Van der Sar: 'Kijken wat er gebeurt'

FinnDekker, 09-01-2019 om 19:15, 10955 views, NOS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Edwin van der Sar wil deze winter weinig spelers van de selectie van Ajax verkopen. Dat is wat de algemeen directeur heeft gezegd tegenover de NOS. 'De intentie is wel om het bij elkaar te houden', luidt zijn reactie op de vele geruchten.

'De belangstelling voor onze spelers is niet alleen van deze week. De afgelopen maanden, zeker door de prestaties in de Champions League, komt dat naar voren. Gelukkig hebben we daar een kundig iemand (Overmars, red.) voor achtergelaten in Amsterdam.' De twee directeuren spreken elkaar veel. 'Door het tijdverschil is het af en toe een beetje lastig, maar we hebben goed contact met elkaar.'

Al heel lang wordt gesproken over belangstelling in Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Daar zijn de afgelopen dagen vooral de namen van David Neres en Max Wöber bijgekomen. 'We moeten kijken wat er gebeurt.'

Vandaag op Ajax Showtime: een nieuwe Onze Trots! Dit keer spreken wij met Rotjoch, presentator en oprichter van 101Barz! Lees zijn verhaal over Ajax hier!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AdK
Ik zou Wöber niet laten gaan. Punt.

Aantal redenen:

1) Hij kent het team, kent zijn rol, en is daarom van goede waarde voor de selectie.
Dat gezegd hebbende; Magallan zal ongetwijfeld goed gescout zijn, maar niet iedereen valt even gemakkelijk in het team/selectie als Nico. Blijft toch een proces van je kunnen aanpassen.

2) Je weet nooit of er blessures komen. Zo’n 20-jarig talent in de winter (lees midden in het seizoen) laten gaan, met nog vele wedstrijden voor de boeg, vind ik een behoorlijk risico.
Dat gezegd hebbende; Dit zou hét signaal moeten zijn dat Ajax niemand meer verkoopt tijdens het seizoen!

3) Zijn waarde blijft ook wel in de zomer, geloof er niks van dat zijn waarde snel zal dalen. Simpelweg vanwege zijn leeftijd, talent en potentie.
En dat gezegd hebbende; Wöber zal in Sevilla net zo hard op de bank zitten, dus zou ik als ik hem was rondkijken naar een club met veel speeltijd! Het zou zomaar kunnen dat in de zomer rollen veranderen bij Ajax met het vertrek van anderen, waardoor hij wel basiskracht kan worden.


4 -3
Ozymandias
Ik ben het eens met je punten maar net als bij Neres zou ik de keuze om hem wel of niet te verkopen af laten hangen van hemzelf. Als Wöber zelf heel graag wil vertrekken zou ik (mits Sevilla aan de vraagprijs van Ajax wil voldoen) hem laten gaan. Als het hem niet heel veel uitmaakt of hij blijft of vertrekt zou ik hem houden.
1 0
AdK
Daar heb je uiteraard een punt.

Uiteindelijk is dit niet alleen aan zaak van geld en beleid, maar ook een zaak van mensen.

Als ik Wöber was zou ik niet wisselen van bank, ook al staat die bank in een warmer klimaat ;-) of heeft die bank meer nullen op z’n rekening haha
Zo’n transfer kan hij van de zomer ook nog regelen denk ik.

Maar goed, dat vind ik, en misschien denkt Wöber daar wel heel anders over :-)
0 0
Duif63
Goed verhaal, raar dat je hier een minnetje voor krijgt.
0 -2
AdK
Dank :-)

