Bosz vertelt mooie anekdote over De Ligt

SJvanveen, 23-12-2018 om 16:04, 11671 views, VVCS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Peter Bosz, toevallig zondag aangesteld als de nieuwe trainer van Bayer Leverkusen, heeft in het magazine van de VVCS teruggeblikt op een periode tijdens zijn Ajax-tijd toen huidig captain Matthijs de Ligt op doorbreken stond. De ex-succescoach van de Amsterdammers komt met een mooie anekdote.

Danny Blind, toenmalig bondscoach van Oranje, kwam bij Ajax te praten over potentiële internationals. Hoewel De Ligt toentertijd nog op de Ajax-bank zat, noemde Bosz hem als potentiële gegadigde. 'Let op: ik vind De Ligt zó goed, dat ik denk dat, als hij eenmaal gaat spelen bij mij, hij er niet meer uitgaat en zo bij het Nederlands elftal zit.' 

Toen Bosz dat zei over De Ligt zat de jongeling op de bank bij Ajax. Blind lachte hem uit. Bosz: 'Je lacht me waarschijnlijk uit, maar er zit iemand bij mij op de bank van wie ik denk dat hij binnen een jaar bij jou in het Nederlands elftal zit. Hij (Blind, red.) zei: wie dan? Ik antwoordde: De Ligt. Hij lachte en zei: hij is zeventien jaar.' Inmiddels is De Ligt meervoudig international en niet meer weg te denken uit de basiself van huidig bondscoach Ronald Koeman. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
En de rest is history...
1 0
Suarez16_
Blind lachte hem uit? Lijkt me ook wel wat overdreven. Anders had hij De Ligt wel thuis gelaten destijds na 3 basisplekken in Ajax 1.
3 0
Middenweg401
Als je het stukje leest valt "uitlachen" ook wel mee. Wel ironisch aan dit verhaaltje dat De Ligt vervolgens Blind's ondergang inleidde.
2 0
Ajacied33
Mooie vent deze Bosz. Ik ben inmiddels erg blij met TH, maar gun Bosz echt veel succes bij Leverkusen. Hopelijk kan hij met attractief spel EU voetbal afdwingen met die gasten. Misschien pak ik een x een potje mee, L'kusen is niet ver en Bundesliga is geweldig
7 0
31xAjax
Hoe langer geleden, hoe sterker de verhalen.....
4 -4
Minsc
En toen dacht Blind 'weet je wat, ik ga hem gewoon in een moeilijke uitwedstrijd z'n debuut laten maken, kan mij het schelen dat hij er nog niet aan toe is'.
8 0
FlyingDutchMan
Effe kopje onder in het diepe, had je maar een vak moeten leren!
1 0
RJB1979
Grote glimlach hierdoor.
9 0