'Transferwaarde Ajax opnieuw flink gestegen'

BartVeenstra, 28-12-2018 om 13:20, 10882 views, Transfermarkt |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De transferwaarde van de selectie van Ajax is sinds de vorige meting in oktober opnieuw flink gestegen. In oktober werd de waarde van de Ajax-selectie geschat op 301,45 miljoen euro, terwijl men de selectie nu inschat op een waarde van 369,95 miljoen euro, zo meldt Transfermarkt.

Ajax blijft daarmee concurrenten PSV en Feyenoord ruim voor. PSV staat nu op 169.525.000 euro, terwijl de waarde van de Feyenoord-selectie wordt ingeschat op 93.150.000 euro.

Bij Ajax zijn Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong de meest waardevolle spelers. De Ligt stond tijdens de vorige meting op vijftig miljoen euro, maar is nu 65 miljoen euro 'waard'. Ook De Jong steeg flink. Hij werd eerder veertig miljoen euro waard geschat, maar dat bedrag is nu opgelopen tot zestig miljoen euro.

Transfermarkt laat weten dat de andere grote winnaars André Onana, Noussair Mazraoui en Kasper Dolberg zijn. De waarde van Onana steeg van achttien naar 28 miljoen euro. Mazraoui steeg van zes naar twaalf miljoen euro, terwijl Dolberg van twaalf naar zeventien miljoen euro steeg.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oliveira
Grappig hoe de waardes van spelers alles maar blijven stijgen maar ter gelijke ook de kaartjes om wedstrijden te kunnen kijken. Het is niet alsof Ajax en andere clubs er armer op worden. Ik zou netjes vinden als ze een berekening maken gebaseerd op de gemiddelde koopkracht in plaats van een willekeurig percentage hanteren.
0 0
Ferd
Transfermarkt zuigt zulke waardes uit de duim, en mensen nemen het voor waarheid aan.
3 0
MennoJerry
Transferwaarden worden sowieso uit de duim gezogen. Al helemaal door clubs. Transfermarkt doet onderzoek en neemt daar genoeg aspecten in mee om het voor waarheid aan te kunnen nemen.
0 -1
Ozymandias
Transfermarkt doet helemaal geen onderzoek. Het zijn gewoon een groepje amateurs die de transferwaardes verzinnen. Ik heb een keer een lijstje met transferwaardes van Ajacieden opgestuurd en die hebben ze geheel overgenomen.
0 0
TontoKarnaggel
Feyenoord 93 miljoen? Waar is dat dan op gebaseerd? Jorgensen, berghuis en die geblondeerde poedel zullen nog wel iets opbrengen maar de rest toch niet? Of is de transfermarkt zo op hol geslagen dat er 4 of 5 miljoen betaald wordt voor spelers als malacia en toornstra? In dat geval moeten we echt meer dan 100 miljoen vragen voor de Ligt. En dat meen ik serieus.
0 0
Redrum
Het grote verschil in transferwaarde tussen Ajax en Psv komt ook duidelijk tot uiting in het voetbal en de Europese prestaties. Dat psv in de competitie 2 punten boven Ajax staat zegt mij niet zoveel. Ajax is de enige ploeg die bijna elke tegenstander echt duidelijk de baas was. Psv heeft wedstrijden gehad met 40 % balbezit die ze met 5 goals verschil wonnen en waarbij 1 op de 2 schoten op goal raak was. Dan ben je vooral extreem effectief, niet zozeer voetballend heel sterk. In Europa hebben we goed gezien dat psv te groot is voor het servet (de eredivisie) en te klein voor het tafellaken (de Champions League). Ajax is ook Europees dit jaar echt een serieuze ploeg die zelfs tegen topploegen zijn eigen spelletje kan en durft te spelen. De wedstrijd in Eindhoven is het absolute dieptepunt van dit seizoen voor Ajax en die wedstrijd heeft psv gewoon cadeau gekregen, al denken ze daar een wereldprestatie te hebben geleverd. Ik ben ervan overtuigd dat de surplus aan kwaliteit bij Ajax uiteindelijk dit jaar ook wordt uitgedrukt in prijzen. Het excuus voor psv ligt in ieder geval al klaar: Ajax heeft meer geld uitgegeven. De overwinning uit bij Utrecht moet Ajax het vertrouwen hebben gegeven dat ze dit jaar echt geen wedstrijd meer hoeven te verliezen of gelijk te spelen. Dit Ajax is serieus in staat elke wedstrijd die nog komt te winnen en dan staan wij gewoon met die schaal, hoeveel schijtmazzel die pisclub uit eindhoven ook heeft met dat afschuwelijke laffe voetbal van ze.
5 0
wladimir
Je kunt maar weinig waardering opbrengen voor PSV, hè? Dit seizoen deed de Ligt niet mee in Eindhoven en vorig seizoen de Jong. Zonder die twee is Ajax echt een stuk minder.
1 -8
Frenkie85
Zonder 12e man is pisvee ook een stuk minder. Hoeveel punten, penalties, hands-ballen die niet gezien worden, swalbes van die irritante mexicaan die niet bestraft worden. Dat overdrijven van overtredingen door het hele team. Je kan wel zien wie de trainer van dat team is. De ploeg net zo irritant als de trainer
0 0
gi0vanni
Irritant zijn ze wel maar die trainer van hun is duidelijk niet te evenaren. Nog nooit zo'n vervelend iemand gezien. Zelfs de niet te pruimen Toivonen, Pelle, Affalay en Guidetti waren minder irritant.
0 0
Redrum
En waar zou ik bij psv waardering voor moeten hebben dan?
0 0
3*stars*3
Nou, denk dat weinig echte liefhebbers waardering voor PSV kunnen opbrengen.
Zonder De Ligt en De Jong is Ajax natuurlijk een stuk minder maar andersom heeft PSV dat ook, als er 2 belangrijke spelers ontbreken toch?
Zo’n Luuk is bijv heel belangrijk om hun spel aan op te hangen en wie zit daar achter, die bolle Argentijn?
Grootste verschil blijft identiteit van de clubs.
Zo was het en zo zal het blijven.

