Overmars houdt contact met Vertonghen en Alderweireld

JesseTH, 29-12-2018 om 19:25, 21661 views, Ajax TV ; FOX Sports |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Marc Overmars heeft contact met oud-Ajacieden Jan Vertonghen en Toby Alderweireld over een eventuele terugkeer naar Ajax, maar daaruit kwam vooralsnog niets concreets. Wel wenst Overmars vaker voormalig Ajacieden te binden in een sterke fase van hun carrière.

'Mensen lezen over Vertonghen en Alderweireld die terug willen, maar dan heb ik graag dat ze dat doen wanneer ze nog fit en hongerig naar succes zijn', spreekt Overmars tegenover Ajax TV. Of er dan ook daadwerkelijk contact is met het Belgische duo? 'Dat gebeurt zeker. Ze hebben nog niets toegezegd.'

Mocht het van een transfer komen, dan volgt diegene het pad van Daley Blind. 'Daley was 28 toen hij terugkwam bij Ajax. Normaal gesproken volgt die route pas een paar jaar later en nu zit hij in de kracht van zijn leven. We bieden hem ook een prima contract aan, dat geldt ook voor Tadic. Die was een jaartje ouder, maar had op dat moment ook de intentie om in de Champions League te spelen. Ik hoop dat we weer zo'n iemand kunnen toevoegen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Alderweireld ligt denk ik beter in de markt dan Vertonghen, dus die zie ik niet komen. Nooit begrepen waarom inschuivende verdedigers nog steeds ondergewaardeerd worden in buitenlandse competities. Als Jan die rol weer krijgt, wordt hij weer wereldtop. Alleen heb je nog steeds een klasse mandekker nodig naast hem.

En als Jan weer terugkomt, waarom Luis dan ook niet :)
0 0
Eastwood
Niks mis mee, om de contacten met oud-Ajaxspelers warm te houden.
0 0
Dondy
Suarezzzzz!!!!
0 0
Joseph
Zou geweldig zijn als het Marc lukt om 1 van die 2 te halen als de Ligt vertrekt. Je gaat er niet op vooruit, maar je houdt het gat dat hij achter laat wel klein.
0 0
Jelle2500
En hij staat weer online op YouTube!

Vaag...
1 0
ajax1981
https://youtu.be/qwN4hodlIhI
1 0
Caparzo
Als De Ligt en De Jong gaan, die 2 halen voor ons centrum, Blind naar 6. Gaan we er niet op achteruit.
1 -1
ajax4lifebaby
Ziyech gaat ook en ben super bang dat Onana ook gaat, die keept echt veel te goed.
0 0
Bky
Mario Gotze.
0 -4
ajaxwestland09
Jantje komt zeker thuis wil niet liever dan bij ons weer voetballen en hoorde ook dat Moussa Dembélé ook ooit voor ons wil spelen
2 0
xstaniox
Heb je linkje van dat van Dembele?
Zie zelf namelijk niks.
0 0
MelleAfca
Waar hoorde je dat dan?
0 0
ajaxwestland09
In Engeland tijdje geleden bij sky sports dat hij ervoor open staat, mijn vader kwam er ook mee woont in Engeland. Ik zou het erg toejuichen als Dembélé komt fijne speler
0 0
Bocarra
Bij gebrek aan nieuws schotelt AS ons oud nieuws voor.
1 0
Spuit11
Dit is een flard van die 20 minuten interview van afgelopen Kerstdagen... is die nu weer live?
1 0
MelleAfca
Mocht Ajax daadwerkelijk voor Vertonghen gaan, aan welk bedrag moet ik dan ongeveer denken? Aangezien Spurs zijn optie wel gelicht heeft.
En dan heb ik het even over de transferfee aan/voor Spurs, niet over zijn salaris.
0 0
GvanderK
Vertonghen is denk wel haalbaar komende zomer, Alderweireld word lastig.
0 0
ajax4ever01
Niet als Jantje hem overhaalt hoor
0 0
Tijndw
Ze moeten inderdaad wel iets kunnen toevoegen. We horen trouwens bar weinig over Magellan.
0 0
KevinDurant
denk eens, Jan/Toby en Suárez allemaal terug over 2 jaar
0 0
Gonzo
Jan wordt in april 32 jaar. Over twee jaar is hij 34; of hij dan nog de toegevoegde waarde is die we zoeken? Hij zou nu moeten komen, maar dat zit er niet echt in.
1 0
Ajax meister
Wij zijn geen koopclub, er moet wel minimaal 4 a 5 eigen jeugd in de basis lopen. Speles die ooit uit de eigen jeugd komen en weer terug zijn gekomen zoals Blind tel ik dan niet mee.
2 -3
ST
Van mijn part speelt er maar 1 speler uit eigen jeugd in de basis. Als we maar kampioen worden.
0 -1
Schwalbino
Ben ik helemaal met je eens hoewel je dit standpunt de laatste tijd steeds minder hoort.
1 0
Ozymandias
Vertonghen en Alderweireld zijn toch ook eigen jeugd?
3 0
Ajax meister
Jan is 32, is niet echt jeugd meer. Wel eigen kweek. We moeten waken dat we niet teveel oudspelers halen. Ajax is groot gemaakt door talenten te laten spelen, liefst een leeftijd tot 21 jaar. Als je dat minder doet komen de jonkies ook minder snel naar Amsterdam. Ik ben fan van ajax omdat we de jeugd zoveel speelminuten geven.
3 -2
Ajax#1900
Hier hoef je je echt geen zorgen om te maken hoor. Alsof we zoveel dure spelers überhaupt kunnen betalen. Het blijft bij een stuk of 3 a 4 en dat is perfect. Zoveel mogelijk concurrentie en een hoog niveau op de trainingen.
2 0
Schwalbino
Mee eens. AJax is een magneet voor talent omdat de club de laatste seizoenen weer laat zien dat talent kansen krijgen. Ga je dit beleid loslaten dan glij je weer terug naar hoe het voor de revolutie was.
0 0
Mocrodammerr
Alderweireld heeft een clausule van 25 millie volgens mij. Dat gaat Ajax niet aftikken.
1 0
ST
Als De Ligt voor 75 miljoen vertrekt wel.
0 0
Ajax#1900
Alsof iemand van 29 die bij de beste verdedigers van de pl hoort naar Ajax gaat. En die 2 ton per week wordt ook lastig natuurlijk
0 0
Ajax#1900
Alderweireld is kansloos, maar bij Jantje maak je best een aardige kans denk ik. Hoe dan ook heel belangrijk om contact te houden.
1 0
AltijdGelijk
Ik zou graag eens een topaankoop uit Frankrijk, een echte 6! Killer...
0 -7
FWAjacied
Waarom per se een uit Frankrijk?
1 0
Mokum31
Tja waarom niet
Het stikt daar van het talent.


