Kranten: 'Eiting symbool van futloos en slordig Ajax'

BVeenstra, 20-12-2018 om 08:00, 16109 views, Nederlandse kranten |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Nederlandse kranten zijn daags na de gewonnen bekerwedstrijd bij Roda JC een keer niet lovend over Ajax. De Amsterdammers krijgen dit seizoen veelal lof van de Nederlandse journalisten, maar dit keer is men kritisch op het vertoonde spel van Ajax, enkele spelers - waaronder Carel Eiting - in het bijzonder en ook trainer Erik ten Hag.

Algemeen Dagblad

Het Algemeen Dagblad is overigens nog wel positief over een keuze van Ten Hag. 'Ajax-trainer Erik ten Hag deed gisteravond in het bekerduel bij Roda JC een "Van Gaaltje". Hij bracht in de verlenging eerste keeper André Onana voor Kostas Lamprou. Ajax won zo de strafschoppen.'

Verder vond de krant Ajax zwak, inspiratieloos en lamlendig spelen. 'Die veranderingen kwamen het elftal duidelijk niet ten goede. Zo makkelijk als Ajax de laatste weken speelt, ging het in Kerkrade niet', vervolgt het Algemeen Dagblad, dat Ajax ook futloos en slordig noemt. 'Met Carel Eiting als het symbool daarvan. En ook Frenkie de Jong had absoluut zijn avond niet. Zoals dat eigenlijk voor het gehele elftal gold. Het publiek in het Parkstad Limburg Stadion ging logischerwijs steeds meer geloven in een stunt. Maar strafschoppen beslisten anders.'

De Telegraaf

Bij De Telegraaf zag men dat Ten Hag een risico nam door met een bijna compleet ander elftal dan normaal te spelen. 'Het bleek een misrekening met overwerk tot gevolg. Uitschakeling bleef hem in 120 minuten voetbal ternauwernood bespaard. Mede dankzij doelman André Onana, die bewees waarom hij vlak voor het verstrijken van de verlenging nog werd ingebracht voor Kostas Lamprou. De Kameroener liet zien waarom Ten Hag de Van Gaal-achtige wissel toepaste door een strafschop te pakken.'

Verder schrijft de krant over een vaak herhaalde uitspraak van Ten Hag. De oefenmeester gaf al meerdere malen aan over meer dan elf basisspelers te beschikken. 'In Zuid-Limburg bleek de eerdere uitspraak van de trainer dat hij over veel meer dan elf basisspelers beschikt grote onzin en vooral een zoethoudertje voor de nummers twaalf tot en met achttien, want Roda JC kon "Ajax 1,5" met speels gemak bijbenen en met name Neres, Labyad en Eiting zakten volkomen door het ijs.'

De Volkskrant

Ook in De Volkskrant schrijft men over de vele doorgevoerde wissels van Ajax. Wissels die uiteindelijk niet helemaal goed uitpakten. 'Tegen Roda dacht Ten Hag het met acht wisselspelers, Frenkie de Jong en de ervaren Blind en Tadic ook wel af te kunnen. Ajax speelde lamlendig en voorspelbaar. Vooral Zakaria Labyad, Carel Eiting en Perr Schuurs maakten een zwakke indruk. Laatstgenoemde vormde samen met Blind het centrale duo. Ze hadden hun handen vol aan de eenzame Roda-spits Mario Engels, die in de competitie al veertien keer trefzeker was.'

De Limburger

Tot slot is dagblad De Limburger trots op hetgeen Roda JC heeft laten zien. 'De nieuwe sterren van het Nederlandse voetbal lieten zich bijna verrassen in Kerkrade. Met onverzettelijk spel en gevaarlijke counters bezorgde Roda JC het favoriete Ajax handenvol werk, maar via strafschoppen opende de topploeg alsnog de poort naar de kwartfinale.'

