Ajax liet Bandé bewust in gastgezin leven

BVeenstra, 05-01-2019 om 13:00, 15447 views, Het Nieuwsblad |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax heeft Hassane Bandé de eerste maanden na zijn komst bewust in een gastgezin laten leven. Dat vertelt de aanvaller uit Burkina Faso in een interview met Het Nieuwsblad.

'Eigenlijk zag ik dat niet echt zitten', zegt Bandé, die het liefst direct op zichzelf was gaan wonen. 'Op mezelf leer ik het leven óók wel. Maar bij Ajax vonden ze het beter om eerst enkele maanden bij een familie te verblijven. Ce n’est pas pour punir, zeiden ze, het is geen straf. Ze doen dat met alle buitenlandse jongeren. En ik kende de taal niet, de stad niet, ik was dan ook nog geblesseerd. Het was allicht beter zo.'

Uiteindelijk vond Bandé het toch de moeite waard om in het gastgezin te wonen. 'Frank en Marieke waren ook très sympa. In het begin was het moeilijk communiceren, want zij praten geen woord Frans. Maar aangezien ik drie keer per week Engelse les krijg – een stuk intensiever dan in Mechelen – ging het steeds vlotter.'

Inmiddels woont Bandé wel op zichzelf en krijgt hij de nodige goede adviezen van doelman André Onana, met wie hij erg close zou zijn. 'Wassen en strijken leerde ik al in België, dat is geen probleem. Koken wordt nu het lastigste, gelukkig krijgen we soms voedsel vanop de club mee. Ik ben ook bezig met mijn rijbewijs, want nu zet een chauffeur me hier nog elke dag af.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
stopperspil
Het lijkt mij logisch als je ook gastgezinnen hebt die Frans of Spaans spreken (naast gastgezinnen die Engels kunnen spreken) of ligt het niet zo simpel?
2 -4
Jornnn
Dan hoef je dus niet te oefenen. Hier moest hij zijn best doen om te kunnen communiceren.
6 0
Chesterson93
Nee, het kan nog steeds beter. Als je de taal spreekt, kan je nog steeds oefenen. Snap niet helemaal dat je per se iemand op die manier in het diepe moet gooien. Want gedisciplineerde mensen hebben geen enkel probleem met het “switchen” van taal. Als er alleen Engels of Nederlands gesproken moet worden, wordt dat gedaan.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, het is juist slim dat ze hem niet in een Frans sprekend gastgezin hebben geplaatst. De makkelijkste manier om een taal te leren is als je wordt gedwongen die taal zo vaak mogelijk te spreken.
3 -1
3*stars*3
Heel goed van Ajax en ze lijken te leren van hun fouten uit het verleden.
Destijds werden jonge spelers als Ibra ergens gedumpt in Diemen en konden ze het uitzoeken.

Ik hoop dat deze jongen ons nog gaat verrassen want sommige mensen lijken hem al afgeschreven te hebben...
11 0
Radie125
Wel houseparty's Dani
1 0
Schip
Eens.
0 0
insectenverdelg
Dit beleid is er al een hele tijd volgens mij. iig voor jongere spelers. Alle belgen zlatan ook im gast gezinnen al het goed heb. De tijd waar jij echt op doelt is 94 / 95 toen woonde kanu en George etc idd in een woonwijk in Diemen Noord. Zou er nu best graag willen wonen, maar toen ik 18 was echt niet. :)
2 0
Ozymandias
Tot kort geleden werden alleen spelers van onder de 18 jaar (zoals bij Vertonghen, Alderweireld, etc.) bij gastgezinnen geplaatst.
1 0
AlexIbarra
Let je op Matthijs?

Op je 19e alleen in het buitenland zitten valt niet mee.
Beter eerst met Ajax alles winnen en dan op je 22e met je vrouwtje naar het zuiden.. :)
8 -2
Ajax#1900
Wat een slechte vergelijking.
0 -1
insectenverdelg
Hoezo? Mino pakt vast wel is zn privejet om een potje Fifa te spelen. Dat deed hij bij Zlatan ook altijd tenslotte.
0 0