'Transfer De Jong naar PSG in 2019 onwaarschijnlijk'

BartVeenstra, 24-12-2018 om 11:20, 26067 views, Mediapart |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het heeft er veel van weg dat Frenkie de Jong in 2019 geen transfer zal gaan maken naar Paris Saint-Germain. In Frankrijk melden de media maandag dat de club uit Parijs zich niet heeft gehouden aan de Financial Fair Play-regels, waardoor een straf van de UEFA nu dreigt.

Eerder al schreef men bij L'Équipe dat de Franse topclub vol spanning is in afwachting van een oordeel van de UEFA. De club gaf in 2017 en 2018 namelijk gigantische bedragen uit om Neymar en Kylian Mbappé naar Parijs te halen. Daartegenover stonden weliswaar hoge sponsorinkomsten uit Qatar, maar de Europese voetbalbond keurde de ingediende begrotingen van PSG niet goed.

PSG ging in beroep tegen die beslissing, maar mocht binnenkort definitief blijken dat de club niet heeft voldaan aan de regels van de Financial Fair-Play dreigt uitsluiting voor de Champions League. Mediapart schrijft maandag dat de enige oplossing om een dergelijk scenario te voorkomen is om nu één of meerdere topspelers te verkopen. PSG zou in dat geval ongeveer 150 miljoen euro moeten incasseren.

Eerder werd er - door De Telegraaf - gesproken over een transfer van De Jong naar Paris Saint-Germain, waarbij de Parijse club 75 miljoen euro zou betalen aan Ajax. Door de mogelijke straf van PSG lijkt de kans klein dat De Jong in dat geval voor Parijs zal kiezen. Ook Manchester City, FC Barcelona en Bayern München azen op de middenvelder.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
debarbaar
Kortom er komt een Monaco scenario. Hij wordt gehuurd voor een jaar met een verplichte optie tot koop voor een nog hoger bedrag net zoals dat met Mbappe gebeurde. Trouwens er zijn nog wel gekkere dingen gebeurd bij City. De Australische of Amerikaanse dochter club koopt de speler die dan vervolgens direct voor de hele looptijd van het contract wordt doorverhuurd aan city. Zo simpel vernagellen dit soort clubs de UEFA.
1 0
OpaVerteld
Heb het al eerder opgemerkt hier....de Jong gaat niet naar PSG.
Verwacht wel dat Driessen z'n conclusies trekt en een mooie transfer maakt naar Turbantia.
1 0
TheTruth
Aub verkoop hem optijd, hoop niet dat het weer een bazoertje wordt.
0 -4
TheTruth
Jammer, P$G kan de prijs altijd lekker opdrijven.
1 0
AgeM
Wat een enorme teleurstelling zo vlak voor de kerst ! Ik had me er zo op verheugd maar zelf dit zoveelste gelijk van mij doet pijn tot op het bot . Nog een tijd langer met dat mediagekakel geconfronteerd worden . En niet echt genieten van Ajax , omdat er een grote profiteur in rondloopt .Mercurius3 verwoord het allemaal prima .
Het is inderdaad dat ratachtige gedrag wat buitengewoon irriteert met altijs die schijnheilige grijns eroverheen.
De grote schreeuwers hier zijn natuurlijk weer euforisch na zijn goal gisteren tegen Utrecht , maar die vergeten dat het in de allerlaatste seconde was toen Utrecht al op zijn rug lag . en t was nog een intikker ook . Hij was dan ook super blij dat ie m niet gemist had .
En dat is nou precies waar bij mij de irritatie zit . Hij begint pas te voetballen als het nergens meer om gaat en wanneer de ruimtes groter worden . Net als een hyena die wacht tot de prooi gedood wordt iedereen is uitgegeten is en dan stort hij zich juichend op de restanten .
Of hij laat zich als international zien in een competitie waar bijna iedereen hier elkaar probeert uit te leggen wat het nut ervan is .( vooral de Frenkiefans , ik heb me tranen gelachen !)
Jammer , jammer .
Desondanks gun ik iedereen een prettige kerst , ja zelfs jij remark , die zo weer gaat reageren !
0 -5
ETM
Hahaha
Nou AgeM, het wordt wel steeds extremer. Maar je verwoord je diepe ergernis wel prima, dat moet ik je toch meegeven..
1 0
AgeM
Ja , men wordt creatiever , U ook prettige feestdagen
0 0
Aspers73
Ik word euforisch van het feit dat we vrijwel iedere tegenstander wegspelen met De Jong op het middenveld. Dat het allemaal beter en beslissender kan zegt hijzelf het hardst, hij speelt ook pas 1 jaar Eredivisie voetbal en had een lange blessure. Maar hij is werkelijk een genot om naar te kijken, zie je dat niet, dan wens ik je het toch veel plezier het aankomende half jaar. Ik geniet weldegelijk van hem in dit Ajax!
0 0
NoPants
Grappig dat jij duidelijk anders over Frenkie’s kwaliteiten denkt dan vele topclubs, analisten, coaches, en scouts. En dat je dan je stukjes schrijft met zulk zelfvertrouwen.

