Magallan koos bewust voor langer verblijf bij Boca

BVeenstra, 05-01-2019 om 13:50, 11556 views, FOX Sports, El Intransigente |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Ajax-aanwinst Lisandro Magallán heeft er in de zomer van het vorige jaar bewust voor gekozen om bij Boca Juniors te blijven. De verdediger maakte deze week alsnog de overstap naar Ajax, maar hij wilde eerst wel het kalenderjaar afmaken bij de Argentijnse club.

'In juni was er de mogelijkheid om al naar Ajax te gaan', zegt Magallán tegen het Argentijnse FOX Sports, geciteerd door El Intransigente. 'Toen ik eenmaal had besloten om bij Boca te blijven, stak ik daar mijn volledige energie in. Ik dacht er niet eens over na om in december alsnog een transfer te maken. We hadden een goed half jaar, al behaalden we niet het gewenste resultaat in de finale van de Copa Libertadores. Toch heb ik nog enorm van het jaar genoten en ik heb ook enorme verwachtingen van wat er nog gaat komen.'

De verdediger kijkt met trotse gevoelens terug op zijn periode bij Boca Juniors. 'Boca heeft mijn leven veranderd, daar kan ik niets anders over zeggen. Ik heb ervan genoten en het was uniek om mee te maken. Ik heb veel mooie dingen meegemaakt bij Boca, maar voor nu ga ik mijn droom vervullen door te gaan spelen in Europa.'

Bij Ajax krijgt Magallán te maken met zijn landgenoot Nicolás Tagliafico. 'Gelukkig is Nico daar. Het is belangrijk om iemand uit je eigen omgeving te hebben waar een andere taal wordt gesproken en een andere cultuur bestaat. We spraken al met elkaar en hij vertelde mij over verschillende dingen over de stad.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mokum31
Slager
0 0
Bocarra
Volgens de Televaag was er gedoe over een certificaat. Na nu blijkt dat hij zelf niet wou en het kalender jaar wou afmaken.
1 -1
OpNaarNummer4
Haha, hij was zelfs gekeurd in Amsterdam. Het verhaal van het certificaat klinkt logischer. Je gaat namelijk niet door een keuring als je niet naar de desbetreffende club wil.
4 0
Redrum
Mensen vergeten wel eens hoe belangrijk het is dat een speler zich thuis voelt bij een club. Wat dat betreft heb ik het idee dat Ajax zich vooral ook op dat gebied flink aan het verbeteren is. Voor mijn gevoel is het niet meer zo'n hele kille club. Ik krijg echt het idee dat er bij Ajax een hele serieuze en grondige analyse heeft plaatsgevonden en dat ze besloten hebben een heleboel dingen te gaan veranderen. Ajax lijkt oprecht bewust te zijn van de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt en ze hebben besloten die fouten niet meer te maken. Dit zijn natuurlijk fantastische ontwikkelingen, want hierdoor gaan we echt structureel weer een succesvolle en grote club worden.
7 -2
jewie3
Wanneer was Ajax dan wel een kille club?
3 -1
Petrela
Onzin fabeltje
0 0
AFCAMM
Nederlanders zijn in vergelijking met veel andere mensen sowieso best kil. Voor spelers uit het buitenland kan dat nog een stuk lastiger zijn.
1 0
Redrum
Wanneer precies kan ik je niet zeggen, maar er zijn wel een stuk of 200 verhalen van oudspelers bekend die de handelswijze van Ajax in een heel slecht daglicht plaatsen. Als hier ook maar een kwart van waar is dan is dat voor mij al genoeg om te zeggen dat Ajax niet altijd een hele warme club is geweest.
2 0
Koningtoto
Toen ze spelers in Diemen dumpte. Zonder enige vorm van begeleiding.
2 0
Chesterson93
Amen
0 0
FlyingDutchMan
Iedereen heeft meerdere verhalen gehoord, waar rook is ..
1 0
Pointer1
kijk maar eens de docu over Ajax in Afrika
1 0