'Er zijn best veel Ajaxsupporters in Orlando'

NielsOpdam, 03-01-2019 om 15:50, 10505 views, Ajax Life |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Volgens de toernooidirecteur van de Florida Cup, Ricardo Villar, zijn er in Orlando best veel Ajaxsupporters. Dat vertelt hij in gesprek met Ajax Life.

'De kaartverkoop breekt alle records', opent Villar. 'We zijn blij dat Ajax meedoet. Er zijn hier in Orlando best veel Ajaxsupporters. Een aantal keek de wedstrijd tegen Bayern München in de Lion’s Pride, hun supportershome.'

De toernooidirecteur is lovend over het toernooi in de Verenigde Staten. 'De Florida Cup is een uitstekend toernooi om tijdens de winterstop op niveau te blijven. Het deelnemersveld staat garant voor sportieve continuïteit, maar tegelijkertijd bieden we clubs mogelijkheden om commerciële activiteiten te ontplooien.'

Aanstaande zaterdag vertrekt de ploeg van Erik ten Hag naar Orlando voor het toernooi. Kersverse aanwinst Lisandro Magallán sluit dan voor het eerst aan bij de groep. Op 11 januari om 1.00 uur speelt Ajax tegen het Braziliaanse Flamengo. De dag daarna, op 12 januari, speelt Ajax tegen São Paulo om 19.00 uur. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
kaashaas
Wel een lekker idee dat die Zuid-Amerikaanse clubs tegen ons spelen. Kunnen ze zien hoe groot de club is en wellicht willen ze dan eerder naar Ajax.
3 0
Middenweg401
Ajax - Flamengo, mooi affiche zeg!
Flamengo is de populairste club van Rio (en heel Brazilië schijnt). Met clublegende Zico.
Was helemaal mooi geweest als de club uit de Sao Paulo regio het legendarische Santos (Pelé's club) was geweest.
1 0
Ajaxbrl
Orlando Trustfull misschien?
6 -1
Fieldman
Haha
0 0
3*stars*3
Vroeger had je zelfs een Ajax USA site (nu is het een goksite...) en een supportersvereniging daar.
Hielp misschien ook beetje mee dat O’Brien hier speelde.
Maar Ajax timmert aan de weg en komt heel goed uit dat “soccer” daar aan populariteit wint en Ajax nu ook in de CL overwintert.

Benieuwd of Ibra ook potje komt bezoeken.
3 0
Lazell
Hopelijk helpt Dest ook een beetje over een tijdje.
2 0
InOost
Je hebt tegenwoordig de Ajax reddit waar veel Amerikanen op zitten.
6 0
ZeeuwsAjax34
Op Reddit blijft het toch altijd mooi om te zien.
r/Feyenoord - 800 subs
r/psv - 600 subs
r/Eredivisie- 3,9k subs
r/AjaxAmsterdam - 4,1k subs
11 0
Lazell
In NL hebben we 4 miljoen fans, veel meer zullen dat er niet worden. VS (325 mio), China (1,3 miljard), Japan (125 mio), in zulke landen valt zo ontzettend veel te halen. Het is niet onrealistisch dat we 2x zo veel fans krijgen als we de marketing ook richten op deze landen. We hebben een gunfactor, iets wat verkoopt, een likability zeg maar. Grandioze historie, maar ook een EL finale en bij de laatste 16 CL horen met veel lef, trots en jeugdspelers die uiteindelijk bij topclubs terecht komen.

Nieuwe kanalen worden al ingezet om jonge fans te binden (e-sports, gave youtube filmpjes). Menno Geelen is lekker bezig met op termijn de begroting flink op te schroeven en daarmee de rest ver achter ons te laten! Laat die boeren maar lekker lullen met hun 2 punten voorsprong nu ze nog kunnen, ze komen er wel achter.
9 0
insectenverdelg
Dqn zijn Mexicanen beter. Dat land is veel meer voetbal minded. Naar psv excelsior keken er 8 miljoen Mexicanen.
1 0
ajaxpat
als we die Japanner van Groningen erbij halen,lopen ze daar allemaal met een Ajax shirt aan.
2 0
GvanderK
En wat dacht je van een land als India met 1,339 miljard inwoners. Er valt qua marketing erg veel te halen.
1 0
AjaxCitizen
Als ik op Facebook kijk, zijn er genoeg voetbalfans in India. Of beter gezegd Messi en Ronaldo fans. Meeste spamreacties over de discussie Messi-Ronaldo komt ook uit die kant.