Donderdag geen verzendkosten bij een bestelling in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Raehvek
Ach het was eigenlijk allemaal net niet gisteren. En als er 9 man onder hun niveau spelen dan zakken de 10e en de 11e ook vanzelf mee! ook de jongens die het moesten dragen:

Blind: veel bal verlies in de passing
Frenkie: juist van hem verwacht je dat hij het tempo omhoog gooit, gebeurde ook niet
Tadic: ook niet zijn normale niveau
Neres: drama

ach we hebben eigenlijk nauwelijks zo'n slechte wedstrijd gehad deze seizoenshelft. En die heb je altijd wel een paar op seizoensbasis! voorgaande jaren verloren we deze, nu niet! en liever tegen roda in de beker slecht en winnen, dan zondag uit bij Utrecht slecht en punten laten liggen. ze zullen wel wakker zijn voor zondag nu!
0 0
Chesterson93
Blij dat de kranten het wél zagen, itt sommigen.
1 0
atouba19
Tsja ik ben wel degelijk van mening dat we meer dan 11 basisspelers hebben.
Maar daar zitten Kristensen, Schuurs en Eiting en Wöber ( op linksback ) zeker niet bij.
Dan krijg je ook nog dat Neres en Labyad hopeloos slecht speelde. Hierdoor krijg je automatisch n lastige pot.

Maargoed we zijn door! En hopelijk zet deze wedstrijd tegen het licht dat we Kristensen moeten verkopen.
Schuurs Eiting en Cerny moeten verhuren.
Wöber nooit meer LB, en dus de transfermarkt opmoeten voor een LB.
0 0
Ruff Rhythim
Nou, er zijn gisteren wel een aantal pijnlijke zaken duidelijk geworden:

- je kan misschien een stuk of 3 basisspelers vervangen door reservespelers, maar duidelijk geen 8 stuks basisspelers. Je hebt het niet over amateurclubs waartegen je dat nog wel kan flikken. Dit is een club uit de 1e divisie die daar in de top meedraait, dat is gewoon onacceptabel.
- die 8 reservisten van gisteren: daarvan heeft het overgrote deel wel bewezen waarom ze geen basisspelers zijn (en dat ook liever nooit moeten worden bij Ajax), want mijn God zeg, er was niks meer te merken van welk automatisme dan ook, plus dat het tempo ontstellend laag was en de passing verrot slecht waardoor je het jezelf veel moeilijker hebt gemaakt dan nodig was.
2 0
Redrum
Ja de arrogantie om te denken dat we Roda uit wel ff met een B-elftal gingen oprollen heeft ons bijna de das omgedaan. Toen Roda nog eredivisie speelde was dit ook altijd een hele vervelende wedstrijd voor ons, maar dat was blijkbaar even vergeten. Die supporters gaan er vol achter staan en de spelers van Roda spelen met volledige focus. Dan kan je niet met zo'n wisselelftal zonder automatismes aantreden, want dan krijg je dus zo'n wedstrijd. Ten Hag heeft geluk dat hij er mee weg is gekomen, maar hij had ons bijna zo vlak voor het eind van het jaar alsnog met een kutgevoel opgezadeld.
1 0
Ruff Rhythim
Precies !
En al helemaal omdat je nog een killerpot moet spelen voor de winterstop die absoluut gewonnen moet worden.
0 0
GerardAjax26
Ik vind het idee wel treurig dat we vorig jaar een rechtsback hebben gehaald uit Colombia die schijnbaar nog slechter is zijn dan Kristensen.
7 0
Redrum
Volgens mij is die niet eens zo heel slecht, maar als je gehaald wordt door Ajax en je speelt vervolgens alleen maar bij Jong-Ajax zonder kans in het eerste dan ben je op een gegeven moment ook gewoon geknakt als speler volgens mij.
3 0
Dexy
Heb Orejuela vorig seizoen meerdere keren in Jong Ajax gezien, maar geloof me, die kon er echt helemaal niets van. Verloor al zijn persoonlijke duels tegen laagvliegers in de Eerste Divisie, stond heel vaak verkeerd gepositioneerd, en aan de bal was het nog minder dan Kristensen. Die kan nog enigszins teren op zijn goede voorzet, maar Orejuela had zelfs dat niet.
0 0
Ajacied33
Voor Schuurs ben ik niet zo bang, die jongen heeft wel potentie. Maar Eiting, niet te filmen hoe slecht hij was/is. Alles gaat in een slakkentempo bij hem, grossierde in foute passes. Ik denk niet dat hij ooit echt Ajax materiaal wordt..
1 -1
Knalpot
Ik ben bang dat je gelijk gaat krijgen ik zie ook geen plek voor hem in het elftal waar hij zou kunnen renderen. Z'n gebrek aan snelheid en zn laksheid maken hem ongeschikt voor 1 van de controlerende posities en voor de '10' zie ik ook gewoon betere opties.
0 0
Mario65
Schuurs heeft het talent maar is er nog niet klaar voor.
Kristenen is een miskoop.
Eiting zou het Ajax shirt niet eens mogen dragen.
Door deze types op te stellen is Ten Hag verantwoordelijk voor deze vreselijke wedstrijd.
Maar hij zal nimmer het boetekleed aantrekken.
2 -1
Sterretje73
Mwoah van die spelers mag je als trainer toch verwachten dat ze een keukendivisionist ook oprollen of niet dan. En na al die mooie wedstrijden heeft ten Hag dacht ik toch ook wel iets meer krediet verdient. Het was beroerd ja maar het was maar 1 wedstrijd. Gewoon vergeten en weer doorgaan.
4 0
Mario65
Ja er zijn zeker mooie wedstrijden onder Ten Hag gespeeld.
Maar een coach is zo goed als zijn spelersgroep.
Gisteren was daar een schrijnend voorbeeld van.
Het is en blijft een eigenwijs ventje en kreeg hij gisteren bijna een tik op zijn neus.
Maar goed, dat het tot strafschoppen moest komen is ook een tik op zijn neus.
Wat een sportieve afgang.
Ajax onwaardig en voor de supporters simpelweg tergend.
Ons Ajax hoort gewoon over een club als Roda JC heen te walsen.
0 0
Ruff Rhythim
Ja precies...klotewedstrijd, maar gelukkig zijn we door.

