Ten Hag: 'Overwogen Groeneveld, maar hadden Bandé al'

BVeenstra, 02-01-2019 om 11:00, 13966 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft in een interview met Voetbal International kort uitgelegd waarom Ajax Arnaut Groeneveld heeft laten lopen. De speler zelf, die in de afgelopen zomer van NEC naar Club Brugge transfereerde, gaf in juli aan dat hij ook naar de gehele Nederlandse topdrie had kunnen verkassen.

In het interview met Voetbal International, waarin Ten Hag spreekt met collega-trainers Ronald Koeman, Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst, is het Nederlands elftal één van de gespreksonderwerpen. Men heeft het onder meer over enkele spelers die in het afgelopen jaar zijn gedebuteerd.

Een van die spelers is Groeneveld, waarvan Koeman zich afvraagt wie hem anderhalf jaar geleden al kende. 'Ik, maar dat komt doordat ik Groeneveld kende van de PSV-jeugd', zegt Ten Hag, die uitlegt waarom Ajax hem niet gehaald heeft. 'Wij hebben nog even overwogen hem naar Ajax te halen, maar we hadden Hassane Bandé al gekocht.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pointer1
En rijtje met mislukte spelers kan je wel over elke club maken. Hoewel 8 of 9 miljoen voor een speler veel lijkt Stelt t internationaal natuurlijk niet veel voor. Logisch dat daar wat minderen aankopen tussen zitten. Je moet ook geluk hebben. T zou raar zijn als iedereen slaagt. Kijk wat je wel hebt en wat wel gelukt is dan denk ik dat we heel erg blij mogen zijn.
1 0
blava
Wel Lainez maar geen Groeneveld. Ik zie de logica niet. Het betekent ook dat de huidige buitenspelers in JA geen toekomst hebben in Amsterdam.
0 0
gi0vanni
De meeste zijn duidelijk nog niet op niveau. Wie vind jij de beste buitenspeler uit de jeugd en denk je dat hij veel in de CL kan toevoegen?
0 0
stopperspil
Hoe gaat het nu met Bandé?
1 0
geDaante
Altijd eerst in de eigen jeugd kijken, dan landelijk, en dan pas buiten de landsgrenzen.

Groeneveld is Nederlands, is meer gewend aan de nederlandse speelwijze, minder aanpassingsproblemen, is meer een buitenspeler, en is een betere speler.

Echt onbegrijpelijk dat men dan bij Bandé uitkomt, voor ook nog eens minimaal 8,5 miljoen...
Groeneveld was iets van 3,5 max.

Men doet hier alsof het aankoopbeleid zo goed is, maar dat is het niet. In anderhalf jaar tijd spelers als Siem de Jong, Cassierra, Orejuela, Kristensen en Bandé gehaald. Labyad is ook niks bijzonders. Een aankoop dient een gerichte, directe flinke versterking te zijn voor de basiself, en dus beduidend beter dan wat je al hebt lopen, en meteen basis, of de potentie binnen een korte gewenningsperiode basis te gaan spelen.

Die geintjes hebben met salaris, misschien wel meer dan 30 miljoen gekost, echt onacceptabel. Als je veel geld binnenhaalt, betekent dat niet dat je het er gewoon weer uit moet flikkeren en zo moet lopen gokken met geld. De scouting en het selectiebeleid is blijkbaar nog niet op orde.

Dan zullen de meesten hier aankomen met Blind en Tadic. Volgens Overmars hebben ze daar gewoon geluk mee gehad, dat Tadic naar Nederland wilde voor met name zijn gezin, en ook nog om de prijzen wilde spelen, CL wilde spelen. Geef je hem dan een zeer riant salaris, dan is ie binnen. Zelfde geldt voor Blind, was geen interesse voor verder, kon hier een langdurig dik contract tekenen, met garantie op speeltijd. Bovendien die recordtransfersom en salaris zeker niet waard.

Er zaten een paar voltreffers tussen, met Sanchez, Tagliafico en in iets mindere mate Neres. Ziyech was een bord op schoot aankoop, die had Van Geel ook gedaan als ie het geld had.Maar het zou andersom moeten zijn, dus vrijwel allemaal geslaagde aankopen, en zo nu en dan eens een aankoop die niet goed uitpakt, dat kan gebeuren.

Het is alleen onacceptabel als desbetreffende spelers technische basiskwaliteiten missen als techniek, handelinssnelheid, balgevoel en inzicht. Dan scout je niet best als je daar geen oog voor hebt.
5 -15
ETM
Daan, je bent de kluts volledig kwijt. Ten eerste is je conclusie dat je Groeneveld beter vindt dan Bande. Dus dan hoef je het verhaal niet zo lang te maken. Maar ik twijfel ten zeerste of je Bande wel echt kent.

