Ajax met B-elftal; Magallán 'debuteert'

FinnDekker, 11-01-2019 om 00:05, 11324 views, Ajax.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax begint niet in de sterkste opstelling tegen Flamengo. Dit blijkt uit de berichtgeving van de Amsterdamse club over de basiself. Vannacht om 01.00 uur Nederlandse tijd begint het duel in Orlando. 

Lisandro Magallán maakt zijn officieuze debuut bij Ajax. De Argentijn staat in het centrum met Perr Schuurs. Verder spelen veel jongens mee die normaal gesproken op de bank zitten of zelfs voornamelijk uitkomen voor Jong Ajax, zoals Vaclav Cerny en Ryan Gravenberch.

Een aantal sterkhouders zitten niet eens op de bank. Onder meer Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en Dusan Tadic ontbreken in de wedstrijdselectie.

Opstelling Ajax: Lamprou, Kristensen, Schuurs, Magallan, Sinkgraven, Eiting, Labyad, Gravenberch, Cerny, Huntelaar, Neres.

Wissels: El Maach, Veltman, De Wit, Traore, Bakker, Lang, Ekkelenkamp, Jensen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
hakkietjakkie
Ligt het aan mij of zit die Braziliaanse commentatrice gewoon letterlijk de Nederlandse commentator na te spreken???
0 0
hakkietjakkie
Cerny speelt redelijk lekker! Je ziet dat hij op zoek is, is gretig en dat hij durft. Hoop dat hij een goeie goal maakt!

De 1-2 was natuurlijk prachtig uitgespeeld!
0 0
Suarez16_
Cerny>,Lainez.
0 0
Mikey Stormram
Had voor Neres gehoopt dat ie tegen z’n voormalig teamgenoten had mogen spelen. Zit overigens ook ten onrechte op de bank bij het ‘A-elftal’. Neres laat veel meer zien dan Donny, zelfs op 10.
5 -2
Joseph
Wat is dat toch met die rare vergelijking van Donny die iedereen over neemt? Donny is veel beter op 10 dan Neres en Neres is de beste vleugelspeler die we hebben. Dus de keuze is Neres of Ziyech/Tadic.
Daarna kan je kiezen of je Donny de voorkeur geeft boven Ziyech of Tadic op 10.
2 -2
Flarkow
Neres moet op Links tadic op 10 een beter is er niet
0 0
ETM
Donny is veel beter op 10 dan Neres

Dat zeg je nu wel steeds, maar leg het eens uit.
Toen Neres nog speelde moest Donny van jou erin ipv Schone, en was het sowieso geen 10. En was het niet eerlijk om hem daarop te beoordelen.
Ik zie op basis van kwaliteiten niet waarom Donny een betere 10 zou zijn.
Het is hoe dan ook een afweging die heel nauw luistert. Dus een 'veel betere 10' is echt onzin. Dat is een geval van je 'door overdrijving krachtig willen uiten'.
Je speelt als Ajax met 4 spelers in de kleine ruimte. Dan moet je veel dynamiek hebben doormiddel variatie. Ziyech, Tadic en Neres kunnen overal uit de voeten. Maar bij Ziyech haal je er het meest uit als hij vaak het spel voor zich heeft.
Donny moet het hebben van slim bewegen en combinerend vermogen. Ik vind niet dat Neres daarin veel onderdoet, terwijl hij op basis van kwaliteiten wel meer kan in kleinere ruimtes. Oftewel meer variatie brengt.

Neres wordt door mensen vastgepind op rechtsbuiten, maar dat vind ik echt onterecht. Hii bewijst juist dat hij elders ook prima uit de voeten kan. Met een run als schaduwspits bijvoorbeeld. Dat hij niet meteen het absolute superrendement had wat hij een seizoen eerder had is logisch.
Neres loopt imo nog iets te veel met de bal, maar uit tal van situaties blijkt dat hij verschrikkelijk allround is.
Sterker, de Ziyech-rol zie ik hem juist niet zosnel vertolken. Met Neres op rechtsbuiten speel je echt anders. Maar als hij op 10 start zal je hem absoluut ook als vleugel zien.
1 0
wolterx
Neres als rechtsbinnen zou ook niet werken wat je zegt. Toch gaat hij op rechtsbuiten een rendement halen dat hij in de as niet zou kunnen, Neres is een enorm slimme speler in zijn loopacties en dat is van rechts vertrekken en naar binnen snijden lastig te verdedigen. In een centrale rol ontvangt hij de bal te vroeg en moet hij die pass geven op een lopende speler (die er dan niet is) waar hij vast op leek te lopen. De speler met de beste loopactie in de diepte moet je niet als aangever gebruiken imo. Ben zodoende ook van mening dat Ziyech (cam) en Neres (rw) beter zou werken dan omgekeerd. Rendement van Ziyech zal minder zakken dan dat van Neres zegt mijn gevoel.
0 0
ETM
Kan je zeker volgen. Maar vind t een moeilijke afweging. In de huidige spelopzet vind ik Ziyech wel echt helemaal op zn plaats. En ik denk dat ik hem toch de belangrijkste speler vind van het aanvals spel.
Ik zou zelf Tadic graag op 10 zien. En Neres op links. Die dan wel minder uitkomt met zn dribbelen. Het zijn lastige afwegingen. Maar puntje bij paaltje zit Donny in iig niet in 'mijn' basiself. Terwijl ik weldegelijk kan zien wat hij brengt.
0 0
Keizer020
Neres hoort bij het A-team te staan
3 0
Joseph
Liever in de basis bij het B-team, dan op de bank bij het A-team.
2 0
Leonos
Benieuwd naar Mallagan en Traore.
3 0
18-3-1900
Blijf het apart vinden dat Neres tussen deze spelers staat
3 0