Sport: 'De Ligt naar Barça haast uitgesloten'

BartVeenstra, 27-12-2018 om 07:50, 12757 views, Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het Spaanse Sport weet het vrijwel zeker: Matthijs de Ligt zal niet naar FC Barcelona vertrekken. Het medium geeft hiervoor twee redenen: de Spaanse club kan de jonge verdediger niet betalen plus het is absoluut geen garantie dat De Ligt bij Barça aan spelen toekomt.

'Het is praktisch uitgesloten dat De Ligt het shirt van FC Barcelona gaat dragen', schrijft de krant. 'Als er geen totale ommekeer komt, lijkt het erop dat de toekomst van De Ligt in Engeland of in Italië ligt.'

Geschreven wordt verder dat men bij FC Barcelona erg geïnteresseerd was in De Ligt, maar dat het het door Ajax gewenste bedrag van zeventig miljoen euro niet kan betalen. De Amsterdamse club zal een lager bedrag niet accepteren. Inmiddels zou Mino Raiola, de zaakwaarnemer, in gesprek zijn met Juventus en Manchester United. Die clubs zouden twintig miljoen euro meer dan FC Barcelona willen betalen.

Sportieve aspecten

Ook op sportief vlak lijkt een transfer van De Ligt naar FC Barcelona onwaarschijnlijk. Sport denkt dat het voor De Ligt moeilijk wordt om in Catalonië een basisplaats te veroveren. 'Hij zal nooit in het team komen voor Gerard Piqué, terwijl Samuel Umtiti en Clément Lenglet twee jonge centrale verdedigers zijn die het vertrouwen genieten van trainer Ernesto Valverde.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Barcelona kan niet voldoend aan de persoonlijke eisen van (G) Raiola.
0 0
Afstandsschot
Prima artikel, maar na 1 training mag Pique lekker banken, want De Ligt is nu al in alles een betere verdediger. Zou met Umtiti samen echt kunnen uitgroeien tot het beste duo ter wereld.
0 0
Robeerke
Juventus is mijn inziens de allermooiste club voor welk jong verdedigend talent dan ook.
0 0
Ajaxbrl
De Jong is ook uitgesloten want Barca is nou eenmaal gierig en Marc wil flappen zien.
0 0
Middenweg401
Lijkt me de perfect toekomstige clubs voor ze: Frenkie naar Barca of Real (maar dan wel na nog een seizoen Ajax!) en Matthijs naar Juventus/ Liverpool/ City/ Man. United.
0 0
Eastwood
Mathijs kan de concurrentie met iedere verdediger in Europa gemakkelijk aan. Mocht hij bij Ajax vertrekken, dan denk dat hij het best bij Bayern München past.
1 0
Middenweg401
Mooie club, maar niet de meest aansprekende competitie en land lijkt mij.
PL is hem op het lijf geschreven of anders Juventus.
0 0
Simon1
De Ligt is beter dan Pique en Umtiti bij elkaar en vele malen jonger. Waarom zou hij geen garantie krijgen?
2 0
Rood Gevaar
Ik zou het echt geweldig vinden als hij naar Juventus gaat.
Waar kan je beter leren verdedigen dan in Italië en op de training ook nog eens tegen Ronaldo staan.
1 -2
KingJames23
Dat zou een hele domme keuze zijn. Juventus koopt elk seizoen ik weet niet hoeveel jonge spelers en die spelen nooit. Dan kan hij daar lekker op het bankje zitten. En die competitie is ook niks aan. Juventus wordt elk jaar kampioen en je hebt 4 wedstrijden in het jaar die mooi zijn van de rest win je makkelijk.
1 -1
Ronaldinho020
Onzin, mag jij is raden welk talent ze afgelopen zomer hebben gekocht van 45miljoen en vervolgens of die regelmatig speelt, mits fit.

Vervolgens die 4 wedstrijden in het jaar, daarmee onderschat je de Serie A echt enorm. Bovendien speelt Juventus steevast in de CL èn presteren ze daar. Dus ik denk dat Juventus zeker wel een mooie stap kan zijn voor de Ligt.
0 0
Joseph
Barcelona is kansloos, hebben te veel betaald aan Messi en nu kunnen ze niet meer versterken.
0 0
altijdwelwat
Met Matthijs koop je 10 jaar defensieve zekerheid, en 8 jaar perfecte aanvoerderschap. Ik zou al club dan ook liever mijn geld in de licht steken als in de Jong.
0 0
Ronaldinho020
In de licht? Speelt die bij PSV?
0 0
altijdwelwat
Excuses ... het was laat gister.. de Ligt
0 0
glob
Hahaha, fantastisch dit.
0 0
Ajacied33
Ze doen hier alsof Barca een wereld verdediging heeft. Tuurlijk kan de Ligt daar een basisplek veroveren. Achterin is Barca niet al te sterk
3 0
Liam
Matthijs speelt in elk elftal meteen in de basis. Haha. Barcelona heeft echter de centen niet momenteel. Ik zou niet naar Juve gaan....maar dat is persoonlijk.
1 0
Dennis1964
Bla bla bla bla
2 0
kaashaas
Je hebt negatief verkopen maar dit heet negatief aankopen.
0 0
Ronaldinho020
Zat toevallig United te kijken gisteren, de kans dat die daar een basisplaats veroverd is wel groot. Wat een ellendige verdediging loopt daar rond zeg.
0 0
Tecmessa
Dit. Ik heb niet zoveel met United, maar qua perspectieven lijkt dit me met afstand de beste keuze voor Matthijs (uitgezonderd bij Ajax blijven natuurlijk). Er staan nu alleen maar amateurs achterin bij United terwijl het met spelers als Pogba en Sanchez wel degelijk potentie heeft (en bakken met geld voor verdere versterkingen.
0 0