Weet trouwens niet of er daar wat voor ons te winnen valt. De Indiërs lijken alleen de grote competities te volgen. Lijkt me ook wel logisch, aangezien daar de supersterren zitten en ze zelf geen grote spelers hebben. Misschien als we een talent uit India zouden halen we wat aan populariteit kunnen winnen of door een samenwerkingsverband aan te gaan en daar een opleiding op te zetten. Maar op andere manieren zie ik ons daar niet zo snel groter worden.
0 0
Ajacied0591
Zit ook geen talent in India lijkt me
1 -2
Ferd
Een land met een miljard inwoners, die wereldtoppers in oa hockey voortbrengt. En daar zou geen voetbaltalent zijn? Yeah right
0 -1
Tinus
Er zit overal talent, daar ben ik van overtuigd. Alleen in veel landen is de ‘voetbal-infrastructuur’ dermate slecht, dat veel kinderen een andere sport beoefenen of dat de verdere ontwikkeling onvoldoende van de grond komt. Juist daar zou Ajax een rol kunnen spelen denk ik.
1 0
AFCAsphere
Dit! Veel Westerse mensen zijn nogal bekrompen als het gaat om sporten in Aziatische landen. Men denkt al gauw dat men er gewoon niets van kan, maar zoals je zegt is de fundering voor de meeste populaire sporten er gewoon niet. Gelukkig beginnen ze er langzaamaan aan te bouwen.

Japan loopt wel duidelijk voor op de rest in Azië, dat kon je bijvoorbeeld al zien op het WK in Rusland.
1 0
Lazell
Ja, die zijn ook gigantisch en wordt vaak vergeten. Maar in de VS, Japan en China wordt voetbal steeds populairder. Weet niet of je die Indiërs aan het voetbal krijgt.
2 0
GvanderK
Met zoveel inwoners zou je toch denken dat er wel ergens een paar goede talenten rondlopen, zelfs in een land als India... Als Ajax daar een academy begint en het slaat aan heb je er zomaar 20 miljoen fans bij. Als die mensen fan worden, raak je ze nooit meer kwijt. Indiërs zijn helemaal gek :-)
1 0
Lazell
Haha en hoe. Die hebben er wat op los geneukt daar.

Zelfs al kijkt 1% van hun voetbal, dan heb je nog een markt van 13 miljoen. Denk wel dat andere landen geschikter zijn, maar je zou er maar als eerste bij zijn als ze massaal voetbal gaan kijken daar.
0 0
ghouleseddik
Misschien moeten we speciaal voor die Indiërs cricketclub ASC Ajax maar absorberen en, net als Barça, een omnisportvereniging worden ;)
2 0
3*stars*3
Precies, think out of the box.
Zag een aantal lacherige reacties langskomen na verhaal over kantoor in NY maar je kan niet klein blijven denken.
Zo’n Lainez is natuurlijk Mexicaan maar als hij via Ajax de wereldtop haalt, heb je daar ook een nieuwe markt en natuurlijk wonen er ook veel Mexicanen in de VS.

Over media afdeling heb je ook gelijk.
Geniet vaak van de filmpjes die we te zien krijgen en in NL/Benelux zie ik geen betere afdeling bij voetbalclubs.
3 0
Lazell
Exact. En wat te denken over die e-sports. Gaming is in NL niet zo groot, maar in China en VS heb je gewoon WK's gamen die een veelvoud meer kijkers trekken dan dat wij ooit zullen trekken in de Eredivisie.

29 miljoen kijkers bij WK fifa spelen, tegenover het kijkcijferrecord van 1.076.000 in de Eredivisie.

https://sportnieuws.nl/esports/wk-fifa-18-trekt-recordaantal-29-miljoen-views/

https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/338969/topper-tussen-psv-en-ajax-zorgt-opnieuw-voor-kijkcijferrecord/
1 0
3*stars*3
WTF 29mil kijkers?
Damn, ik wist dat het groot was en dat Ajax er ook brood in zag maar dat is echt keiharde business idd.
2 0
Litmanen85
Tussen views en kijkers zit natuurlijk een immens verschil. Toernooi liep meerdere dagen en op het hoogtepunt keken er 322.000 mensen tegelijk.
2 0
AFCA-B93
Je weet half nog niet hoe groot andere games zijn als League of Legends. Dat is echt bizar hoor.
1 0
Dolberg25
Wat een kut tijd zeg. 1.00 in de nacht, op een doordeweekse dag...
0 0
Labrador
Wat had je dan verwacht met een tijdsverschil?
5 0
KlasseLasse
ja daar is het dan 7 uur
3 0