Vervolgens is het onzin om Ziyech en Tadic te noemen als makkelijke aanwinsten. Die spelers zijn gehaald, klaar. En hadden tal van andere opties. Wel denk ik dat het onwaarschijnlijk is dat je vaak een Tadic haalt. Maar is dat relevant?
Sanchez was gewoon fenomenaal gescout even als dat Onana een pracht vondst is. Frenkie en Dolberg ook niet verkeerd trouwens. Tagliafico is heel slim bekeken.
Neres, dat viel me al eerder op, onderschat jij enorm. Positief over Kluivert, las ik, maar Neres is juist veel beter in de kleine ruimte, en dat is toch juist altijd jouw graadmeter. Je kijkt denk ik te veel naar estethiek.
Blind is zn prijs absoluut wel waard, hij is vooral opbouwend veel sterker dan Wober en dus een absolute versterking.

Dan naar je lijstje; Siem de Jong geef ik je. Onbegrijpelijk! Rare aankoop. Labyad vind ik een twijfelgeval. Is echt een trainers-aankoop. Maar ik denk idd niet goed genoeg. Orejuela en Kristensen passen kwa types prima bij hoe Ajax nu wil spelen. Orejuela is een geval van verdwaald geraakt, en dat risico kleeft aan zo'n aankoop. Kristensen vind ik te vroeg om af te schrijven. Trap niet in het gelul dat hij zo houterig is. Voetbalt aanvallend uitstekend mee, kan de flank bestrijken en heeft inzicht. Ten Hag bebruikt veel meer de overlappende backs dan bijv Bosz. Onder Bosz moesten de backs echt middenvelders zijn. Dat hoeft nu niet.
Alleen is t verdedigend nog niet wat t moet zijn. Cassierra is een hele talentvolle speler. Erg ruw, en helaas ontwikkelde hij zich niet goed. Ik denk dat hij uiteindelijk niet bij Ajax past want hoort imo in een 2 spitsensysteem en dan de meer terug getrokken speler. Maar de aankoop ansich vind ik zeker niet belachelijk. Als 9 heeft hij gewoon de essentiele stap nooit gemaakt.

Ik vind je post dus veel te dramatisch. Al met al is alleen het halen van Siem de Jong me een groot raadsel. Meevoetballende spits, maar gewoon te beperkt. En zelfs nooit meer zn eigen topniveau gehaald.
4 -2
Knalpot
In jouw ogen dan, gelukkig zijn 'normale' scouts wat beter in staat om spelers op de juiste manier te beoordelen zodat we niet allemaal Jermaine Vanenburg's op het veld hebben lopen.
2 0
geDaante
Blijkbaar niet, dan kom je niet aan met Kristensen, Orejuela, waarvan na 5 minuten al duidelijk is dat ze respectievelijk met name voetballend en qua inzicht flink tekort schieten. Daar worden dan miljoenen voor betaald.
Bandé heeft weinig balgevoel, mist overzicht. Kan misschien nog bruikbaar worden, maar voor dat geld moeten er vele malen betere opties zijn, zoals Groeneveld, die ook vele malen minder had gekost.
2 -1
Ozymandias
"Bandé heeft weinig balgevoel, mist overzicht. Kan misschien nog bruikbaar worden, maar voor dat geld moeten er vele malen betere opties zijn, zoals Groeneveld, die ook vele malen minder had gekost."

Schrijft degene die eerder al eens toe heeft gegeven dat hij Bandé niet (of was het nauwelijks?) voor KV Mechelen heeft zien spelen...
0 0
Ozymandias
Een typisch bericht zonder enige logica van één van AjaxShowtime's grootste azijnzeikers. 1) Ondanks dat geDaante al eerder heeft aangegeven dat hij Bandé niet of nauwelijks voor KV Mechelen heeft zien spelen wordt Bandé (die als grootste talent van België werd gekozen) wel al in een lijstje met miskopen gezet voordat dat hij uberhaubt zijn eerste officiele wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. 2) Eerst schrijft geDaante dat Ajax eerst landelijk en dan pas buiten de grenzen moet kijken maar vervolgens mag Ziyech niet als voorbeeld van een goed transferbeleid worden gezien aangezien hij "een bord op schoot aankoop" was. 3) Tadic en Blind mogen ook niet als voorbeelden van een goed transferbeleid worden gezien want Ajax had geluk dat zij naar Amsterdam wilde komen. Alsof dat niet voor ELKE transfer geld. Had Ajax geen geluk dat Sánchez er niet voor koos om naar Barcelona B te gaan? Dat hij nog steeds beweert dat Blind zijn transferprijs en salaris niet waard is maakt zijn bericht alleen maar tragischer...
6 0
geDaante
1) Net als bij Kristensen en Orejuela kan je soms na 5 minuten al zien of het wat is, en ik heb er vrijwel nooit naast gezeten, alleen een keer bij Fischer, die ik hoger inschatte dan dat hij bleek. Bij Ajax sprongen in ieder geval de ballen van zijn voet, was zijn balgevoel niet best, en leek hij overzicht te missen. Een druistige voetballer die door zijn spel mogelijk onvoorspelbaar is en zo wel gevaarlijk kan worden. UItspraken van kenners van het Belgische voetbal staven mijn eigen bevindingen tot nog toe.

