El Maach: 'Denk dat ik Ajax 1 kan halen'

Ajax O19-doelman Issam El Maach is ontzettend blij met het feit dat hij met de eerste selectie van Ajax mee is op trainingskamp. De sluitpost zou in eerste instantie aansluiten bij Jong Ajax, maar een gebroken hand van derde doelman Dominik Kotarski zorgde ervoor dat de Marokkaans jeugdinternational mocht afreizen naar het Amerikaanse Orlando.

'Ik ben wel iemand die van uitdagingen houdt en vaak zijn gevoel laat spreken', spreekt een strijdbare El Maach op de clubwebsite. 'Kijk bijvoorbeeld maar naar mijn laatste interview met Ajax TV. Ik durf te dromen dat we met Ajax O19 de Youth League kunnen winnen. Ook op persoonlijk vlak heb ik mijn dromen. Ik denk dat ik een keeper ben die Ajax 1 kan halen. Iedereen mag daarover oordelen, maar de trainer beslist uiteindelijk.'

Maar het eerste doel van de goalie is helder: debuteren voor Jong Ajax. 'Daarna moet ik zorgen dat ik in de picture kom van de trainer van Ajax 1. Op dit moment zit ik op het goede spoor. Ik ben mee op trainingskamp. Er zijn niet veel mensen die me dat kunnen nazeggen.'

Ondanks het feit dat El Maach nog geen minuten heeft gemaakt voor de beloften, ontwikkelt hij zich naar eigen zeggen uitstekend bij de O19. 'De wedstrijden in O19 heb ik redelijk gespeeld, vooral in de Youth League heb ik kunnen laten zien wat ik kan. Het is natuurlijk wel een luxe dat ik nog voor O19 mag uitkomen, anders speel je helemaal niet. Dan gaat je ontwikkeling wel een stuk minder snel.'

Met de O19 heeft El Maach dan ook grootse plannen, zoals bijvoorbeeld dus het winnen van de Youth League. 'We doen niet voor niets mee. Wij zijn Ajax en moeten altijd voor de prijzen gaan. Als je ziet hoe Ajax 1 zich profileert in de Champions League, waarom zou het dan voor ons niet mogelijk zijn? Kijk naar ons team en hoe we het hebben gedaan in de poulefase… Dan mag je zeker het doel stellen om in ieder geval zo ver mogelijk te komen. Winnen zou fantastisch zijn.'

André Onana

Ook wordt El Maach gevraagd of hij zichzelf ziet als mogelijke opvolger van André Onana. 'De toekomst moet het gaan uitwijzen. Natuurlijk lachen we er wel eens over, maar het is niet zo dat André serieus zegt: ''jij wordt mijn opvolger''. Wel voorziet hij me van advies, net zoals Kostas (Lamprou, red.), de keeperstrainer en alle anderen doen. Uiteindelijk is het allemaal aan mezelf. Ik moet gewoon zorgen dat ik een goede ontwikkeling doormaak, dat de trainer vertrouwen heeft en uiteindelijk zegt: ''Issam, je mag''.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
rodnet
Doet me een beetje aan Warner Hahn denken. Stevige kerel, fatsoenlijke keeper zonder dat ik direct het idee heb dat het een topper is. . Afwachten of hij nog beter wordt. Vooralsnog vind ik Kotarski beter.
0 0
Sampaoli
Goede keeper, heb hem misschien zelfs hoger zitten dan Kotarski. Beide zijn imo nog niet klaar om Onana op te volgen, dus hopelijk blijft André nog een seizoen.
0 -1
Ajacied33
Hij heeft in ieder geval een goede uitstraling en postuur voor een keeper
1 0
GvanderK
Laat hem en Kotarski het maar lekker uitvechten met elkaar, concurrentie is goed, ze kunnen elkaar beter maken door continu hard te blijven werken. Wat El Maach wel al heeft is een goede kop met uitstraling, dat mist Kotarski nog, die overigens qua ontwikkeling wel iets verder is dan El Maach. Uiteindelijk gaat het er om dat Ajax na Onana een goede opvolger tussen de palen heeft staan, helemaal mooi als die uit eigen jeugd komt.
3 0
ZeeuwsAjax34
Ik denk dat Overmars nog één keer moet gaan shoppen voor een betrouwbare doelman voor de komende 1 tot 3 jaar, en daarna zullen we het met in ieder geval 1 van deze twee wel aankunnen.
1 0
afcas
koop jij 1 keeper dan raak je gegarandeerd 1 van deze 2 kwijt...
1 -2
mvdk
Of je moet er 1 verhuren aan een eredivisieclub.
2 0
vijfennegentig
Lekkere uitspraken gap!