Denk dat we goede kans maken op Jan.
Maar Toby poeh

Maar wel geweldig dat we in deze situatie zitten en praten over kwaliteit spelers
1 0
Bjorn
Als we een van de twee kunnen binnen halen deze zomer zou dat heerlijk zijn. Of een jongen als Babel.
0 0
ajaxwestland09
Moussa Dembélé??
2 0
Bjorn
In mijn ogen een mooie vervanger voor Frenkie. Heerlijke speler. Zo balvast, zo slim.
1 0
gi0vanni
Prima speler maar alleen al zijn salaris zal het onmogelijk maken. Als hij vertrekt zullen er clubs komen die meer als Ajax bieden.
0 0
Ozymandias
Babel zou ik alleen aantrekken als Huntelaar zijn contract niet verlengt.
5 0
Bjorn
Kan ik begrijpen, al is het voor linksbuiten ook altijd een extra optie. Plus gewoon een enorme lading ervaring. Positieve jongen van de club, zou ik altijd toejuichen.
1 0
Ajaxbrl
Vertonghen moet zoiezo haalbaar zijn.. (dit artikel heb ik trouwens een aantal dagen geleden al gelezen).
0 0
AFCAMM
Overmars zei het al iets eerder inderdaad, in dat openhartige stuk van eerder deze week of vorige week.
0 0
Ozymandias
Vertonghen heeft al aangegeven dat hij bij Tottenham wil blijven. Zijn fitheid is het afgelopen anderhalve seizoen enorm achteruit gegaan en ik betwijfel of hij over anderhalf seizoen nog wel fit genoeg zal zijn voor Ajax. Als hij dan komt zal dat waarschijnlijk meer in een Huntelaar-achtige rol zijn dan als vaste basisspeler.

Alderweireld verlengt niet bij Tottenham omdat ze hem geen salaris van (meer dan) 10 miljoen euro per seizoen kunnen of willen bieden. Jammer genoeg zal Alderweireld dus waarschijnlijk een nieuw contract van 2/3 seizoenen tekenen bij een andere Europese topclub en daarna is hij 32/33 jaar oud en we moeten maar afwachten hoe fit hij dan nog is.