We moeten ook niet vergeten dat PSV dit seizoen zeker aantal keer teveel heeft gekregen in de Eredivisie (met een fitte selectie).
Uit mijn hoofd; Fortuna, PEC en Groningen.
En niet vergeten dat het ze wel heel erg goed uitkwam dat ze in de thuisduels tegen Vitesse en Heerenveen, karweitje konden afmaken tegen 10 man.
Last but not least, manier waarop ze in de wedstrijd kwamen tegen Az, 1e schot op doel lucky erin, 2-1 waar overtreding aan vooraf ging en die pingel....

Nee, weinig tot geen waardering voor dat clubje.
0 0
Deepblue
Mag.
Maar ik vind het toch knap hoe ze met een selectie met de helft van onze waarde en het ontbreken van echte absolute toppers bijna alles hebben gewonnen en gewoon voor ons staan. Met name door de wedstrijd in eindhoven heb ik toch wel waardering en respect voor 'dat clubje'. We waren kansloos.

Laten we eerst maar eens zorgen dat we in Amsterdam van ze winnen en 1e in de competitie staan alvorens verder over PSV te zeiken. Lijkt de laatste jaren wel of Ajax supporters meer naar PSV kijken dan andersom.
0 -3
3*stars*3
Ajax verloor in Eindhoven door eigen domme tactische fouten.
Dat mogen we Ten Hag wel aanrekenen.
Moet wel aan toevoegen dat die goals rap achter elkaar erin vielen en dan speel je sowieso een verloren pot in Eindhoven en daarna volgde die 3-0 en was het game over.

