Van de Beek blij: 'Op het laatst alles gespeeld'

JesseTH, 23-12-2018 om 20:50, 5376 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ondanks de 1-3 overwinning op FC Utrecht waarmee Ajax de winterstop ingaat, kijkt Donny van de Beek niet enkel met positieve gevoelens terug op de eerste seizoenshelft. Na zondag heerste er als vanzelfsprekend wél een positief gevoel bij de gehele spelersselectie en dat was ook te merken in de kleedkamer.

'De sfeer was hartstikke goed', klinkt de middenvelder in een interview met Ajax Life. 'Ik had hier nog maar één keertje gewonnen en nu dus twee keer. Ik speelde hier ook al twee keer gelijk en verloor ook eenmaal, dus dat zegt genoeg over hoe lastig we het hier doorgaans hebben.'

Ajax versloeg FC Utrecht dus en dan zou je zeggen dat de club met een positief gevoel richting 2019 gaat, maar op de eerste seizoenshelft kijkt Van de Beek met gemengde gevoelens terug. 'In het begin speelde ik een aantal keer niet en daarna gelukkig weer wel en ging het weer de goede kant op. Ik heb op het laatst gewoon weer alles gespeeld. Dat is natuurlijk positief. Ook als team hebben we mooie dingen laten zien. We moeten nu PSV in de competitie op de hielen blijven zitten door alles te blijven winnen.

Waar menig Ajacied het buitenland op zal zoeken tijdens de winterstop, blijft Van de Beek 'gewoon' in Nederland. 'Ik ga lekker ergens wat eten met familie en tijdens de feestdagen zoek ik ook wat vrienden op. Normaal gesproken zie ik ze ook wel, maar kun je wat minder snel leuke dingen doen, omdat ik gewoon druk met voetballen ben. De komende periode ben ik echt even vrij, dus moeten we maar even wat dingen inhalen met elkaar.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daveajax1976
Ik ben toch een stuk minder blij met jou spel Donny !
Je verstopt je teveel
0 0
dirkreus
Het is hoe Ten Hag hem de opdracht geeft zo diep mogelijk te spelen. Hierdoor komt hij weinig aan de bal. Maar voor de andere ruimte creëert.
Vind Donny ondergewaardeerd maar volgend seizoen is hij vertrokken. Jammer
3 -1
kaashaas
Het zal een goede jongen zijn en een echte Ajacied maar is gewoon vervangbaar. Tis een ok speler maar ben niet kapot van hem.. hij brengt met een assist en soms een goal wel eens wat extra's maar zie Ajax niet beter gaan voetballen.
Als.hij niet speelt merk je ook niet dat hij er is.

Hij word vergeleken met klaasen wat ik vreemd is want die bracht wel extra's.
5 -3
de-Ajacied
Echt een all-round ajacied. Een van de meest creatieve spelers door zijn gevoel boor ruimte en diepte waardoor hij tot veel assists komt en veel scoort. Is met De Ligt Frenkie en Mazzraoui een van de 4 toptalenten
3 -2
FlyingDutchMan
Mee eens
0 0
Rommy
Van Beek doet voor spek en bonen mee, neemt niet deel aan het spel.
Gauw verkopen en Odegaard of Doan halen.
3 -7
kaashaas
Doan begrijp ik want in een minder team is hij ondanks de gebreken van zijn mede spelers echt goed.. is zeker Ajax nivo.
0 0
SilverHaze
JuIst wel. In de eindfase is hij continue betrokken, met en zonder bal. Vooral tegen goede tegenstanders die meer ruimte weggeven en niet op de 16 afwachten.
0 -1
AsensioWillemsen
Alleen de eerste maand was ie onzeker van een basisplaats. De media behandelt hem als hun eigen kind. Hij presteerde onvoldoende, terecht dat ie er naast stond
4 -1
Thommy1234
vond hem vrij ontzichtbaar spelen, wilt niet zeggen dat dat slecht is als hij gewoon goede dingen doet voor het team. enige wat jammer is dat we de kansen niet benutte die we hadden en het uiteindelijk spannend werd terwel dat totaal onnodig was omdat je de gehele partij de betere was.
1 0
FlyingDutchMan
Dat is zo'n beetje de samenvatting van Donny dit seizoen, hij draait mee maar valt niet op en vaak onzichtbaar. Terwijl je als aanvallende middenvelder normaal gesproken vrij snel opvalt, zeker als je vrijwel elke wedstrijd wint.
2 -2
Mözil
Met de ruimte die Utrecht na de 2-0 weg gaf, had ik toch graag Neres zien ballen ipv Tadic
1 0
Mözil
Was als reactie op kees999
0 -2
gwn_rj
vond hem tegen Utrecht erg matig en onzichtbaar.. had liever Neres nog zien invallen...
5 -1
Horrontelli
Maar ja, legt Nous die bal op hem bij de eerste kans staat Donny na 10 minuten op het scorebord.
5 -2
grensjager
En als ik dan lees dat hij het te vroeg vond om te voetballen.....
Hij had mijn voorkeur met zijn werklust maar als je met zo'n uitspraken komt over de aanvangstijd van 1! wedstrijd. .. .
1 -1
Kees999
Ben het helemaal met je eens. Mis echt Neres met zijn snelheid en creativiteit.
1 0
Ajax27
Yup, zelfde hier. Vind ook dat Ten Hag sneller en vaker kan wisselen met Neres. Neres moet ritme blijven hebben.
2 0