Stekelenburg ziet zichzelf nu niet terugkeren

BVeenstra, 04-01-2019 om 11:55, 19813 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Klaas-Jan Huntelaar ziet Maarten Stekelenburg graag terugkeren bij Ajax (hij appte onlangs: 'kom gezellig terug'), maar de doelman zelf lijkt op dit moment niet open te staan voor een terugkeer bij de Amsterdamse club. Dat vertelt hij in de Ajax Life Special.

'Ze hebben met Onana een prima keeper staan', zegt Stekelenburg. 'Verder ben ik blij dat het goed gaat met de club, dat ze weer in de Champions League zitten en dat er naast een paar grote talenten zoals Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt ook wat spelers uit de Premier League zijn gekomen. Dat Dusan Tadic dolgraag naar Ajax wilde komen, zegt toch wel wat.'

Keeperstrainer Carlo L'Ami krijgt in diezelfde Ajax Life Special de vraag of Stekelenburg volgend seizoen de ideale tweede keeper bij Ajax zou zijn. 'Dat hangt van de situatie af, en heeft alles te maken met de ontwikkeling van onze eigen keepers', geeft hij als antwoord. 'Maar komt het zo uit en Maarten heeft er zin in om nog één keer gas te geven, dan valt er altijd over te praten. Dat Maarten nog steeds keept en op zijn 36e zegt dat-ie nog wil doorgaan met keepen, geeft aan dat hij een liefhebber is. Ik denk dat hij het financieel uitstekend heeft gedaan, dus voor het geld hoeft hij het niet te doen.'

Ajax heeft op dit moment drie keepers in de A-selectie: André Onana, Kostas Lamprou en Dominik Kotarski. Bovendien is Benjamin van Leer dit seizoen verhuurd aan NAC Breda. De kans bestaat wel dat er op keepersgebied enkele verschuivingen gaan plaatsvinden in de zomerse transfermarkt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
je
Web als hij een wereld toernooi heeft gespeeld in 2010 Dan had hij die bal van Iniesta gehad.
Een wereld keeper had Nederland WereldKampioen gemaakt Klaar uit.
Het zegt ook Veel over de Ambitie van deze daar komt die Hoge Bal Keeper dat hij al 8 Jaar op de bank zit.
1 -3
Ajax_026
Dude wtf moest je comment 9x lezen om er een fatsoenlijk verhaal uit te halen.
0 0
Rockpotje
Zo zonde dat Steek zijn carrière zo in het slop heeft laten raken. Hij was echt één van mijn jeugdhelden en nog altijd de speler met de meeste wedstrijden voor Ajax deze eeuw. Rond 2010 was hij fenomenaal en dacht ik echt dat hij jaren een stabiele factor bij het Nederlands elftal zou zijn. Maar als hij hier alleen maar komt afbouwen moet je hem er inderdaad niet bij willen. Als hij echt weer met volle overgave een nieuwe kans wilt pakken lijkt hij me wel een ideale reservedoelman, want hij heeft nog wel het niveau om ook tweede doelman te zijn in de middenmoot van de Premier League.
0 0
Ferd
Rond 2010 was ook het enige seizoen dat hij goed presteerde, daarvoor en daarna was het brandhout
5 -1
Pointer1
Als Onana weg gaat is dan Zoet een optie?
0 -2
Ajax_026
nee nee nee... foei Pointer1
0 0
Rentokill
Meh
0 0
ST
Nee.
1 0
Oliveira
Die Kroaat Kotarski zal waarschijnlijk worden doorgeschoven.
2 0
EricAjax1
is te oud voor Jong Ajax
0 0
Eastwood
'Kom gezellig terug' zegt Klaas Jan.
Voor de gezelligheid hoef je niet terug te komen.
1 -1
MM1974
Als Onana weg gaat heeft Ajax ben ik bang geen goede vervanger in huis die er gelijk staat.
0 -1
Sampaoli
Stekelenburg is echt niet meer wat het geweest is. Redelijke tweede keeper, maar (en dat meen ik echt) Lamprou is op die positie ook prima. Keept in de potjes die hij krijgt prima en is verschrikkelijk fanatiek op de trainingen. Dat helpt de rest ook.