Ik denk dat Dembélé de enige Belg van Tottenham is die een overstap naar Ajax misschien wel ziet zitten maar dan alleen als hij bij Ajax net als Tadic en Blind een enorme tekenbonus krijgt. Persoonlijk zou ik hem dat wel geven want hij lijkt me by far de meest geschikte vervanger van De Jong als linkercentrale middenvelder.
7 -3
EricAjax1
Dembele zou echt fantastisch zijn als die komt
1 0
Bjorn
Wat betreft je laatste alinea helemaal eens. Geweldige speler.
2 0
MelleAfca
Dembélé is echt een geweldige speler, wat mij betreft nog heel erg underrated.
Aan de bal ijzersterk, speelt hem altijd naar de goede kleur én vaak (net als Frenkie) ook nog eens vooruit. Fysiek vanzelfsprekend ook heel sterk. Als we die zouden kunnen strikken zou ik heel blij worden.
5 0
Dwergje48
Overmars begint over deze twee, maar daarna stelt de interviewer een vraag over “dat soort jongens” - waarmee bedoelt wordt spelers van zo’n 28 jaar oud die een band met Ajax hebben. Niet specifiek over hun.
3 -1
0h0Litmanen0h0
Alderweireld ophalen voor 28m (afkoopsom) als De Ligt verkocht wordt lijkt mij goede deal als je op sterkte wil blijven. Liever dan onzekerheid met een Magallan die 9m kost en maar de vraag is hoe hij het gaat doen. Vraag is of Alderweireld wil....
0 -5
gi0vanni
Wat? Zoveel geld betalen terwijl je hem gratis kan contracteren? Maar goed we zullen je uit de droom helpen want Alderweireld is een van de beste verdedigers van Engeland. Dus die zal iedereen willen contracteren en ze zullen bedragen bieden waar Ajax niet bij in de buurt komt. Verder zal hij de top clubs in England boven Ajax verkiezen.
1 0
patrickluivert
Ja? Koop jij ook een huis uit 1930 voor 5 ton, dat per jaar een waardeverlies heeft van 1 ton?

De transfersom van zijn leeftijd mag nooit hoger zijn dan 10 miljoen.
0 -1
BrandjeXL
Wat een vergelijk en dat bedoel ik niet positief.
1 -1
0h0Litmanen0h0
Doel is zo veel mogelijk prijzen pakken. Dit doe je door een zo goed mogelijk elftal op de been te brengen zonder dat je failliet gaat. Toby erbij als De Ligt vertrekt geeft meer kans op kampioenschap en betere prestatie in de CL. EUR 28m (GBP 25m) kan best als je 70m+ voor De Ligt krijgt. Vraag is alleen of hij wilt.....
0 -2
Ozymandias
Dan reken je voor het gemak het salatis wat hij eist van zo'n 10 miljoen euro per seizoen maar even niet mee?
2 0
0h0Litmanen0h0
EUR 10m is circa 190k per week dat zal hij niet vragen. Hij verdient nu EUR 60k per week en vroeg dubbele aan Spurs.

Ajax schrijft transfer bedragen af in 4/5 jaar volgens mij. 28m is dus 7m kosten per jaar als je transfer van De Ligt over 4 jaar laat betalen dan cover je 7m + circa 4m salaris voor Alderweireld. Je hebt dan met Alderweireld, Blind (middenveld) en Tadic voor de komende 4 jaar ervaring in de as van het veld. Daarom heen zou je dan jeugdspelers moeten zetten.
0 0
Ozymandias
Alderweireld verdient momenteel 75 duizend pond per week.

Hij eist van Tottenham 180 duizend pond per week wat meer dan 10 miljoen euro per jaar is. Dat was ten minste wat de heren van de BBC en Sky Sports op TV zeiden en dat zijn over het algemeen de meest betrouwbare Britse bronnen.

Zelfs als je gelijk hebt en hij maar 120 duizend pond per week eist dan is dat alsnog zo'n 7 miljoen euro per jaar. Het lijkt me duidelijk dat Ajax zelfs zo'n salaris niet kan betalen. Dat is bijna drie keer zoveel als de andere grootverdienaars (Tadic, Blind, etc.) in de ploeg.
2 0
Joodhannus73
Als je daarmee weer 60 miljoen in de CL verdient ook niet?
0 -1
ST
Goeie :)
1 0
sucre
onzin
1 0
Dolberg25
Dus... Als je 15 miljoen op je bank hebt kan een extraatje kopen toch geen kwaad. Wat is 5 ton dan. Jij koopt toch ook schoenen, wetend dat ze binnen 2 jaar de prullenbak in kunnen.
1 0
CasperAjax
Blind.
0 0
Ozymandias
Alderweireld eist een salaris van (meer dan) tien miljoen euro per seizoen. Ajax kan hem natuurlijk nooit zo'n salaris bieden.
3 0
Afca_126
alderweireld heeft een contract van 3.1 miljoen per jaar.
0 -2
Ajax#1900
En daarom wil hij dus niet verlengen bij de Spurs hoor. Hij kan nog jaren mee op topniveau. Ik denk dat hij naar Utd gaat trouwens. Die geruchten zijn er al heel lang en ze hebben behoefte aan een leider.
2 0
Ozymandias
Ten eerste verdient Alderweireld 75.000 pond per week wat zo'n 4.5 miljoen euro per seizoen is. Ten tweede gaat het er niet om wat Alderweireld nu verdient maar wat hij wil verdienen met zijn volgende contract. Alderweireld verlengt bij Tottenham zijn contract niet omdat hij een salaris van 180.000 pond per week (meer dan 10 miljoen euro per seizoen) eist en Tottenham daar niet aan kan of wil voldoen.
1 0
Dwergje48
“Eist”. Hij wil dus 10.
1 0
FWAjacied
Logisch dat er contact is met Vertonghen, want die zal wel willen weten in wat voor team hij in 2019 gaat spelen met Ajax.
1 -1