Het feit dat al die mensen die miljoenen verdienen op basis van hun voetbalkennis er anders over denken dan jij doet jou niet twijfelen, nee het is gewoon raar dat niemand het zo goed als jij ziet! Prachtig. Kan ik van genieten.

Churchill zei ooit iets als ‘intelligente mensen twijfelen over dingen, domme mensen zijn altijd 100% zeker van hun zaak’. Toepasselijk, niet?
1 0
AgeM
Zonder broek ? Wat is dat voor nickname ?
Churchill ging als geen ander tegen de gevestigde orde in, dat kunt U ook weten !
Ik zeg niet dat ik het goed zie , maar probeer echt naar de feiten te kijken (Er zijn er meer hoor alleen die durven het hier niet te zeggen ivm angst voor minnetjes)
U bedoelt met die mensen die miljoenen verdienen waarschijnlijk de makelaars . daar heb je niet veel kennis voor nodig hoor , wel veel kennis van de zwart en crimineel geldstromen.
Voor u ook prettige feestdagen
0 0
NoPants
Bedankt voor de bevestiging van mn punt!
0 0
Patrick78
Prima! Nog een jaar bij Ajax.
1 0
AjaxPassion
Overigens nadeling voor Ajax nou 2 van de topclubs in de wereld niet kunnen meedingen naar de talenten van Ajax. Dat gaat een enorme impact hebben op de transferprijzen.
3 0
Wout1988
Als die blijft niet
0 0
Joseph
Een goede reden om hem deze zomer niet te verkopen.
1 0
AjaxPassion
Laten we het hopen ; )
0 0
AjaxPassion
Wat een hypocriet gedoe toch allemaal. FFP is een wassen neus en voetbal draait gewoon om het geld. Pure willekeur dit. Real Madrid is ook aan de macht gekomen onder de dictatuur van Franco. En waardoor kwam dit? Juist ja, geld.
1 0
RusselWestbrook
Heb je wel eens opgezocht wie er allemaal kampioen werden toen Franco aan de macht was?

Moet je eens doen. O.a. 6x keer Barcelona (die volgens de overlevering nooit wat wonnen voordat Johan Cruijff er kwam: dat fabeltje kan ook meteen de prullenbak in) en 5x Atletico Madrid.

Maar goed, het geld wint altijd, overal. In Nederland zijn bijvoorbeeld meer dan 90% van alle titels in het profvoetbal gewonnen door de 3 rijkste clubs: Ajax, PSV en Feyenoord. Meer dan 75% is gewonnen door de twee rijkste clubs: Ajax en PSV. Dit is inherent aan profsport. De enige twee clubs die in het recente verleden kampioen werden maar niet tot deze traditionele top drie behoorden (AZ en Twente) hadden allebei op dat moment dubieuze directeuren die financieel beleid op het randje van het toelaatbare voerden. Beide clubs vielen daarna ook ver weg (AZ geloof ik bijna een halvering van het budget, FC Twente gedegradeerd).