EDIT: Lees hieronder ook dat hij niet als een prof leeft, dan moet je er absoluut niet aan beginnen.
2 0
D4nny
Stekelenburg is echt te veel vergane glorie. Die moet je niet in je selectie willen hebben.
3 0
Ajaxvooraltijd
Hahahaha niemand wil je terug zien bij Ajax, ja misschien als 3e keeper maar meer ook niet. De arrogantie heeft hij altijd wel gehad alleen niet de kwaliteit. Zelfs Vermeer met zijn beperkte lengte (20 cm kleiner) was nog beter. Ik heb nog liever Zoet van PSV dan.
3 -4
Web
Meen je dat?
Arrogantie heb ik nooit bij hem gezien.
1 -3
Ferd
Web toch, normaal heb ik je best hoog zitten maar ni heb je stront in je ogen.
3 -1
Red Devil
Laat hem maar terugkomen als keeperstrainer als hij stopt.
Goed voor de jonge keepers bij Ajax met al zijn ervaring.
0 -1
Gerbrand
Trainer van de jeugd? Iemand die totaal geen kijk heeft op hoge ballen? En ook totaal geen diepteinzicht heeft?
1 0
Ferd
Ervaring bankzitten zal je bedoelen, dat doet hij al 8 jaar
1 0
Web
Zou kunnen?
Maar elke goede keeper, is nog geen goede keepers trainer
Misschien eerst bij de jeugd?
0 -1
Zlataninho
Toen onana 1e keeper werd hadden veel mensen (terechte) twijfels. Hij was alles behalve een stabiele factor bij jong ajax. Cillessen zie ik niet naar Amsterdam komen zelfs niet voor een premier leugue achtig salaris.
0 0
de-Ajacied
Van Leer is toch geen Ajax niveau. Lamprou komt letterlijk tekort en Kotarski is er nog niet echt klaar voor.
Op deze positie is versterking echt nodig
3 0
Noxin
Van Onana dacht ik ook dat hij er nog niet klaar voor was. Wisselvallig in Jong Ajax, atletisch maar onrustig. En kijk hoe hij het heeft opgepakt. Als ze bij Ajax het intern echt in Kotarski zien zitten, gewoon doorschuiven.
0 0
D4nny
Inderdaad, versterking en dat is Stekelenburg niet.
3 0
jwbAFCA
Misschien kunnen ze met Barça regelen dat Cillessen geruild wordt voor de Ligt en Barça dan 'maar' 100 miljoen hoeft bij de leggen. Win Win!
0 -2
AjaxDUde123hk
met Suarez
0 0
Frankeritus
dan koop je dus een keeper voor 60miljoen.. is dat win win?
0 0
gi0vanni
Bij een ruildeal waar alleen Barca geld bijlegt niet. Alleen gaat dit natuurlijk nooit gebeuren. :d
0 0
jwbAFCA
Lezen vriend
0 0
Hans Kraay Jr.
Volgens mij bedoeld hij dat de Ligt 160 miljoen waard is vriend.
0 0
jwbAFCA
Haha oké nou lijkt mij dat 100 iets realistischer is maarja.
0 0
GvanderK
Sorry Steek, maar ik denk dat Ajax er ook niet op zit te wachten.
7 0
Schip
Nou, als tweede keer? Maar wat graag.
2 -6
Ajaxxxisdebeste
Als tweede keeper ideaal toch idd
4 -1
GvanderK
Ik denk dat Ajax eerder weer een groot talent aantrekt of eentje van rond de 25 jaar inplaats van Steek. Maarten was een fantastische keeper in zijn periode bij Ajax, maar denk niet dat de club er zelf nu nog werk van wil maken.
0 0
Ozymandias
Ik vond Stekelenburg alleen in zijn laatste seizoen bij Ajax een goede keeper. In de jaren daarvoor was hij een redelijke keeper die regelmatig in de fout ging bij hoge ballen.
3 -2
Liam
Vond ik ook. Ergerde me dood aan zijn passieve houding bij voorzetten. Vooral bij indraaiende voorzetten was het telkens levensgevaarlijk. Daarnaast vond ik hem ook altijd als eerste door het ijs zakken als er wat druk kwam van een tegenstander in de provincie. Bijvoorbeeld bij 0-2 voor en dan werd het ineens 1-2....en dan vervolgens wat momentum bij de tegenstander. Dan was het steevast Steek die een weifelachtige indruk maakte en daardoor ook nog de 2-2 viel bijvoorbeeld (of 1-1 of 3-3 of 1-0 etc).
Rond het WK van 2010 heeft hij idd een hele goede periode gehad, met als uitschieter de wedstrijd tegen Dynamo Kiew. Overall kostte hij vooral uit punten.
2 0
gi0vanni
Dacht dat hij redelijk lang spits was. Las dat hij pas rond zijn 18e keeper werd.
0 0
appeltje
We hebben al twee grote talenten die er aan komen. Vraag is alleen of Kotarski volgend seizoen al klaar is voor het echte werk.
1 0
Jornnn
Ik heb liever een gretige keeper die de top wil behalen als 2e keeper. De situatie Cillessen & Onana was goud.
0 0
FWAjacied
Een topjaar gehad waar hij nog steeds op lijkt te kunnen teren bij sommigen. Ik zou hem niet halen. Bij de redenen die hier onder genoemd zijn, kan ik me dan ook aansluiten. Vind hem in het rijtje Onana, Cillessen, Vermeer toch wel samen met laatstgenoemde verreweg de minste. Zeker met hoge ballen was ik nooit zeker met hem.
3 0
Ajaxvooraltijd
Ook met lage ballen.
0 0
Ozymandias
Daar ben ik blij mee aangezien Stekelenburg een verschikkelijk voorbeeld zou zijn voor de jongere spelers. Hij is in Liverpool regelmatig de dag voor een wedstrijd tot de vroege uurtjes in nachtclubs te vinden en rookt. Stekelenburg had één van de betere keepers ter wereld kunnen worden (zeker nadat hij onder leiding van L'Ami zijn uitkomen bij hoge ballen had verbeterd) maar had daar jammer genoeg niet de juiste mentaliteit voor.
6 -4
nummer14
Jij lult echt verschrikkelijk hard uit je bek dat hij tot vroege uurtjes in de nachtclubs hangt. wat een loser ben jij
0 0
GvanderK
Johan Cruijff rookte ook als een locomotief, dus hij is/was ook geen voorbeeld voor de hedendaagse jeugd?
1 -2
Ozymandias
Ten eerste was dat in de jaren '70 toen er nog anders tegen roken werd aangekeken maar ten tweede is de manier waarop Cruijff met zijn lichaam omging is inderdaad geen goed voorbeeld voor de hedendaagse jeugd. Hij rookte niet alleen maar bij looptrainingen verstopte hij zich in de bosjes en ook op andere manieren liep hij de kantjes er vanaf. Het is niet voor niets dat de spelers van Ajax in 1973 ervoor kozen om Keizer aanvoerder te maken. Cruijff was één van de beste spelers ooit maar zo'n speler (die geheel kon teren op zijn talent en inzicht) komt zelden voor en jonge spelers moeten de manier waarop hij met zijn vak omging dus niet als voorbeeld gebruiken.

