Van der Sar over eigen club: 'Niet de insteek'

NielsOpdam, 10-01-2019 om 08:10, 7807 views, NOS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Edwin van der Sar gaat er niet vanuit dat Ajax een Amerikaanse club opkoopt. Dat vertelt de algemeen directeur van de Amsterdammers in gesprek met de NOS

Ajax heeft in Kaapstad een eigen club, Ajax Cape Town, maar dat lijkt in Amerika niet te gebeuren. 'Dat is niet direct de insteek, al zoeken we wel naar samenwerkingsverbanden. Wij willen ons met onze coaching academy richten op de ontwikkeling van talenten, trainingsvormen, filosofie.' In het begin van deze eeuw had Ajax overigens wel al een zusterclub in Amerika, genaamd Ajax Orlando Prospects. 

Van der Sar richt zich met Ajax wel op de Amerikaanse markt en heeft daar verschillende redenen voor. 'Amerika is een groot voetballand. Veel jongens en meisjes spelen voetbal, er zit een gezonde groei in de MLS (de Amerikaanse profcompetitie, red.), de clubs hebben eigen stadions en een hoop fans en ze krijgen het WK hier in 2026. Dus ik denk dat er wel continuïteit zit in het voetbal hier.'

Vandaag op Ajax Showtime: een nieuwe Onze Trots! Dit keer spreken wij met Rotjoch, presentator en oprichter van 101Barz! Lees zijn verhaal over Ajax hier!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
booya4afca
Je zou je kunnen afvragen in hoeverre het nog zinvol is om Ajax Capetown in leven te houden. Aangezien het bar weinig heeft opgeleverd de laatste jaren.

Zeker als je dat vergelijkt met de Amerikaanse voetbalwereld wat de laatste jaren enorme stappen gezet heeft. Tuurlijk, zij zijn lang niet zover om met de grote jongens mee te doen, maar qua potentie zit er natuurlijk ontzettend veel rek in.

Het is enkel de mindset van de Amerikaanse burgers wat er voor zorgt dat voetbal nog altijd niet breed gedragen wordt.

Een samenwerkingsverband met op termijn een overname ala Ajax Capetown zou zeker geen slecht idee zijn.
1 -1
Ferd
Je zou je kunnen afvragen in hoeverre het nog zinvol is om statements naar buiten te brengen. Aangezien figuren als booyta4afca toch geen inzicht en kennis hebben over de materie en onzinnig reageren.

ACT levert ieder jaar geld op, niet veel maar toch. En nu de opzet is veranderd het laatste jaar is de kans veel groter dat er talent door gaat stromen.
0 0
afcas
ja, in hoeverre is het nog zinvol om een project dat je net nieuw leven ingeblazen hebt in leven te houden...? en een club overnemen in amerika is kansloos. alles kost daar meer dan in nederland. het zou me niets verbazen als over een paar jaar de transferbedragen die clubs dar betalen de nederlandse bedragen voorbij zijn geschoten. die club van de boer is dat misschien al wel. dan heb je nog het probleem met jeugdopleidingen daar. je kunt hooguit een samenwerkingsverband aangaan waarbij je hun organisatorisch en met trainingen helpt in ruil voor 1e optie op hun spelers.
3 0
Sunstridr
Over niet stoppen met Ajax CT ben ik mee eens maar een VS ploeg kopen niet.

Spelers in de VS zijn niet precies duur, en zelfs dan is het redelijk gemakkelijk om goedkoop/te doen zonder uit te geven (bvd RBNY heeft gespendeerd 2.9 miljoen euro net over de laatste 5 jaar aan transfers).
Atlanta heeft 31.8 miljoen euro uitgeven aan transfers en die zijn de duur spelers aan het kopen (Martinez 4.5m, Almiron 7.5m en Barco 12.3m).
Ajax heeft meer uitgeven dit seizoen aan transfers dan Atlanta's hele periode van bestaan.
Over stadion bouwen hoeven wij niet eens als dat club in San Fran zit (de Levi's stadion heeft 68500 zitplaatsen).
Dan heb jij ook een stad die geen andere ploeg heeft en een Agglomeratie van 7.7-8.8 miljoen mensen. Dus er zijn vast genoeg mensen om de stadion te vullen en vast genoeg jong talenten voor een goeie jeugd opleiding.

Zo wat meer heb je nodig?
0 0