MD: 'De Jong stap dichterbij FC Barcelona'

BartVeenstra, 24-12-2018 om 12:20, 14500 views, El Mundo Deportivo |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Een nieuw hoofdstuk in het boek der transfergeruchten rondom Frenkie de Jong: El Mundo Deportivo meldt maandag dat de komst van de middenvelder bij FC Barcelona 'dichterbij' komt. De Catalanen zouden nu op kop liggen in de strijd om de Ajacied.

De Spaanse krant schrijft dat FC Barcelona bereid is het salaris te betalen naar de wensen van De Jong. Daarmee zou het de andere geïnteresseerde clubs, Bayern München, Manchester City en Paris Saint-Germain, kunnen aftroeven. Directeur spelersbeleid Marc Overmars liet vorige week al blijken dat FC Barcelona de favoriet is om De Jong op te halen bij Ajax, terwijl De Jong zelf al vaker aangaf om ooit in Spanje te spelen.

De geruchten rondom De Jong zijn al langer gaande, maar het lijkt erop dat een beslissing over zijn toekomst snel genomen gaat worden. Zijn zaakwaarnemer, Ali Dursun, liet vorige week in Voetbal International namelijk weten dat een keuze 'in de komende weken' gemaakt zal worden. Opvallend genoeg liet de middenvelder zelf ook weten een langer verblijf in Amsterdam niet uit te sluiten.

Een transfer naar Paris Saint-Germain lijkt op dit moment een stuk onwaarschijnlijker. In Frankrijk schrijft men dat de Franse topclub mogelijk gestraft wordt door de UEFA, omdat het niet heeft voldaan aan de regels van de Financial Fair Play. Uitsluiting in het komende Champions League-seizoen dreigt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
tijger19
Hoewel zowel De Jong als De Ligt echt geweldige talenten zijn, denk ik dat het voor De Jong eigenlijk wel beter is om een jaartje te blijven. Nog even wat meer wedstrijden in de benen krijgen, laat hem volgend jaar de meeste minuten maken van de hele club. Daarnaast mag nog wel dwingender worden in aanvallend opzicht. Als hij zich volgend jaar daarop gaat focussen en een nog belangrijkere rol kan gaan vertolken.
0 0
Oliveira
1 woord om dit soort artikelen samen te vatten: Stemmingmakerij.
1 0
Ajaxadept
Kan me voorstellen dat als hij weg gaat of wil, Barcelona dé club is. Welke speler wil niet daar spelen met Messi? De droom van elke voetballer toch?
1 0
BokkieBokstra
Prachtclub natuurlijk, als je ook nog met Messi en Suarez kan voetballen.
1 0
amthree
Met al die punten die die aangaf om te verbeteren dan kan die toch nog gewoon een seizoen bij ajax spelen? Dit is de beste plaats voor zulke dingen..
2 0
jkh123
Zolang barca voldoet aan de vraagprijs van Ajax met een doorverkooppercentage. Van mijn mag hij naar welk club dan ook, zolang ze maar aan Ajax's zijn eisen voldoen. Geldt hetzelfde voor De Ligt.
1 0
pinballmagic
Barcalona gun ik Zimling nog niet
Stelletje aasgieren willen altijd het onderste uit de kan
Kopen ze een speler zetten ze er gelijk een astronomisch transfer bedrag op
Optyfen FC aasgieren
0 -2
Joseph
Leuk dat ze zijn salaris willen betalen, maar zo lang ze Ajax niet willen betalen, zijn ze geen stap dichterbij gekomen. Frenkie is echt niet bezig of zijn salaris 6 of 7 keer meer wordt. Vind dit zelfs een belediging aan het adres van Frenkie.

Als je hem hoort praten over zijn verbeterpunten, dan kan ik mij gewoon niet voorstellen dat hij er over denkt om dit in een zwaardere competitie te ontwikkelen. De eredivisie is een veilige competitie om te spelen met wat meer risico, in de Champions League en met het Nederlands elftal kan hij dan kijken of hij er klaar voor is.

Deze zomer het onderste uit de kan halen bij Overmars, misschien zelfs een doorverkooppercentage afdwingen en Ajax opnieuw aan de hand nemen naar mooie dingen!
1 0
Spitz
Precies. Eerst moet Ajax rond zijn met Barcelona. Dan komt het plaatje voor Frenkie bij Barcelona. Ik zie persoonlijk geen Frenkie vertrekken bij Ajax. De Ligt moet ik ook nog zien. Mede omdat er goedkopere alternatieven worden binnen gehaald door de bekende clubs. Lekker bij Ajax blijven en scoren in de CL en met Oranje. De prijs zal bij succes verder gaan stijgen voor deze jongens. Ze zijn nog jong. Het kan met een paar jaar ook nog. Indien dit team bij elkaar blijft is succes verzekerd.
0 0
Freddy Al
Lijkt me weer allemaal te voorbarig, dat Barcelona zijn salaris wil betalen wil niet zeggen dat de andere clubs dat niet kunnen of willen, het zegt ook helemaal niets over de hoogte van dat salaris.
De hype blijft duren, dat is verder niet relevant, relevant is dat Frenkie voor zichzelf nog veel groeipunten ziet en ik sluit niet uit dat hij er toch nog een seizoen aan vast knoopt bij ons.

