax en PSV - de twee titelkandidaten - dominant zullen zijn. 'Het beeld van de eerste seizoenshelft zal zo blijven, denk ik. PSV en Ajax blijven de Eredivisie domineren. Het scenario dat het kampioenschap op de laatste speeldag beslist wordt, kan zomaar uitkomen.'

Tegenover Voetbal International laat Ten Hag weten nu niet te veel te kijken naar PSV. 'Het gaat er om wat wij beter moeten doen. De bredere bank? Dat zou best een facet kunnen zijn. Wij hebben meer gerouleerd, maar of dat de doorslag gaat geven, zal blijken. We strijden nog op drie fronten en daar zullen we de balans in moeten vinden. Wat voor mij belangrijk is: de lat gaat continu omhoog. Dát is cruciaal de komende maanden.'

Over die lat sprak Ten Hag ook al in De Telegraaf. Hij gaf daarbij aan dat Ajax de laatste weken een andere mindset heeft waarin het beseft dat ieder doelpunt voor of tegen van doorslaggevend belang kan zijn. 'Uiteindelijk wil ik echter zilverwerk in mijn bezit hebben. Ik ben er wel van overtuigd dat we in staat zijn de titel binnen te halen', zo zegt hij ook tegen De Telegraaf.

Op 11 en 12 januari gratis bedrukking op het Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Barra
Iemand binnen Ajax moet Erik er even op wijzen dat hij die pet echt nooit meer op mag zetten. Ziet er behoorlijk debiel uit:)
2 -5
PaulC
Natuurlijk maak je een dolletje, dat ziet iedereen aan je laatste tekens achter je zin, maar toch.......
Pet of geen pet. Die man verdient respect.

Uiterlijk mag toch niets uitmaken?
Hij, die spelers en Ajax hebben er geen moeite mee.
0 0
Middenweg401
Zijn kale kop laten verbranden lijkt je verstandiger? Ik geloof niet dat hij met een mode statement bezig is.
Ik vind opgerolde broekjes, of kousen over de knieën, er veel debieler (of eigenlijk nichterig) uit zien.
1 0
chloorbestendig
Lijkt verdomme Sjonnie de Mol wel met zijn petje en zijn korte broek.
0 -2
MisterAFCA
Als er niks te neuken valt kan je ook nog 5 tegen 1 spelen hè... waar kan je je druk om maken... man man man.
2 0
Labrador
Lekker boeiend
2 0
Redrum
Erik heeft inderdaad echt geen pettenhoofd. Maar blijkbaar is er zoveel ontzag voor hem dat niemand het hem durft te zeggen :p
1 -1
Ajaxvooraltijd
Misschien zijn het niet van die zeiknichten zoals hier.
0 0
PaulC
Ik denk dat PSV nu alleen nog maar meer schijtvoetbal gaat spelen. Gewoon lekker counteren, ook tegen Emmen of Fortuna. Maakt niet uit of je als profspeler voor paal staat met dit kutvoetbal.
Heet je Bergwijn of Lozano en heb je een drive naar voren? Afleren! Er wordt alleen gecounterd.
DAF uit Eindhoven heeft al zijn medewerking gegeven. Vanaf 2019 staat er een hele dikke gepantserde DAF voor het doel van PSV. Er geldt maar één ding en dat is Ajax van de titel afhouden.
Met schaamteloos lelijk voetbal kampioen willen worden...... dat wil je toch niet? Ze houden helemaal niet van voetbal, anders hadden ze wel dat wel laten zien.
En dan eeuwig weer in die underdog positie kruipen, alleen dat al maakt dat je voor mij een losersclub bent. Het blijven losers, ook als ze kampioen worden......
3 0
Redrum
Volledig mee eens, psv is de ultieme schijtclub. De schaamteloosheid en het onthutsende gebrek aan trots en eergevoel spatten van die club af. Ik kan echt niet begrijpen hoe je daar supporter van kunt zijn. Ajax moet elk jaar kampioen worden, maar wel met fatsoenlijk voetbal. Als je als topclub in de eredivisie gewoon schaamteloos gaat lopen counteren dan ben je echt een extreem zielige club. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor hoe triest die club is. Uit bij Emmen zullen ze gewoon weer lekker reactievoetbalspelen. Emmen mag het spel maken en psv slaat toe wanneer Emmen een foutje maakt. Hoe meer ik er over nadenk, hoe meer ik eigenlijk gewoon verbijsterd raak over die club. Hoe kan je als topclub in vredesnaam zo weinig trots en eergevoel hebben? Is dat dan echt die ongezonde obsessie om van Ajax te winnen? Is daarom alles daar geoorloofd? Lijkt er sterk op dat ze daar tientallen jaren geleden een serieuze vergadering gehad hebben en dat daarin ongeveer het volgende besloten is: Ok, we kunnen niet zo voetballen als Ajax, dan moeten we maar wat anders verzinnen om te winnen. Laten we het gewoon op safe spelen en totaal geen risico nemen. Man, wat hoop ik dat clubs in de eredivisie een keer wakker worden en beseffen dat ze zich gewoon in moeten graven tegen psv (wat ze tegen Ajax altijd al doen). Psv kan gewoon het spel niet maken. Maar nee hoor, elke club in Nederland denkt: hey, we zijn minimaal gelijkwaardig aan die zogenaamde topclub, we gaan hier gewoon ff winnen. En dan lopen ze in het mes.. Echt, wat een ongekende pisclub is het toch.
5 0
PaulC
Het klinkt misschien oneerbiedig. Maar eigenlijk zouden alle media eens gewoon tegen van Bommel moeten zeggen: 'Hey, jullie staan er wel erg goed voor hè. Het kampioenschap kan jullie nu niet meer ontgaan. Jullie hoeven alleen maar je volledige focus op de eredivisie te houden, terwijl Ajax nog steeds met drie ballen aan het jongleren is. Dat kost Ajax zo ontzettend veel energie, dat kunnen ze nooit volhouden. Wees eens eerlijk, het zou toch echt een schande zijn als jullie geen kampioen worden'