Dit is wat ik tenminste graag hoor dan. Zelfverzekerdheid en uitstraling bij een keeper wordt nog wel eens onderschat denk ik wel eens.

Uiteraard is de concurrentie altijd goed bij Ajax en dat is ook gelijk de luxe.

Ben in elk geval al benieuwd naar de toekomstige nr. 1 van Ajax 1!4 0
Veliborvasovic
Redelijke keeper. Maar niet een heel groot talent. Goed voor onder 19( niet zo heel veel te doen) En reserve keeper van jong. Gaat Ajax 1 niet halen. Meer iets voor Helmond sport
3 -5
Aad82
Wat zeur je toch man, die jongen is pas 18 en net begonnen!
0 -1
ETM
Kan niet vol overtuiging zeggen dat je ongelijk hebt want daarvoor volg ik hem veel te weinig. Maar dit is juist een keeper die in de velen samenvattingen die ik zag wel indruk om me heeft gemaakt. Mijn gevoel zegt dat het juist wel een groot talent is.
De toekomst van een keeper voorspellen is wel echt lastig. Zoveel zal aankomen op mentaliteit en daarnaast moet het voor een keeper ook precies passen.
0 0
3*stars*3
Heeft wel heel snel stap gemaakt van Brabant naar Amsterdam.
Binnen paar jaar van Helmond, Vitesse naar Ajax.

Dat zegt wel wat over zijn talent en karakter.
Schrijf hem nog niet af...
0 0
Santiago
Ach jah mensen dachten jaren geleden ook dat Onana het nooit ging halen
5 -3
Veliborvasovic
Onana had wel even wat meer kwaliteiten dan Maach.
3 -3
ETM
Onana was spectaculair. Maar dan ook wel echt uniek. En nu hij dat gekoppeld heeft aan 'allround' en stabiel is het gewoon een superkeeper. Ik geloof dat hij zal doorgroeien naar de absolute top.
En ik denk niet dat Ajax zomaar een doelman a la Onana als opvolger kan krijgen.
Je zal een jeugdvolger zijn en El Maach op basis van meer kunnen beoordelen. Maar net als met veldspelers krijg je toch een indruk op basis van belangrijke momenten. Ik vind El Maach indrukwekkender dan een behoorlijke rits jeugd keepers van de afgelopen jaren.
2 0
Jeroenb25
Sinds wanneer heeft Kotarski een gebroken hand? Daar heb ik helemaal niets van meegekregen. Iemand enig idee hoelang hij niet kan keepen?
1 0
appeltje
Sinds de wedstrijd tegen Sparta.
0 0
Joseph
Groot talent, heel jammer dat hij niet voor Nederland kiest, zou zonde zijn als de komende generatie voetballers geen goede keeper heeft.
0 0
Fredschuit1
Cilissen kan nog makkelijk 6 jaar mee. En bij Ajax vind ik Setford wel een groot talent.
0 0
FissaDeGekste
Hij is nog erg jong, dus wie weet!
0 0
Aad82
el Maach =187 cm & 96 kg.

Onana = 190 cm & 95 kg.

el Maach is bovendien nog slechts 18, dus kan nog een paar cm langer worden.

Groot talent dit.
2 -1
sjaakahz94
Dankjewel. Ik vind hem indd ook goed. Straalt echt wat uit net als Onana. Kotarski heeft dat niet vind ik.
3 0
sdjt01
Is vaak, als keeper zijnde, een van de betere/constante van O19. Als hij zo doorgaat kan hij het eerste inderdaad halen.
5 0
sjaakahz94
Oogt klein imo. Hoe lang is hij, weet iemand dat,
1 0
AsensioWillemsen
Ongeveer 1,86 meter. Maar oogt kleiner ja, komt misschien omdat ie wat dikkig is
2 -2
BvdPloeg
Dikkig? Haha. El Maach in 1 brok spier, heb je die benen weleens gezien? Niemand in de O19 is zo afgetraind.
2 -2
SjaakWolfs
Een bonk spier is de uitdrukking.
0 0
Minsc
Dat is het dus niet, het is 1 bonk spieren.
0 0
Dexy
Ik vind dit echt een groot keeperstalent. Is nu al 1,5 seizoen lang heel constant goed aan het presteren bij O19.
5 0