Ook de Ligt ,Ziyech en Onana zouden wel eens kunnen blijven ; er is duidelijk een sportieve uitdaging en op het financiele gebied zijn er perspectieven.
Hoop doet leven.
0 0
Maxwell5
Klopt, dit is ook een bullshit verhaal. Het salaris is de issue helemaal niet, maar juist de vraagprijs.
0 0
DeMeervanweleer
Frenkie is ondanks al zijn onmiskenbare talent, nog niet zover.
Hij moet net als De LIgt en Ziyech nu zijn, de onbetwiste bovenbaas van de ED worden, zelfs op zijn positie mag/moet hij dwingender worden, meer scoren, meer assists geven.
Als hij zo slim en nuchter is als hij overkomt dan blijft hij nog een seizoen. Als patron binnenkomen brengt een heel andere status met zich mee.
2 -1
Remark
Ah, daar heb je de bekende 'patron' riedel weer. En Ziyech de absolute bovenbaas van de ED? Nog steeds neemt ie de belabberdste corners, levert ie nodeloos ballen in bij de tegenpartij en heeft hij statistisch gezien (geloof het of niet) het laagste scoringspercentage van allemaal. Waarom staat deze 'bovenbaas' niet op het verlanglijstje van de grote clubs en Frenkie wel? Vraag je je dat nooit eens af?
Moet Frenkie dwingender worden? Meer scoren? Meer assists geven? Mijn god, onder welke steen zat jij gisteren om kwart over twaalf? Frenkie was continu aan de bal, zowel voor als achter, gaf die even schitterende als terloopse dieptepass op Blind waar het tweede doelpunt uit ontstond en scoorde zelf de derde. Als Frenkie slim en nuchter is, en dat is ie, dan neemt ie zo snel mogelijk de benen naar Barca, waar écht iets te leren valt. Ook Ziyech zou baat hebben bij een nieuwe club, want zijn niveau van Twente heeft ie nooit meer gehaald en van enige progressie is nauwelijks sprake. Ook die eeuwig chagrijnige kop heb ik nou wel gezien.
1 -2
AgeM
Roerend met jou eens dat hij zo snel mogelijk weg moet , dat zuidnederlandse koekoeksjong ! De rest is gelul vooral dat over Ziyech , wat een partij onzin zeg !
Hoe krijg je het bij elkaar! Ga in godsnaam mee met de Jong en neem je rotzooi mee!
En hang je statistieken in de kerstboom !
0 0
Ajax27
De meest bepalende factor in het team van 2018-2019 En jij weet die zo af te kraken hahaha... Man man man wat een niveautje weer hier, treurig. Waarom de topclubs niet in de rij staan? Omdat ie bijna 26 is. Nu in investeren betekent dat als ie 3-4 jaar blijft 29-30 Is. Dan krijgen ze er niet meer voor dan ze ervoor hebben betaald. Frenkie kunnen ze nu kopen voor 70-80 miljoen om over 4 jaar op zn 25e evt. nog te verkopen voor de hoofdprijs. Ziyech net zo ver als Frenkie? Nee man, bij lange na niet. Ziyech draait gewoon een topseizoen, hij piekt dit jaar en dat werd pijnlijk duidelijk in 1 van de weinige duels die hij er niet was tijdens de beker. Potentie van Frenkie, ja die kan veel hoger reiken dan Ziyech, wellicht dat Frenkie over 5 jaar een van de grootste middenvelders van Europa is, 1 van de grote 3, 4, 5 in het NL elftal. Maar nu al zo constant en bepalend als mensen zoals Iniesta en Busquets op zijn leeftijd al waren. Neen, daar moet ie echt nog naartoe groeien als ie in hun voetstappen bij het nieuwe Barça wil treden.
2 0
Remark
En toen Ziyech 21 was, stonden ze toen wél voor hem in de rij?
0 0
Leprechaun
Alsof Frenkie zulke exorbitante salariseisen heeft dat clubs als Bayern en City daarop afhaken.
1 0
Inhartennieren
Mooi dat die Driessen er naast zit, met zijn praatjes altijd .
Irritante journalist.
6 0
ditisdebeslissing
ik heb sterk de indruk dat meneer driessen is ingeschakeld om ergens de druk hier en daar op te voeren.
0 0
AltijdGelijk
Ik hoop dat Frenkie en Mathijs samen naar Barca gaan voor 150 miljoen plus Suarez!!!
0 0
Joseph
Aardig, mag ook wel wat talent bij, doen ze in Barcelona toch niks mee.
0 0
gi0vanni
Je vergeet Messi. :d
0 0
frisooooooo
Prima deal als je mij vraagt :)
1 0