Van Bommel z'n ogen zouden dan vuurspuwen van woede om onmiddellijk weer in die angsthazen underdogpositie te kruipen.

Maar ook gewoon op het 8 uur journaal: Boing... Goedenavond dames en heren, het zal u allemaal niet ontgaan zijn, maar PSV is toch wel de gedoodverfde favoriet voor de titel'
1 0
mickey2602
Wat hier nog eens bijkomt en dat geldt niet alleen voor PSV maar ook voor andere clubs,ze doen een heel seizoen hun best om een Europees ticket te halen om er vervolgens met de pet naar te gooien in diezelfde Europese wedstrijden.
4 -1
PaulC
En dat allemaal doordat Ajax de Europese puntjes binnensleept
0 0
Trainer21
Ja, maar dan moet je wel de selectie die je nu hebt behouden, want anders gaan ze er gewoon mee vandoor in Eindhoven.
1 0
MankeNelis
Als de pisvlekken met hun countermazzel aan gang blijven, dan moet je winnen in de JC Arena van die luizenploeg. Het blijft voorlopig een plak kauwgom onder je schoen.
Favoriet, betere selectie etc al die termen tellen niet, punten wel, Verder interesseert het ze geen kloten in lampencity.
1 0
Ajaxvooraltijd
Voor mij zijn ze meer een plak hondenstront.
1 0
Redrum
Er zit maar één ding op voor Ajax: elke fucking wedstrijd winnen. Ik denk wel dat we er toe in staat zijn eerlijk gezegd.
2 -1
ambtenaar
Zou wat zijn zeg; wereldbeker, CL, kampioen, KNVB beker.
1 0
ajax4ever01
Wij mogen zelf geen punten meer verspelen zoveel is wel duidelijk als die luizenploeg alsmaar het geluk mee blijft krijgen.
4 0
hallo1
Schande als het niet gebeurt.

Ajax heeft een betere selectie, met een betere balans, meer wisselmogelijkheden, meer talent, meer ervaring en meer creativiteit. Daar is ook meer in geinvesteerd, dan is een kampioenschap verplicht.
2 -2
Redrum
Ja echt een schande dat we nu tweede staan terwijl we van de 17 wedstrijden er 15 gewonnen hebben. Wij kunnen er heel weinig aan doen dat pisvoetbal eindhoven 16 van de 17 potjes gewonnen heeft. Normaal gesproken sta je met dit puntenaantal stijf bovenaan. Maar er is één luizenploegje dat zoveel geluk en schaamteloosheid heeft dat ze voor de naieve kutclubs in de eredivisie simpelweg niet te verslaan zijn. Daar hebben wij weinig invloed op. Wij hebben het gigantisch weggegeven in die grauwe teringstad, maar we hebben een kans om dit recht te zetten.
2 -1
Jariiii
Als Ajax alles wint en alleen gelijkspeelt tegen PSV is dat uitermate frustrerend en doodzonde, maar geen schande.
0 -1
Bramzel
‘Daar is ook meer in geïnvesteerd, dan is een kampioenschap verplicht’

Hallo van Bommel ben jij dat?
1 -1
Warrior
Onzin, als psv blijft winnen en gelijk speelt tegen Ajax, kun je daar niks aan doen.
1 -1
hallo1
Dus als Ajax gelijk speelt tegen PSV kan Ajax daar niks aan doen?
1 -1
Nicoonzeredder
Dan moeten we maar winnen van psv, hè
0 0
Mikey Stormram
Tja, dit jaar moét het gebeuren. Zo’n talentvolle selectie verdiend het om kampioen te worden. Ik zie PSV ook echt nog wel punten laten liggen. Die hebben tot nu toe makkelijkere wedstrijden dan ons gehad. Als wij in De Kuip winnen straks worden we kampioen
2 0
ajax4ever01
Zullen we tegen de kleintjes maar ook gewoon blijven winnen?
0 -2
Ajacied33
Hij zegt toch ook dat we tegen Feyenoord moeten winnen?..
4 0
Schip
Verdient het? Je bent het niet minder dan verplicht. Deze selectie is de beste sinds 98, al zijn er ook nog zwakke plekken. Met name de balans op het middenveld. Geen balafpakkers, zelfs geen loopwonders. Dan blijft een kwetsbaar punt. Zeker als de sterke CL ploegen jou zo serieus gaan nemen, dat ze je goed analyseren.
1 0
Fairsquare
Ten eerste hebben CL ploegen niks met de titel te maken. Ten tweede.. je zit bij de laatste 16. Denk je dat er nog ploegen zijn die hun tegenstander niet serieus nemen?
0 0
afcas
wat hebben cl ploegen met kampioen worden te maken?
0 0