'Zeker niet de allersnelste, maar zie het spel wel goed'

BVeenstra, 28-12-2018 om 14:50, 7734 views, Ajax Life |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Lasse Schöne heeft zich bij Ajax al meerdere keren opnieuw moeten bewijzen. De Deen geeft in een interview met de Ajax Life Special aan dat hij altijd bereid is om zich terug te knokken in het elftal. Bovendien weet de middenvelder maar al te goed wat zijn sterke en zwakke punten zijn.

Zeker in zijn eerste jaren zat Schöne geregeld op de bank bij Ajax, maar ook onder trainers als Marcel Keizer en onlangs Erik ten Hag (thuis tegen Bayern München) werd hij wel eens aan de kant gehouden. 'Natuurlijk vind ik het klote als ik op de bank zit, als ik het zo mag zeggen. En natuurlijk heb ik trainers daar ook wel eens op aangesproken. Maar ik ben niet iemand die zijn ongenoegen van de daken schreeuwt. Dat heeft geen zin. Je moet het laten zien op trainingen en in wedstrijden, als je wél speeltijd krijgt. Dat is mijn manier geweest om me terug te vechten, zo doe ik dat het liefst.'

Voormalig Ajax-trainer Peter Bosz, die Schöne voor het eerst als controlerende middenvelder liet spelen, zei eens over de Deen: 'Lasse is een voetballer die een paar stations verder kan kijken.' Schöne is het daar zelf wel mee eens. 'Nou ja, dat is natuurlijk wel een van mijn sterkste punten. Ik ben niet een van de allergrootsten, ik ben niet de allersterkste en ik ben zeker niet de allersnelste. Maar ik denk wel dat ik het spel goed zie. Dat ik bepaalde stappen vooruit kan denken. (...) Ik ben niet iemand die loopt te beuken, maar toch heb ik veel intercepties, simpelweg omdat ik bepaalde situaties van tevoren zie aankomen.'

Het contract van Schöne bij Ajax loopt tot medio 2020 en op dit moment denkt de Deen nog lang niet aan stoppen. Mocht Ajax dit seizoen kampioen worden, betekent dat niet direct dat hij vertrekt uit Amsterdam. 'Nee. Daar voel ik me nog veel te goed voor en vind ik voetballen nog veel te leuk. Dan win ik liever nóg een titel.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JariHeijden
Foutje in het artikel. Bosz was niet de eerste die Schone liet posteren als controlerende middenvelder. Dat was De Boer. Schöne attendeerde Bosz erop dat hij ook controlerend kon spelen en in de bekerwedstrijd tegen Willem II bleek dat een schot in de roos.
0 0
MankeNelis
Klasse Schöne!
0 0
Rdk1983
Met zijn inzicht en ervaring weet hij altijd waar hij moet staan en wat er moet gebeuren. Dat is cruciaal op een middenveld. Een trainer wil iemand hebbem daar die er altijd staat en weet wat er gevraagd wirdt. Dat en zijn techniek/traptechniek zorgen ervoor dat Lasse bijna altijd speelt.
0 0
Web
Ik ben een Schone fan
Heel veel variatie in zijn aanval spel.
Houd altijd overzicht, als het moet temporiseren, houd de bal dan goed vast
Zet heel snel druk op de bal.
Prachtig schot in de benen.
En misschien wel het belangrijkst, een heel belangrijke schakel in het positie spel.

Dat niet kunnen belopen ben ik het niet mee eens, dat heeft te maken met dat linies te ver uit elkaar staan
3 0
ETM
Goede opsomming, eens. Schone is niet onomstreden en dat vind ik ergens ook wel terecht. Hij vecht gelukkig altijd tegen alternatieven. Maar hij komt absoluut niet voor niets steeds weer in de basis terecht. Blijft toch een veel al onderschatte speler. Jaren lang de man van ' kan leuk vrijetrappen nemen en nuttig als twaalfde man'. Terwijl Schone echt veel meer dan dat in zn mars heeft.
Wel een ontzettend belangrijke move om hem als controleur te gaan gebruiken. Als hij, zoals onder Frank, nogsteeds als pure aanvaller zou worden gebruikt dan was hij lang naar de achtergrond gezakt.
0 0
JariHeijden
Onder Frank de Boer was Schöne in eerste instantie ook controlerende middenvelder, maar toen was hij positioneel niet zo sterk, waardoor hij daar niet erg goed functioneerde. In de aanval ging dit toen een stuk beter. Schöne heeft zich enorm ontwikkeld op deze positie. En inderdaad, als hij in de aanval was gebleven, dan was hij allang niet meer aan de bak gekomen.
0 0
Mike1
Wat ik mooi vindt aan dit bericht is dat hij kritisch naar zichzelf durft te kijken. Je hoort niet vaak spelers toegeven dat ze snelheid tekort komen.
2 -1
Ozymandias
De manier waarop Schöne, Blind, De Jong en Mazraoui zich positioneren zorgt voor enorm veel variatie in het opbouwspel van Ajax. Daardoor is het ongelofelijk moeilijk om de opbouw van Ajax te verstoren (iets wat onder De Boer, Bosz en Keizer regelmatig een probleem was als Ajax ondruk druk werd gezet). Ik heb nog best veel aan te merken op het aanvalspel van Ajax maar ik heb nog nooit zo veel variatie in het opbouwspel van Ajax gezien als dit seizoen onder Ten Hag. Dat is echt de hoeksteen waar het spel van Ajax momenteel op rust.
7 0
Web
Daar is Ajax extreem goed in, vandaar dat het vaak lijkt dat Ajax het makkelijk heeft
De uit wedstrijden tegen Vitesse en Utrecht waren daar het voorbeeld van.
Thuis tegen AZ was het ook heel goed verzorgd
5 0
Sunny_Boy
Held!
2 0
FlyingDutchMan
Exact!!
1 0