Maar FFP is geen wassen neus. Het is nu niet meer mogelijk om ongestraft elk jaar 100 miljoen euro verlies te draaien wat door een suikeroompje aangevuld wordt om niet failliet te gaan. Dat is pure winst. Het gaat er echter niet voor zorgen dat clubs als Ajax ineens even veel geld uit kunnen geven als de Reals van deze wereld. Daar zal Ajax zelf voor moeten zorgen. (en dat gaat em niet worden zolang we in Nederland voetballen)
4 -4
AjaxPassion
Wat je zegt over Rijke clubs is waar, maar dat was mijn punt niet. Mijn punt is, waarom zouden rijke clubs wel rijk mogen zijn en arme clubs niet rijk mogen worden door een Sheikh? Zoals ik al zij is Real Madrid ook min of meer op die manier aan de macht gekomen.

FFP is wel een wassen neus. Want als dit niet was uitgelekt naar Wikileaks dan was ook dit gewoon onder de pet gebleven. Als er écht FFP was dan zou de UEFA dit zonder enig lekken zelf naar buiten moeten brengen.
0 0
AjaxPassion
Heb je ook opgezocht hoevaak Real Madrid in die tijd kampioen werd? en hoe kwam het dat Real Madrid oppermachtig was in Europa? Toeval?

Het maakt niet uit wat de regeerperiode van Franco was, het gaat erom wat zijn invloed op de competitie en dan met name Real Madrid was.

Ik weet er het fijne niet van moet ik zeggen. Wat ik gauw op Wikipedia vind is dit:
"Onder het regime van Franco genoot Real de reputatie van beschermd te zijn om het regime en de macht van Franco uit te dragen in Spanje en Europa. Onder druk van Franco moest de eeuwige rivaal FC Barcelona hun sterspeler Alfredo Di Stéfano afstaan. Onder leiding van Santiago Bernabéu brak in de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw de glorietijd van Real Madrid aan met diverse landstitels en vijf maal de Europa Cup I op rij van 1956 tot 1960. Memorabel was de 7-3-overwinning op Eintracht Frankfurt in de finale van 1960. Sterspelers in die tijd bij de club waren Alfredo Di Stéfano, Francisco Gento en Ferenc Puskás. In 1961 was aartsrivaal FC Barcelona de eerste club die de Madrilenen wist te verslaan in de Europa Cup. In 1966 volgde desondanks een zesde Europa Cup I voor Real Madrid ten koste van Partizan Belgrado."
1 0
3*stars*3
Zo Verweij, vastgemaakte breaking tweet kan er van af.
3 0
AjaxPassion
:'):') Balhaar dat het is.
0 0
RedFeather
En nou door het stof Driessen
0 0
GvanderK
Bij de Televaag zijn ze er heilig van overtuigd dat hij naar PSG gaat. Wat zou het mooi zijn als De Jong iedereen de mond snoert door een extra jaar te blijven. Zie die kop van Valentijn al voor me.
1 0
AgeM
Daar hoeft hij alleen maar voor te voetballen hoor.
0 0
FlyingDutchMan
Mooi, opbieden started!!
0 -2
AjaxPassion
Juist niet.
1 0
Redrum
Maar Valentijn en Mike zeiden dat het rond was!!!
6 0
Aspers73
Ja, 100% volgens Verweij. Ik geloofde er toen al niks van, welke commercieel directeur gaat er nou in november, als er nog vele mooie (CL) wedstrijden aankomen, zijn beste speler al verkopen? Geen een! Onderhandelen daarover doe je veel later, als De Jong ook nog tegen Madrid heeft gespeeld in CL (en wie weet nog meer) en met Oranje etc. Als ik Marcje was zou ik het komende half jaar lekker achterover hangen en zien wie er allemaal bieden op frenkie.
0 0
AJAIXIXIXI
Begin steeds meer te denken dat Valentijn en Mike veel minder geïnformeerd worden als 1 jaar geleden. Wat er natuurlijk toe leidt dat ze maar wat onzin gaan uitkramen.
2 0
chloorbestendig
And so it begins ... als ze hier bij de zogenaamde europese top eens wat strakker op zouden zitten en wat minder selectief te werk zouden gaan dan word het voor een financieel kerngezonde club als Ajax gewoon weer mogelijk een CL te winnen.
0 -1
mgtow
Niet met de warme balletjes en de zwakzinnige scheidsrechters die we constant krijgen.
0 0