Veltman: 'Was misschien tijd voor een transfer'

JesseTH, 11-01-2019 om 20:05, 10313 views, Ziggo Sport |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Joël Veltman voelt zich na een zware revalidatieperiode weer klaar voor het echte werk. De mandekker had uit zijn jongere jaren al ervaring met het herstellen na een knieblessure, maar dat maakte het niet per se makkelijker. Toch herstelde Veltman volledig en maakte hij in de nacht van donderdag op vrijdag zijn eerste minuten na zijn blessure.

'Het voelt echt goed, anders zou ik hier niet zijn', spreekt Veltman tijdens het programma Inside Ajax. 'Ik heb zo’n blessure eerder gehad en weet hoe het is als je niet ready bent. Bij mijn eerste blessure had ik ook een maand langer nodig om tussen de oren de fysieke duels aan te gaan. Natuurlijk heb je soms een wat stijvere knie dan links omdat je weer moet wennen aan het tempo en de intensiteit van de loopjes, maar dat zijn geen zorgbarende dingen.'

Terugkijkend op de inmiddels twee revalidatieperiodes die de verdediger heeft gehad, kan Veltman met overtuiging zeggen dat de tweede het zwaarst was. 'Toen (de eerste keer, red.) ging je er een beetje open in, je wist nog niet wat je kon verwachten. Je deed een programma en dat ging allemaal prima. Toen kwam ik in Jong terecht en daarna begon ik gelijk te spelen. Nu wist ik wat me te wachten stond en dat het heel moeilijk zou worden om terug te komen. Sommigen zeiden dat het een voordeel was dat je de eerste blessure had gehad, maar zo zag ik het niet.'

Niet alleen het terugkomen van de blessure was ditmaal anders voor Veltman, ook het perspectief op het moment van geblesseerd raken was anders. 'Nu spelen er andere belangen. Bij de tweede keer was het aan het einde van het seizoen en was het misschien tijd voor een mooie transfer. De eerste keer was het in de A1.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Welcome back Joël!!
2 0
MankeNelis
Veltman op alle mogelijke manieren door de stront gehaald en toch is hij een held, want hij zeikt nooit.
39 -1
TheRiviera
Welkom op AS. Dat is typische gedrag voor sommige ''supporters'' hier. Maak niet uit wat een speler voor een club betekend of heeft betekend. Als je niet de sterren van de hemel speelt word je door de stront gehaald helaas.
10 0
ajax1forever
Wat heeft Veltman al die jaren voor Ajax betekent? Hele aardige jongen, gun 'm oprecht z'n langverwachte transfer aan t eind van dit seizoen.
1 -2
MisterAFCA
Die mooie transfer is je gegund ouwe godenzoon. Echte Ajax jongen maar gewoon niet goed genoeg. Geen echte killer, veel foutjes en als eerste door het ijs zakken als de druk hoger wordt. Zo zal ik jou helaas herinneren maar ook als een echte Ajacied! Ik hoop dat je nog een mooie carrière krijgt na Ajax je bent goede gozer!
13 -2
Ardoe
Kan me ook nog wel mooie dingen van zijn begin herinneren, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. Maar indd, de Veltmannetjes en rode kaarten blijven hangen. Toch gun ik 'm het allerbeste, want t is een beste kerel en een echt Ajacied.
10 0