Het bij Stekelenburg niet alleen om het feit dat hij rookt maar ook dat hij uitgaat in de nacht voor wedstrijden. Ik begrijp niet geheel waarom je uberhaubt probeert te beargumenteren dat Stekelenburg geen slecht voorbeeld voor de jonge Ajacieden zou zijn door het voorbeeld van Cruijff erbij te halen. Trouwens zijn er nog wel meer voormalige wereldtoppers die geen goed voorbeeld zijn zoals George Best en Eric Cantona. Niet elke voormalige wereldtopper is ook een goed voorbeeld voor jonge voetballers (of andere atleten). Of wil je soms beweren dat deze voormalige topvoetballers wel een goed voorbeeld zijn voor de hedendaagse jeugd?
2 -2
Gerrr
Leeft niet als prof,

Nooit aan beginnen.
4 0
PowNed
Het is wel erg snel bergafwaarts gegaan met Stekel sinds dat hij weg is gegaan bij Ajax, zonde... Hij was de opvolger van Vd Sar... En had daar ook eigenlijk alles voor in huis... WK 2010 was hij fenomenaal.
1 -1
Ajaxvooraltijd
Hij is nooit goed geweest.
0 -1
Aeter
Jij bent echt niet goed bij je knikker. Tijdens WK 2010 was hij ongeveer de beste ter wereld.
0 -1
Ferd
De uitschieter. Daarvoor en daarna was het kut met peren
1 0
Web
Toen was hij echt heel goed
0 -1
Zalazar
We krijgen wel een redelijk keepersprobleem als Onana vertrekt. In de eredivisie is Unnerstall verder alleen goed, maar die is al eigendom van PSV. Voor Cillesen schijnt Barca 60mln te willen hebb. Wellicht kunnen ze Trapp proberen, die is nu door PSG verhuurd aan Frankfurt
0 0
AFCAsphere
Die zal PSG ook niet zomaar voor een prikkie laten gaan. Bovendien moet je je afvragen of Trapp daar zelf wel zin in heeft. Hij gaat prima mee in de Bundesliga, dus waarom zou je dan op zo'n jonge leeftijd al een stap terug doen naar de Eredivisie? Het enige wat aantrekkelijk voor hem kan zijn is de CL.
0 0
pizzapunt
Kan 'ie samen met van der Vaart de pionnen neerzetten.
3 0
chloorbestendig
Die kan wel een handje gebruiken ja, met 1 hand een kroketje eten en met de andere een pionnetje neerzetten is lastig zat.
0 -2
ghouleseddik
Het talent zal hij nog wel hebben, maar de vorm is al jaren verdwenen.
0 0
Radie125
Niet doen wordt alleen maar minder.
0 0
w86
Stekelenburg al 36, dat had ik even anders ingeschat. Zou leuk zijn, maar dan wel hoogstens als reservekeeper.
1 0
PowNed
Ik had inderdaad ook niet ingeschat dat hij al 36 was. Dacht meer een jaar of 32....
Het is wel erg snel bergafwaarts gegaan met Stekel sinds dat hij weg is gegaan bij Ajax, zonde... Hij was de opvolger van Vd Sar...
0 0