Veltman: 'Meer zenuwen dan voor EL-finale'

NielsOpdam, 11-01-2019 om 12:55, 5272 views, VTBL |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Joël Veltman had voor het oefenduel met Flamengo meer zenuwen dan voor de finale van de Europa League in 2017. Dat vertelt de Ajacied in gesprek met VTBL

'Ik stond rond de tachtigste minuut even op het veld en als je terugkijkt is het best wel snel gegaan', opent Veltman over zijn terugkeer in Ajax 1 na maandenlang blessureleed. 'Ondanks dat het acht maanden was.' Veltman had veel zenuwen voor de oefenwedstrijd tegen Flamengo. 'Ik was zenuwachtiger dan voor de Europa League-finale, dat is wel gek eigenlijk. Want daar zit veel druk op en hier eigenlijk niet.'

De zenuwen van Veltman begonnen toen hij 's ochtends wakker werd. 'Dan weet je dat het vanavond gaat gebeuren. Dan zit je in de bus en dan ga je een beetje malen. Ik wist nog niet wanneer ik zou spelen, dat hoorde ik pas een kwartier voordat we naar buiten gingen voor de warming-up. Toen zei de trainer dat ik in zou vallen als rechter centrale verdediger.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
davidgravemaker
Laten we het even afwachten. Veltman zijn favoriete positie is centraal achterin. Het klopt dat sinds zijn blessure het niveau omhoog is gegaan, maar dat kan dan juist toch alleen maar voordelig zijn? Hij kan zich daaraan optrekken en wellicht een hele goede back-up zijn met ervaring!
0 -2
Redrum
Met alle respect, maar het feit dat Veltman al zo lang bij Ajax speelt heeft weinig tot niets te maken met het feit dat hij een echte Ajacied is. Hij is gewoon niet goed genoeg voor een stap hogerop en er is nooit een beter alternatief voor hem geweest. Veltman als captain was voor mij persoonlijk echt verschrikkelijk. Misschien was alleen Boilesen nog erger, maar het is echt een close call. Ik gun hem het beste en vind hem een sympathieke gozer, maar ik hoop hem nooit meer in Ajax 1 te zien spelen. Heeft af en toe echt goed gespeeld, maar dat weegt bij lange na niet op tegen de talloze fouten die hij gemaakt heeft. Meneer stond met enige regelmaat lucht te dekken, stapte te vroeg in of leverde zonder enige vorm van dreiging zomaar een bal in bij een tegenstander. Nee, Veltman kan en mag niet het niveau zijn dat wij nastreven bij Ajax.
1 -3
Ozymandias
Het is belachelijk om hem te beoordelen op zijn spel van gisteren. Wat een behoorlijk aantal leden hier op AS doet. Veltman heeft voor zijn blessure laten zien het niveau van het eerste aan te kunnen. Het niveau is sinds die tijd omhoog gegaan maar wanneer hij weer fit en in vorm is kan hij prima als back-up rechtsback fungeren.
5 -1
Joseph
Veltman is basisspeler geweest, aanvoerder geweest en moet dan nu genoegen nemen met een back-up positie? Die hoort de transfer te krijgen die hij afgelopen zomer al wilde.
1 0
Ozymandias
Ik heb het over dit seizoen. In 2020 loopt zijn contract af en het lijkt me dus logisch dat hij na dit seizoen zal vertrekken.
0 0
Aad82
Geboren loser dit. Weg ermee.
0 -14
PuurGeluk
Net als jij. Het enige verschil is dat jij er ook gewoon echt 1 bent. Lulletje.
0 0
chloorbestendig
Aad, ga ff lekker naar huis, je hebt genoeg op.
1 0
Dwergje48
Geboren loser? Hoezo?
2 0
AFCA-B93
Wat je ook van ‘m mag vinden als voetballer, het is wel een Ajacied in hart en nieren. Hij heeft ook wel echt hele sterke wedstrijden gespeeld, met enige regelmaat zelfs. Alleen om de zoveel wedstrijden zakt ‘ie weer door een bepaalde grens. Hopelijk kan hij het op RCV wel laten zien!
