Wöber twee Europese duels geschorst

BVeenstra, 11-01-2019 om 11:00, 4852 views, UEFA |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

De tuchtcommissie van de UEFA heeft Maximilian Wöber voor twee Europese wedstrijden geschorst. Dit naar aanleiding van zijn rode kaart in het laatste groepsduel met FC Bayern München (3-3).

Wöber, die op de drempel staat van een winterse overgang naar Sevilla, moest het veld verlaten na een harde tackle op Bayern-middenvelder Leon Goretzka. De Oostenrijker zal zijn schorsing waarschijnlijk niet uitzitten bij Ajax, maar bij Sevilla. De Spaanse club speelt in de Europa League in de zestiende finales tegen SS Lazio. In die twee wedstrijden kan Sevilla niet beschikken over Wöber.

Tijdens het Champions League-duel kreeg ook Thomas Müller een rode kaart. De aanvallende middenvelder trapte tegen het hoofd van Ajax-linksback Nicolás Tagliafico. Müller is, net als Wöber, voor twee duels geschorst. Hij mist hierdoor de duels met Liverpool in de achtste finales van de Champions League.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Tja, het argument dat Ajax ervoor moet kiezen om Wöber te behouden omdat Magallán nog niet ingespeeld zou zijn voor de wedstrijd(en) tegen Real Madrid valt nu ook wel.
0 0
Mikee
Tja, zal Sevilla meer last van hebben
0 0
onderkantlat
Haha, hij is toch weg
0 0
iammike
Haha slim van Marc
0 -2
jeppas
En Magallan zonder schorsing erbij. Prima!
2 -1
Aeter
Is hij al speelgerechtigd voor CL dan?
1 -1
AFC34
Absoluut! Zelfs al had hij voor een andere club in de CL gespeeld dit seizoen. De regels zijn daarin veranderd dit seizoen. Snap ook niet waarom want Real zou nu bij wijze van al onze sterspelers kunnen kopen en tegen ons gebruiken.
2 -1
chloorbestendig
Wöber? Die werkt hier niet meer.
6 0
EuforischeRealist
Niet te geloven, 2 wedstrijden voor die doodschop van Müller. Die had er minimaal 5 verdiend.
13 -3
31xAjax
Verwijder dat realist maar uit je alias...
2 -5
A'dam Oud-West
Onzin.. Tagliafico kon gewoon doorspelen, 0,0 opzet, is doorgaans absoluut geen vuile speler.
4 -10
mvdk
Dat is wel waar, maar ik had toch wel 3 wedstrijden verwacht.
2 -1
TimAFCA
Zat toch 0 opzet bij? Hij heeft Nico nooit gezien. Wöber daarentegen wist wat hij deed.
2 -8
EuforischeRealist
Nee die heeft hij nooit gezien maar je kan toch op je klompen aanvoelen dat een pass naar iemand toegespeeld wordt en niet over 60 meter de tribune in?

Hij brengt met z'n been/voet op die hoogte bewust spelers in gevaar en gezien de snelheid, kracht en de schade bij Tagliafico vind ik 2 wedstrijden dan behoorlijk weinig.
2 0
Mokum31
Nee maar daarom ben je wel een mongool als je zo inkomt
2 0
MelleAfca
Vind ik irrelevant. In voetbal is het gebruikelijk dat als de tegenstander een bal passt, er aan de andere kant een medespeler is die de bal in ontvangst gaat nemen. (Of je moet Manolev heten)
Het was vrij overduidelijk dat er een speler van Ajax in de buurt van Muller zou staan, waar die pass voor bedoeld zou zijn.
Als je dan zonder te kijken zó inkomt vliegen, dan neem je dus eigenlijk “bewust” het risico een doodschop uit te delen. Dat hij Tagliafico dus niet gezien zou hebben doet daar niks van af.
8 -1
TimAFCA
Ik vind dat je dat niet zomaar kan zeggen dat het irrelevant is. Of iemand bewust of onbewust iemand blesseert is zeker relevant.
0 -2
afcas
het gaat hier niet om bewust of onbewust blesseren. het gaat hier puur om onbewust blesseren en de verschillende mate daarin. zoals melleafca aangeeft let muller niet op zijn omgeving. hierdoor neem je het risico iemand te raken en dat risico neem je bewust doordat je niet oplet. dan raak je hem dus niet bewust omdat je niet oplet, maar gezien de omstandigheden let je bewust niet op. ik weet niet of jezelf gevoetbald hebt, maar ik heb vanaf de f-jes geleerd dat het belangrijk is om te weten waar je medespelers, maar ook je tegenstanders zich bevinden. als jij het dan zover geschopt hebt dat je bij 1 van de grootste voetbalclubs ter wereld speelt kun je dat niet gemist hebben...
0 0