'Schöne en Blind misschien wel belangrijkste spelers'

BVeenstra, 29-12-2018 om 09:40, 14992 views, FC Update |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Voetbalanalist Hedwiges Maduro vindt de inbreng van Lasse Schöne en Daley Blind bij Ajax van onschatbare waarde. Dat vertelt de voormalig middenvelder van Ajax in een interview met FC Update, waarin hij ook zeer te spreken is over Ajax-trainer Erik ten Hag.

Ten Hag zag dat directeur spelersbeleid Marc Overmars afgelopen zomer zijn portemonnee trok en enkele goede spelers naar Amsterdam haalde, maar Maduro vindt het te makkelijk om nu te zeggen dat Ajax alleen goed presteert door het investeren in nieuwe spelers. 'Dat roepen mensen heel makkelijk. Je moet Ten Hag de credits geven. Onder hem is Ajax gaan groeien. Hij heeft een positieve ontwikkeling ingezet en alles goed gemanaged. Hij heeft de spelers ingepast in zijn systeem. Nu de resultaten goed zijn, accepteren spelers ook makkelijker de beslissingen van de coach.'

Een van de keuzes van Ten Hag was om de balans te vinden in zijn elftal door Schöne en Blind op te stellen op cruciale posities. 'Zij vallen meestal minder op, maar behoren misschien wel tot de belangrijkste spelers. Die twee zorgen voor evenwicht. Zij bepalen wanneer Ajax aanvalt, en wanneer juist niet. Als je geen verstand van voetbal hebt, zie je het niet, maar Schöne en Blind zetten iedereen goed neer.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jackwolf
Blind op is echt het verschil.
1 0
Schwalbino
'Als je geen verstand van voetbal hebt zie je het niet'.

Idd. Ik heb dit altijd de 'Blind test' genoemd. Zie je waarom Blind zo goed is of ben je op dat punt een beetje blind?
7 0
Ronaldinho020
Zelfde mensen die de kracht van busquets onderschatten.
2 0
Ozymandias
Het is me vele keren opgevallen dat zodra Schöne of Blind niet speelt het opbouwspel van Ajax veel minder gevarieerd is. De twee zijn positioneel geweldig en maken daardoor de speelstijl van De Jong (waarbij hij zich regelmatig laat inzakken om de bal van achteren het middenveld in te dribbelen) mogelijk. Hopelijk blijven beide spelers tot het einde van hun loopbaan bij Ajax voetballen en gaan ze daarna op de Toekomst aan de slag.
3 -1
BrandjeXL
Vreemde redenering aangezien Schöne zich zelden tot nooit met de opbouw bemoeit. Alles gaat via Frenkie.
0 -2
henrytimmner
Ook blind zeker
0 0
ETM
Schone is het cement tussen de bouwstenen.
2 0
Ozymandias
Als je dit serieus meent begrijp je volgens mij niet dat positiespel wordt gespeeld met elf spelers en niet alleen met de man aan de bal plus de man waar hij de bal naar speelt. Schöne is de gehele wedstrijd een belangrijke schakel in de opbouw. Niet alleen laat hij zich met enige regelmaat tussen de verdedigers zakken wanneer De Jong door twee man wordt gedekt maar hij zorgt er veelvuldig voor dat er driekhoekjes in de opbouw te vinden zijn. Ook trekt hij vaak slim weg vanuit het centrum naar de rechter half-space waarmee hij ruimtes trekt voor Blind of (als hij ingezakt is) De Jong.
1 0
@Maar7en
Je snapt dus niet dat je ook zonder bal een belangrijke rol kan vervullen in de opbouw. Dat is nu exact wat Maduro bedoelt, goed positioneren om ruimte te maken voor bijvoorbeeld Frenky. Als je dat niet ziet dan kan je beter niet iemand gaan vertellen dat ie slap lult of krom redeneert.
1 0
FlyingDutchMan
Thanx, scheelt mij weer typwerk ;)
0 0
Rommy
Met komst Magallan einde oefening Schone ? Neem aan dat Daily doorschuift naar middenveld.
0 -3
Ozymandias
Ik denk dat Magallán wordt gehaald als opvolger van De Ligt.
3 0
GvanAchteren
Ik denk dat Magallan gehaald wordt als onmiddellijke backup van de Ligt, omdat ze in deze fase niet het risico willen lopen van een zeperd als de Ligt er eens een keer uit ligt wegens schorsing of blessure. Opvolger is maar afwachten. Misschien is hij volgend jaar ook wel de backup van de opvolger van de Ligt.
2 0
PJK54
Als je een gehele wedstrijd volgt en daar de belangrijkste punten uithaalt zal je waarschijnlijk uitkomen bij Tadic, Zyech, de Jong en de Ligt maar waar Maduro op doelt is het sturen van het elftal waar wij juist niet naar kijken kleine aanwijzingen die ze aan medespelers geven bv, het inzicht hebben over wat er gaat gebeuren en waar je dan gaat staan en juist daar heeft Maduro een punt en dat klopt heel vaak.