Ik zie echter geen plussen en minnen (lees louter via de app).
Echter zijn er in de wereld altijd tegenstanders voor elk voorstel, heb niet de illusie om iedereen tevreden te kunnen houden met mijn bijdrage op dit forum haha ;-)
0 0
Ajacied33
Het liefst heb ik gewoon dat er niemand weg gaat in deze winterse transferperiode, ook Wober niet. We hebben een hele leuke groep bij elkaar dat mooie prestaties neerzet tot dusver in Europa en de ED. Ook Wober hoort hier gewoon bij. Hopelijk blijft ie behouden
8 0
Schip
Ik zou alles er aan doen om de groepsdynamiek zoveel mogelijk intact te houden. Niet verkopen dus. Maar als Magallan komt, zal Wober nog minder speeltijd krijgen en hij heeft ook zijn doelen natuurlijk. Dus als hij echt weg wil, zal er een transfer komen. Wober was al geen basisspeler en ziet een nieuwe concurrent erbij komen, die boven hem staat in de pikorde. Wat zijn zijn perspectieven dan nog.
1 -1
Daminem
Magallan is helemaal niet voor de linker centrale verdediger aangetrokken, maar voor vervanging van Matthijs (rechter centrale verdediger). Wöber heeft alleen Blind voor zich en die kan prima naar de 6.
1 0
JSF
Er gaat dus zeker iets gebeuren
4 0
SilverHaze
Haha ja dat denk ik ook. De mannen ruiken geld.
1 0
Bocarra
Als je een selectiespeler kunt vervangen door een betere kun je een transfer overwegen. Door selecteren noemen ze het dan. Maar de selectie intact houden geeft een duidelijk signaal dat er bij Ajax niet meer zo makkelijk valt te shoppen. He
1 0
insectenverdelg
Is magallan beter san Wober? Dat is geen zekerheid.
Is die aangetrokken om Wober te vervangen? eit is dat je zometeen 4 rehtspooten hebt die cv kunnen spelen en 1 linkspoot. wel krijg je Sinkgraven erbij die linksback kan spelen.
0 0
FU
Wöber is een veelbelovend talent. Zowel verdedigend als opbouwend.

Hij is alleen niet sterk als hij de ruimte moet verdedigen. Hij heeft al meerdere malen bewezen dan mis te timen en te laat te tackelen of zelfs uit positie te staan.

Sevilla staat wellich compacter achterin zodat hij beter tot zijn recht komt.
Kunnen wij Fosuh Mensah halen: meer een Ajaxspeler
1 0
BrandjeXL
Vind hem juist opbouwend helemaal niet zo sterk en verdedigend kan hij heel goed zijn, zie Bayern uit maar ook heel onbesuisd, zie Bayern thuis. Wat dat betreft lijkt hij veel op Veltman. Die kan een chucky uit de wedstrijd spelen en dan een dommme rode kaart thv de middenlijn.
0 0
larson
haha het is de realiteit en geloof mij nou bij ajax weten ze gerust wel wat ze doen .
wie weet halen ze nog wel een verdediger of schuift er iemand door.
ik vind wober een goede speler maar je moet ook kijken naar de potentie ik denk dat hij niet veel beter word.
dus is 14 miljoen een mooie prijs 7 mil winst ook nog!
1 -1
Rdk1983
Eerst ging niemand weg. Nu is t slechts de intentie. Zo moe van al t gelul.
2 -1
Bramzel
Gewoon iedereen behouden in de zomer pas spelers verkopen. Nu alvast Lainez en Alvarez halen om te laten wennen en minuten te laten pakken in Jong Ajax, de KNVB beker en misschien wat eredivisie wedstrijden. Dan kunnen ze vanaf volgend seizoen volop mee met het eerste (in eerste instantie als back-up van Magallan en Neres).
2 -1
Ozymandias
Ik denk niet dat Alvarez (basisspeler van Mexico) naar Ajax komt tenzij hij te horen krijgt dat hij als basisspeler wordt gehaald. Sowieso lijkt dat me overstandig omdat Magallán dan minder speeltijd zou krijgen en dus minder goed ingespeeld aan het volgende seizoen zou beginnen.
1 -2
Bramzel
We doen nog op drie fronten mee hè. Daarnaast als je een goed plan maakt voor Alvarez, zodat hij kan wennen en volgend seizoen kan aansluiten bij het eerste dan gok ik dat hij daar echt wel iets in ziet zitten. Als de geruchten kloppen wat betreft PSV inzake Alvarez daar zou hij ook geen basisplaats hebben.
0 -2
Ozymandias
Alvarez is beter dan alle centrale verdedigers die PSV heeft. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat hij naar Ajax komt als het plan wat Ajax voor hem heeft is dat hij pas volgend seizoen een basisplaats zou krijgen.
0 0
Bramzel
Dat zeg ik niet. Ik denk alleen dat hij daar ook niet meteen een basis speler zal zijn.
0 0
Ozymandias
Ik denk gezien het verschil in kwaliteit tussen hem aan de ene kant en Viergever en Schwaab aan de andere kant dat hij bijna direct in de basis terecht zou komen.
0 0
Ajax#1900
Goeie teksten weer
3 0