De Jong: 'Als ik Europese top zeg, word ik gepakt'

SJvanveen, 23-12-2018 om 14:50, 7911 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Frenkie de Jong spreekt wat betreft 2018 over een 'redelijk goed' jaar. De middenvelder brak definitief door bij Ajax op het middenveld en werd international. Toch zijn er nog genoeg verbeterpunten, somde de Ajacied zelf op bij FOX Sports

'In het begin heb ik vijf wedstrijden gespeeld en raakte ik geblesseerd. Ik heb er toen lang uit gelegen en vanaf begin dit seizoen hebben we met Ajax een stijgende lijn gehad. Ik ben op het middenveld gaan spelen en dat is ook een goede ontwikkeling', begint De Jong, die niet weet waar zijn plafond ligt als speler.

'Dat moeten we gaan zien de komende jaren. Als ik Europese top zeg, word ik gepakt, als ik Ajax zeg, word ik gepakt en als ik Groningen zeg, word ik gepakt. Je kunt er altijd op teruggepakt worden, maar ik wil sowieso prijzen winnen met Ajax. We staan er goed voor op drie fronten  en kan onder meer mijn afstandsschot ontwikkelen. Dat is handig als teams teruggetrokken spelen.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Frenkie is absoluut rijp voor een fantastische topploeg ! Hij leverde tegen Utrecht een wereldprestatie die ook PSG niet zal zijn ontgaan . Op naar de 80 miljoen Frenk !
Het beste is dat je in de winterstop vertrekt , dan kan je vast wat wennen aan het niveau van PSG , en dan zien we je vast weer terug in het Nederlands Elftal want Koeman kan het weten , die selecteert Vilhena ook dus zeker ook jou !
0 0
MM1974
De jong moet gewoon nog even blijven,heeft nog echt niet alles bewezen,voor de ligt is het ook nog te vroeg,belachelijk op deze leeftijd al weg te willen gaan.
2 -1
mercurius3
Wanneer grijpt Ajax in en legt het de jong een interviewverbod op? Het gaat niks anders dan over buitenlandse clubs. Hij is werknemer van Ajax, hoort zich op Ajax te focussen, maar het gaat al 2 jaar nergens anders over dan een vertrek, ene na het andere interview. Waar ben je in godsnaam mee bezig? Het is toch te gek voor woorden als een werknemer al twee jaar lang nergens anders over praat dan een ander bedrijf? Ajax grijp in!
2 -2
Ajaxadept
Frenkie praat er zelf niet over, maar hij geeft antwoord op (de eenzijdige) vragen van de media. De media blijft er over doorgaan waar hij volgend jaar wordt gecontracteerd. Frenkie is zelf, voor de goede orde, met een fantastisch seizoen bij Ajax bezig. Wake up!
1 -1
mercurius3
En waarom praat iedereen erover? Omdat ie zelf nooit duidelijkheid verschaft en alles in het midden laat. Hoor je iemand nog bij zyiech over buitenlandse clubs? Nee, omdat zyiech gewoon duidelijk is. En het is overigens geen fantastisch seizoen dat ie speelt. Zeer wisselvallig. Wisselt goede met matige wedstrijden af. Vandaag eindelijk weer een goede pot na twee matige wedstrijden.
1 -2
Chesterson93
Je gaat Frenkie de schuld geven? Klinkt ietwat bitter.
0 0
PeterVKV
Frenkie blijf nog een jaar bij Ajax. Slimme jongen die inziet dat hij dit nodig heeft voor zijn ontwikkeling. De Ligt is een ander verhaal en hetzelfde geldt voor Ziyech. Met goede aankopen is dit redelijk op te vangen.
0 -1
Stroeve
Precies! De Ligt speelt al sinds het Europa League-seizoen in de basis en is constant van niveau. Laten we niet vergeten dat dit pas Frenkies eerste (volwaardige) seizoen in Ajax 1 is. We kunnen zo’n jongen waarschijnlijk ook nog makkelijker ‘verplichten’ te blijven (vergeleken met bijvoorbeeld Tagliafico of Neres), zeker als we kampioen worden en zo goed als zeker zijn van Champions League.
0 -1
tyzinho
Ze kunnen beter op een goeie corner trainen. +10 corners elke wedstrijd maar zijn nooit gevaarlijk.
3 0
Schwalbino
Corners zijn gewoon enorme spelvertragers en er komt zelden een goal uit. Las ooit een onderzoek dat slechts 3 op de 100 corners een goal oplevert en dat ongeveer even vaak een goal valt aan de andere kant (als de corner wordt afgeslagen en de counter tot een goal leidt).
1 0