2) Met Ziyech doel ik erop dat dat wel een goede transfer is geweest, maar niet lovenswaardig, daar dat voor de hand lag, en iedereen hem kende. Dus niet zo bijdehand

3) Tadic en Blind kent ook iedereen, en zijn gelinkt aan mensen bij Ajax, respectievelijk Schreuder en Veldmate, en Blind Senior. Wilden beiden naar Ajax komen, wat speler van zulke leeftijd in een topcompetitie normaal gesproken niet willen, maar beiden nu wel daar een of meerdere redenen voor hadden. Voor de hand liggende aankopen dan, en makkelijk binnen te halen, door maar genoeg te bieden. Geen bijzonder prestatie van Overmars en co. dus.

Gewoon eens verder mijn mening respecteren, jij hebt de waarheid niet in pacht. Ik vind Blind als CV opbouwend prima, verdedigend matig tot redelijk. Als 6 te traag en vrij slecht opbouwend (inspeelpass vaak slecht).
Dat vind ik geen record transfersom dito salaris waard.

En doe het maar weer af als azijnzeiken, liever dat dan oogkleppen ophouden en alles rechtpraten, om maar een fijn gevoel eraan over te houden, en jezelf voor te houden dat het allemaal zo goed gaat.

Ik ga in tegen het eeuwige opportunisme. Verliest een coach een paar potten op rij, moet ie oprotten, wint ie wat potjes, is het een held. Ik doe daar niet aan mee.
2 -2
Ozymandias
1) Ik heb Orejuela en Kristensen niet genoemd dus zie niet in waarom je dit schrijft als reactie op mij. Welke kenners van het Belgische voetbal hebben Bandé dan negatief beschreven? Dezelfde kenners die Bandé tot talent van het jaar verkozen?
2) Het gaat erom of Overmars een goed transferbeleid voert. Ziyech was een goede aankoop. Natuurlijk kende iedereen hem al maar soms is de juiste aankoop zo'n speler. Dus was Ziyech een voorbeeld van goed transferbeleid.
3) Hetzelfde geld voor Tadic en Blind. Het maakt niet uit hoe die zijn gekomen maar dat ze zijn gekomen. Hun komst is een voorbeeld van het goede transferbeleid van Ajax. Een goed transferbeleid betekent niet dat er alleen onbekende spelers worden gehaald. Anders zouden Europese topclubs nooit een goed transferbeleid kunnen hebben.
4) "Gewoon eens verder mijn mening respecteren, jij hebt de waarheid niet in pacht." Ik respecteer dat jij een mening mag hebben maar dat betekent niet dat ik jouw mening ook hoeft te respecteren. Dat doe ik dan ook niet. Je mening is vaak gebasseerd op onderbuikgevoelens en aannames die je graag doet omdat ze Ajax in een negatief daglicht stellen.
5) "En doe het maar weer af als azijnzeiken". Dat zal ik inderdaad doen aangezien je duidelijk één van de grootste azijnzeikers hier op AjaxShowtime bent en dat zegt HEEL veel.
6) "Ik ga in tegen het eeuwige opportunisme. Verliest een coach een paar potten op rij, moet ie oprotten, wint ie wat potjes, is het een held. Ik doe daar niet aan mee." Hahahaha, gast je zet Bandé bij een rijtje met miskopen zonder uberhaubt ook maar één officiele wedstrijd van hem te hebben gespeeld. Dat is zo'n beetje de definitie van oppertunisme...
7) " Ik ga in tegen het eeuwige opportunisme. Verliest een coach een paar potten op rij, moet ie oprotten, wint ie wat potjes, is het een held. Ik doe daar niet aan mee." Je schijnt je eigen berichten over Ten Hag van het afgelopen jaar dan maar even totaal te zijn vergeten...
8) "Ik vind Blind als CV opbouwend prima, verdedigend matig tot redelijk. Als 6 te traag en vrij slecht opbouwend (inspeelpass vaak slecht). Dat vind ik geen record transfersom dito salaris waard." Noem mij één wedstrijd waarin Blind matig verdedigde. Een '6' hoeft niet snel te zijn. Gerrie Muhren zei niet voor niets ooit dat de '6' de enige langzame speler in het elftal mag zijn. Blind's handelingssnelheid is juist hoog en dat is het belangrijkste voor een '6'. Schrijven dat Blind's inspeelpass vaak slecht is toont aan dat je TOTAAL niet objectief naar hem kan kijken. Zijn inspeelpass is namelijk juist geweldig.
2 -1
A'dam Oud-West
Bandé is talent van het jaar in België, ruim een jaar jonger dan Groeneveld en scoorde evenveel doelpunten op een hoger niveau. Nogal logisch dat je daar als club 5 miljoen meer voor betaald. Ajax mikt hoog en toont zich niet bang om veel te investeren en daar komt ook wat meer risico bij kijken. Bandé kon al naar een topcompetitie en Groeneveld niet.
4 -1
geDaante
Dat is scorebordscouten. Je moet kijken of een speler qua individuele kwaliteiten bij je speelwijze past, en bij de positie waarvoor je hem voor ogen hebt.