Gaat nu over transferwaarde en dan ga je idd ook in op PSV en Fey.
En ik help jou ff uit jouw droom want ik heb een tijdje in Brabant gewoond en gewerkt en het ging daar dag in, dag uit over Ajax.
Zelfs na een titel gaat het daar nog over Ajax....
0 0
Radie125
PSV stelt geen kut voor. Gaan op 6 punten eindigen van Ajax. Noteer maar.
Hadden bij Pec Fortuna moeten gelijk spelen of verliezen. Europees zeer zwak. Gaan na de winterstop veel punten verspelen.
1 0
gi0vanni
Ze zijn uit de beker en CL dus die gaan duidelijk voor de eerste plaats. Als we ze bij houden tot ze naar Amsterdam komen ben ik al tevreden. En dan hier net als vorig jaar 3 - 0 winnen.
0 0
MisterAFCA
Kekjer stukje gab! Ik denk er net zo over!
1 0
MisterAFCA
Geen idee wat hier gebeurt maar dat moet natuurlijk lekker stukje zijn....
0 0
Redrum
Haha mooi dat we op één lijn zitten.
0 0
3*stars*3
Wel een groot verschil met FC trots uit Eindhoven.
Was wel duidelijk dat waarde van Ajax spelers hoger ligt dan rest van de ED teams.
Dat is aan de andere kant ook weer ons probleem, om sportief te blijven oogsten want Ajax moet blijven bouwen en dat heeft tijd nodig.
0 0
Redrum
Het zegt genoeg over psv dat hun beste spelers Scwaab, Viergever, Angelino, Dumfries, Lozano, Luuk de Jong en Bergwijn zijn. Ik zou echt geen één van die spelers bij Ajax willen zien. Perfect voor het laffe pisvoetbal dat ze daar spelen, maar totaal ongeschikt voor serieus voetbal. Dat hebben we allemaal kunnen zien tijdens hun CL-campagne. De enige reden dat ze niet 6 keer totaal zijn afgedroogd is dat tegenstanders hun niet serieus namen. Zes keer volledig weggespeeld en nooit enig recht gehad op een resultaat.
1 -1
markk
Ik vindt dat Dumfries zich erg goed ontwikkelt, ben minder gecharmeerd van Angelino en vindt Tagliafico sowieso een klasse beter.
0 0
Koekepeer
Angelino zou ik een goede reserve vinden!
0 0
Tecmessa
Ik heb ook helemaal niets met die 'warme club' maar je doet ze wel een beetje te kort hier. Bergwijn, Dumfries en Lozano zouden ook echt wel bij ons aan de bak kunnen. En ze hebben gewoon een puike eerste seizoenshelft neergezet in de Eredivisie met bij tijd en wijle goed voetbal. Iets minder blinde haat kan geen kwaad.
3 -3
Redrum
Tja, 40 % balbezit in eigen huis tegen Willem 2 en dan de polonaise lopen omdat je 6 van de 8 kansen afmaakt is voor mij genoeg reden om die club geen complimenten uit te delen. De smerigheid en lafheid straalt in alle facetten van dat elftal af. De reden dat ze zo goed presteren in Nederland is dat ze zo schaamteloos vies voetballen. Hoe kan ik daar respect voor opbrengen dan?
0 0
3*stars*3
Had alleen Bergwijn er graag bij gehad en blijft zonde dat Malen daar ook zit.
Die passeert en creëert echt veel maar moet werken aan zijn schot of niet. ;-)

Verder is het idd goedzo en zie ik geen 1 speler van hun, als versterking voor ons.
Ik blijf het trouwens opmerkelijk vinden dat er nog steeds Ajacieden zijn die Lozano graag bij ons zouden zien.
Die jongen past gewoon niet in het Ajax spelletje en zou onder druk van fans en media, gekke dingen gaan doen.

Ik ben happy met huidige selectie van Ajax.
Misschien nog 1 hele goede CV als back-up en we kunnen nieuwe jaar inknallen.
1 0
RJB1979
Hoe komen ze in godsnaam op 93 miljoen voor de Feyenoord selectie?
1 0
Bensco
Berghuis en Vilhena zijn beidde 12 miljoen waard en Jorgensen is 9 miljoen. De rest is 62 miljoen aan pure middelmaat. Geen grap, stuk of 10 spelers van circa 4 a 5 miljoen.
1 0
3*stars*3
Als ze komende jaren 45mil kunnen vangen voor 3 á 4 spelers, mag v Geel heel blij zijn.
Echt ongelofelijk wat een zooitje hij daar heeft opgebouwd en afgebroken.
Geen 1 speler die meer dan 20mil gaat opleveren.
0 0
Redrum
Ja ze kunnen nog zulke mooie plannen hebben met dat stadion dat ze bij elkaar aan het bedelen zijn: die 5 jaar tot de bouw gereed is gaan nog heel lang duren voor ze. De waarde en kwaliteit van selectie worden elk jaar minder en er is geen enkel zicht op verbetering. Van Persie kapt ermee na dit seizoen en dan leveren alleen Berghuis, Jorgensen en Vilhena nog een paar knaken op. Europees voetbal is alweer geen garantie volgend jaar en dus is er geen ruimte voor een kwaliteitsimpuls. Over vijf jaar liggen ze waarschijnlijk volledig op hun gat en dan gaat dat stadion ze niet meer redden.
0 0
3*stars*3
Ze weten uit gekkigheid niet wat ze daar aan het doen zijn.
Uit pure paniek om Ajax en PSV niet zien weg te lopen, doen ze maar wat.
Dan hoor en lees je gejank over budgetverschil
Tja, als v Geel vorig jaar die 26mil beter zou uitgeven....