Helaas zijn er op dit forum vele die juist deze 2 spelers niet waarderen en daarom altijd zullen schrijven dat ze het niet goed doen helaas.
1 0
Kuningast
Ik heb er blijkbaar geen verstand van maar ik speel liever 3 wedstrijden zonder Schone en Blind dan 1 wedstrijd zonder Onana of De Ligt..
1 -2
Schwalbino
Ik denk niet dat de coach je opstelt.
0 -1
Chesterson93
Oké
0 0
Raoul14
Heb niet zoveel met mensen die stellen dat anderen er geen verstand van hebben als ze een andere mening hebben.
2 -2
nuff-said
Ik denk met schöne dat we ook veel beter hadden gepresteerd tegen bayern thuis. Schöne is veel belangerijker dan mensen denken dat hij is. Ja af en toe is ie traag in zijn handeling en dan pakken ze de bal af, maar dat is af en toe. Maar er ging veel fout tegen bayern. Normaal krijgen we thuis niet zoveel goals tegen
6 -1
ETM
Een vrij idioot aantal mensen zien niet hoe goed Schone de taak van de controleur invult. Men denkt dat het heel gewoon is om zoveel mensen voor de bal te hebben op de helft van de tegenstander. Men ziet wel dat Ajax heel aanvallend speelt. Vooral onder Bosz zagen heel veel mensen dat. Maar men bedenkt zich dan niet hoe goed je moet zijn voetballend en qua spelinzicht als jij de controleur moet zijn. Dat bedenkt men zich echt simpel weg niet. Maar is hij een stap te laat, o jee daar hebben we opa Schone weer. Onder Bosz ging het ook nog eens in een idioot tempo door al die inspeelpasses op Ziyech en soms zelfs Dolberg van achteruit. Plus dat iedereen moest doordekken. Nu zie je dat Schone iets meer tijd krijgt, en alleen maar beter uit de verf komt.
Waar Schone nu staat mag hij niet dribbelen. Waar Schone nu staat kun je niet altijd direct inspelen. Schone moet voetballend goed genoeg zijn want vast aan de bal, en hij moet een stap vooruit denken omdat het volgende station niet het eindstation mag zijn. Niet centraal op het middenveld. Hij mag terug spelen in de gegeven ruimte, maar moet het spel versnellen als het kan. Frenkie moet door kunnen schuiven met en zonder bal, dus moet Schone in de zone het spel kort houden. Schone is uitvalbasis op rechts en verlegger naar links. Schone is juist niet de eerste man in de opbouw vanuit middenveld, want dan zet je hem vast en moet je terug. Hij moet een Frenkie ruimte verschaffen. En wie niet ziet dat hij in die rol een verdomd goed seizoen aan het spelen is snapt, met alle respect, idd niet veel van positiespel.
Het is wel een zege voor Schone dat hij in die rol ontdekt is, want ik denk dat het anders wel einde verhaal Schone was geweest..
1 0
KleinMiljoen
Haha alle Schone hatertjes op hun pikkie getrapt
7 -2
BrandjeXL
Door de mening van Maduro?
1 0
JariHeijden
:-)
0 0
HZMKK
Wat een onzin zeg. Beide zijn veel makkelijker op te vangen dan een Ziyech.
1 -6
grannig mokum1
Zekers, maar het gaat hier om het balans van elftal
0 0
Rdk1983
Ik zou niet willen zeggen dat ik er super verstand van heb, maar ik snap zijn punt wel. En dan vooral qua temporiseren en wanneer Ajax de bal niet heeft. Aan de bal vind ik bv de Jong of Ziyech bepalender.