Puur afgaan op gescoorde goals is visieloos en kortzichtig, dan zou Dost zowat de beste spits ter wereld zijn.
1 -1
Ozymandias
Schrijft degene die Bandé nog nauwelijks heeft zien spelen maar hem wel al in een rijtje met miskopen noemt... Waar oordeel jij dan precies op? Twee oefenwedstrijden die Bandé zonder enige spelritme speelde met spelers waar hij nog nooit samen mee had gespeeld...
0 0
Hagmag
Bandé speelde de pannen van het dak in België.
Echter domme pech, vanwege een onbezonnen kamikaze actie van een idioot tijdens een oefenwedstrijd gooide roet in het eten.
Bandé leek bij aankoop een zekere aanwinst, hetgeen vwb Groeneveld nog maar fff afwachten was geweest. Sulejmani en Machlas waren ook zekerheden !!!

Hoe staat die Bandé er momenteel voor weet iemand dat ?
2 -1
Indojood
Helemaal mee eens.
0 -1
Adios
Zonde
1 -3
chrisjuhhh
Omdat ?
1 -2
Schip
Groenewegen lijkt mij meer geschikt voor Ajax dan Bandé. Sowieso zou ik liever een Nederlands dan een potentieel Afrikaans international halen ivm de Afrika cup.

Maar dat is wel achteraf een kont in de koe kijken.
2 0
NotForSale
Wat ben jij van plan met een wielrenner bij Ajax?

Je bedoelt natuurlijk Groeneveld i.p.v. Groenewegen :)
0 0
Schip
Haha, idd. Al zie ik Groenewegen ook graag. Topsprintert!
0 0
EuforischeRealist
Tja als je alles van te voren weet.... Hij draait vorige seizoen een topseizoen natuurlijk, maar het is wel Jupiler league waar hij speelt. Dus of hij direct mee kan op een hoger niveau moet je afwachten.

Met wat je nu van hem weet had er misschien meer moeite gedaan moeten worden. Maar deze jongen had ook heel goed voor Nigeria kunnen kiezen ipv van Oranje en het eerste half jaar voornamelijk op de bank kunnen zitten bij Club Brugge. Dan was heel dit artikel nooit verschenen.
1 0
Adios
Omdat ik hem een enorm talent vind. Met een eventuele verhuur in zijn eerste jaar had ik hem graag als opvolger van Ziyech en Neres gezien. Hij had zelfs eventueel Tagliafico kunnen opvolgen in een soort Dani Alves rol. Zeg niet dat ik hem ipv Bandé had gewild, want die heb ik echt nog niet afgeschreven, maar ik ben echt onder de indruk van Danjuma.
1 -3
Ferd
Maar hij wilde zelf geen verhuur, dus dan was het daar op misgelopen
2 0
Chesterson93
Een Groeneveld verhuren, maar een Bandé voor de eerste selectie halen. Wat een stukje vertrouwen had kunnen doen ..
0 0
Adios
Dan nog zaten we niet enorm ruim in de buitenspelers. Bij NEC vond ik hem al overtuigen. Desnoods had hij nog een jaartje in de KKD gespeeld bij Jong, maar deze jongen heeft echt wel potentie
2 -2