Ik zag die Sinistera in de beker invallen....
Mijn God, wat deed dat pijn aan de ogen zeg!
Maar ze hebben iig een JC schaal en seizoen kan niet meer stuk....
0 0
Redrum
Precies, het is vooral ook hun instelling die ervoor zorgt dat ze niets meer voorstellen. Het feit dat ze daar tevreden zijn als ze de beker winnen zegt genoeg. Een seizoen van Ajax is nog nooit succesvol geweest als ze alleen de beker hadden gewonnen. Bij Feyenoord hebben ze er zelfs de Coolsingel mee vol gekregen niet zo heel lang geleden. Verder hoor je inderdaad alleen maar gejank over het budgetverschil, maar ik hoor nooit de reden van dat budgetverschil. Ajax heeft het vermogen dat ze hebben zelf opgebouwd door spelers beter te maken en kwalitatief goeie jeugdspelers af te leveren. En ja, dan komen ze als wanhoopspoging met dat nieuwe stadion dat ze op zeer genante wijze bij elkaar aan het bedelen zijn. Ik zou me echt kapot schamen als supporter van die club, maar ze zijn allemaal blij met de 5 'prijzen' van de afgelopen jaren. Ajax heeft nul prijzen gepakt de afgelopen 4 jaar, maar gek genoeg staan ze er toch gigantisch veel beter voor. Hoe zou dat toch allemaal komen? Zou Europees voetbal soms toch belangrijker zijn dan men in Nederland denkt?
0 0
MankeNelis
Is hieronder al gepost door Tomajax1990 ze zijn CENT vergeten erachter te zetten.
1 0
NaarCLbeker5
370 miljoen komt alweer iets dichter in de buurt van de 971 miljoen voor de spelers van Real Madrid. De verhouding is nog altijd scheef, maar toch minder scheef dan de verhouding tussen de twee begrotingen.
0 0
wladimir
Ajax heeft zo'n 20% te besteden van wat REAL kan besteden. De selectie van Ajax is 38% waard t.o.v. de selectie van REAL. Interessant dat ze volgend jaar tegen elkaar spelen. Hoe zou het eruit zien wanneer het vermogen wordt vergeleken?
0 0
Ajaxxxisdebeste
Leuk allemaal maar wil prijzen pakken dit jaar. Iedereen heeft het weer als van ouds over Ajax althans internationaal in NL zijn we altijd het middelpunt. Dit is het moment om door te pakken en het gaat te veel over uitgaande transfers en geld...
1 -1
MankeNelis
Afwachten of het kapitaal op het veld ook prijzen gaat pakken. Voorlopig zit die irritante plak kauwgom steeds onder de schoen.
0 0
Tomajax1990
AS, ook tijdens de feestdagen een beetje scherp
Blijven he. Er moet nog CENT achter die euro bij de zin over Feyenoord.
3 0
Ajacied33
Hahahaha echt hè
0 0
Rhythim
Ok.. dan is die selectie nog veel meer waard dus
0 0
Ozymandias
Het is een beetje vreemd om hier een artikel van te maken aangezien Transfermarkt gewoon een website is die ook maar wat cijfertjes bedenken. Het is niet alsof ze een soort algoritme gebruiken waarmee ze dit berekenen. Het zijn gewoon een paar jongens met natte vingers.
3 -4
Joseph
Wat is het verschil met de natte vinger van die krantjes die maar wat geruchten en cijfertjes verzinnen en deze site? Ik vind het leuk dat AS hier melding van maakt, het is een site die veel bekeken wordt en geen hele rare dingen schrijft.
1 -1
Ozymandias
Ik vind ook niet dat AS stukjes moet plaatsen over niet betrouwbare geruchten.
1 0
Ajax#1900
Dat is in principe waar natuurlijk, maar het is wel een vrij gerespecteerde site intussen.
1 -1
Ozymandias
Gerespecteerd door wie? Ik neem aan dat er niemand is die de transferwaardes op deze site daadwerkelijk serieus neemt. Als je dat wel doet zal ik je snel uit de droom helpen:

Ik heb ze een keer (zo'n drie jaar geleden) een lijst met transferwaardes voor Ajacieden opgestuurd (puur en alleen omdat ik het toen niet eens was met de transferwaardes die ze Ajacieden gaven) en die hebben ze toen geheel overgenomen. Alsof ik enige kennis of inzicht had over wat de daadwerkelijke transferwaardes van de spelers waren...
2 -3
Ajax#1900
Ik bedoelde niet de exacte waardes, meer de site in het algemeen. Kom je vaak tegen op bijvoorbeeld VI.nl. Ik vind de waardes best een goede indicatie geven overigens. Vaak scheelt het niet veel. Alleen bij talenten, maar dan zouden ze het iedere maand moeten updaten.
3 -1