Wat ik Lasse wel heel goed vind doen is positiespel, hij pakt ook hoop ballen af. Kan me voorstellen dat hij en een Blind een goed overzicht hebben waar iedereen moet staan.
7 0
FlyingDutchMan
Tot zover in onderstaande reacties de liefde voor oud Ajax speler en jeugdproduct Maduro, ook goedemorgen mede ajacieden.! Ik vind dat Hedwiges zeker een punt heeft dat Lasse en Blind onopvallende krachten zijn en zelfs sturing geven aan dit jeugdige Ajax..
7 -1
Joseph
Blind is niet onopvallend. Die staat altijd goed en bepaald samen met Frenkie het ritme van de ploeg. Samen met de Ligt geven die 3 sturing aan Ajax.
2 0
jaribombari
"Als je geen verstand van voetbal hebt dan zie je dit soort dingen niet. Ik heb dat wel dus ik zie dit wel". Aldus Hedwiges.
2 -1
Bocarra
De kop boven dit stukje suggereert een heel ander verhaal. Ten Hag verdiend de credits is een betere kop.
0 0
Joseph
Als je niet ziet dat het Frenkie is die dit bepaald, net als bij het NL elftal, heb je weinig verstand van voetbal.
0 -5
AsensioWillemsen
Maduro voegt helemaal niks toe als analist. Maar vind zichzelf wel heel intelligent
1 -8
ST
Welnee joh... De belangrijkste spelers zijn op volgorde van belangrijk zijn:
1. De Ligt, 2. De Jong, 3. Ziyech, 4. Tadic, 5. Onana, 6. Blind, 7. Nico, 8. Vd Beek, 9. Neres, 10. Mazraoui, 11. Schone.
1 -7
Aad82
Zo belangrijk is de Jong ook weer niet voor ons.

De Ligt. Ziyech. Onana. Tadic. Deze spelers zijn echt onvervangbaar.
0 0
ST
Nee, daarom zit heel de wereld achter hem aan. Je hebt helemaal gelijk.
0 -1
Ozymandias
Tja, als je deze redenatie volgt vind je waarschijnlijk ook dat Fernandinho niet de belangrijkste speler van City is. Die is ook niet de speler van City die de hoogste transferwaarde vertegenwoordigd maar is de enige speler van City niet kan missen. Dat blijkt uit het feit dat het gemiddeld aantal punten wat City met Fernandinho haalt veel lager is dan het gemiddelde aantal punten dat ze zonder Fernandinho halen. Voor geen enkele andere speler van City is er een duidelijk verschil in gemiddeld aantal punten met en zonder hem.
0 0
Aeter
Hij heeft wel gelijk hoor. De Jong is heel goed, maar niet zo bepalend als deze 4. Als de Jong er niet is, is dat op te vangen, bij deze vier wordt het elftal er echt zwakker op
2 0
TomAjaciedd
Vd beek boven Schöne? Frenkie op 2? Jij snapt het niet helemaal.
0 0
ST
Nee idd... vandaar dat alle grote clubs achter hem aan zitten. Die zien het net als ik helemaal verkeerd.
0 0
TomAjaciedd
Dat veel grote clubs achter hem aanzitten wil niks zeggen over hoe belangrijk hij is voor onze club, dus kom met een goed argument de volgende keer.
1 0
HZMKK
Hahahha de Jong......

Maak er maar 1 Onana 2 Ziyech 3 de Ligt van
0 0
FWAjacied
Blij om te lezen dat Maduro vindt dat hij verstand van voetbal heeft.
1 -3