4 0
Ajaxxxisdebeste
Sorry maar hij komt te kort verder topgozer maar het is gewoon net niet telkens.
0 -2
Joseph
Verdient een mooie transfer en gepast afscheid in de Johan Cruijff Arena!
5 -1
koreem
Echte ajacied, laten we hem gewoon een kans geven en steunen.
8 0
VanDeMolen
Met alle respect voor Veltman, want hij is echt een aardige jongen, maar we zijn wel een stapje omhoog gegaan sinds hij voor het laatst in de basis stond. Ik betwijfel of hij zich terug kan knokken tot een basisplek.
6 -1
AFCAsphere
Hij speelde toen een uitstekende wedstrijd, in die finale. Misschien leren wat beter je zenuwen onder controle te krijgen, dan zien we wat vaker diezelfde Joël :p
2 0
Radie125
Mooi dat hij weer terug is
27 0
Jaridebeste
Fijn om te zien dat er ook respectvolle reacties zijn. Ben het helemaal met je eens.
2 0
Koningtoto
En zo is dat. Nu is het wachten op de mensen die gaan roepen dat hij Ajax onwaardig is en zo. Dikke middelvinger naar die mensen. Veltman is een die hard Ajacied en verdiend veel meer respect dan dat hij hier krijgt van een aantal simpele zielen.
11 -6
JesperOlsen74
Ajax is meer dan alleen Ajax 1. Elftallen vanaf de F-jes tot en met het eerste. In die lagere elftallen lopen genoeg die hard Ajacieden, jongens die vanaf hun geboorte van Ajax dromen en nu in dat magisch shirt voetballen. Toch halen maar enkele Ajax 1.
Waarom? Omdat de maatstaf kwaliteit is ipv of je in Amsterdam geboren bent, vroeger in een Ajax pyjama onder een Ajax dekbed sliep.
0 -1
MSwertz92
Omdat die hier al jarenlang trouw zit betekent niet dat zijn voetbal kwaliteiten genoeg zijn. Jij noemt jezelf ook waarschijnlijk die hard Ajacied moet jij nu opgestelt worden ? Ik vind namelijk van niet. Ik wens Veltman het allerbeste want het is een aardige knul. Maar ik zal zijn voetbalkwaliteiten niet gaan missen. Zeker niet het welbekende "Veltmannetje" elke wedstrijd.
1 -1
Koningtoto
Finale EL gemist denk ik, 1 van de besten op het veld. En dat juist in een wedstrijd op het 1 na hoogste niveau. Het zit er op zeker in, maar die foutjes moeten er wel uit inderdaad. Maar die worden hier op AS wel extreem uitvergroot, omdat Veltman een makkelijke pispaal is hier.
2 0
JesperOlsen74
Ik vind Veltman een goeie gozer, dus geen reden om hem als pispaal te gebruiken, maar ik vind hem gewoon niet goed genoeg voor Ajax 1.
Hij heeft het inderdaad best wel een keertje goed gedaan, maar bij Ajax moet je er altijd staan.
Je kunt zijn functioneren niet van 1 finale laten afhangen.
0 -2
Koningtoto
Er wordt net gedaan, alsof iedere wedstrijd fout gaat, gelul van de bovenste plank.
2 0
JesperOlsen74
Nee, niet elke wedstrijd fout, maar ook niet goed. Laten we voor het gemak zeggen dat de waarheid ergens in het midden ligt, dan is dat nog te weinig voor het huidige Ajax.
Kwalitatief is de complete selectie er enorm op vooruit gegaan, de lat is hoger komen te liggen. Dat zul je toch ook herkennen?

Ik hoop voor Veltman dat hij het niveau aan kan, dat zou alleen maar goed zijn voor Ajax, maar ik zie het gewoon niet gebeuren.
1 0
Koningtoto
Verdedigend vind ik Veltman beter dan Mazraoui, aanvallend andersom. Veltman is verdedigend veel beter dan Kristensen, aanvallend iets minder. Veltman zou nog wel eens heel erg belangrijk kunnen worden dit seizoen.
1 0