De hele zooi wel in het juiste perspectief plaatsen. Ten Hag weer helemaal affikken alsof we nog geen wedstrijd goed gespeeld hebben slaat weer helemaal nergens op.
1 -1
Mario65
Het is geen affikken
Kritiek hoort erbij als je blundert en dat deed hij nu.
Hij maakte de keuzes en die waren dramatisch
0 0
Red Devil
Eiting,Schuurs en Kristensen horen niet in Ajax 1 thuis dat is gisteren weer gebleken.
Veel Ajaxspelers speelden gisteren met een waardeloze instelling en ik ken me goed voorstellen dat Huntelaar pissig werd over al die waardeloze voorzetten.
Maar zolang veel spelers te lui zijn om aan hun traptechniek te werken na een training en liever zo snel mogelijk pleiten gaan zal het niet beter worden.
1 -2
SnifferClarke
Schuurs was niet slecht, waarom zo op safe spelen? Probeer wat, grijp je kans. Een bal breed leggen op de andere centrale verdediger kunnen we allemaal, daarmee ga je geen basisplek afdwingen. Kristensen kan niet beter vrees ik. Het zou ook mooi zijn om in zo een wedstrijd Frenkie achter de spitsen te zien, nu voegt hij niets toe.
Ik zal niet weer beginnen over die klote trommels 120 minuten lang.
3 0
Beer
Af en toe zit er zo’n misbaksel van een wedstrijd tussen. We weten hoe goed ze kunnen voetballen. Hopelijk volgende wedstrijd weer genieten en snel vergeten deze avond.
1 -2
Ron75
Ja, het was slecht. Maar het positieve is:
Je weet nu wat het niveau van een flink aantal wisselspelers zijn.
De wisselspelers hebben wel flink wat minuten gemaakt.
Ajax wordt weer even met de neus op de feiten gedrukt enz.
Kortom: wel een leerzame avond.
5 -1
Sunny
Dit was er een uit het tijdperk de Boer; traag, lamlendig, tikkie breed, zaaddodend, geen creativiteit.
Heb me zitten ergeren maar besef des te meer hoe blij we kunnen zijn met het vvertoonde spel in de afgelopen maanden.
En dan zie je gelijk hoe belangrijk zo'n Ziyech is waarvoor je altijd wel op het puntje van je stoel gaat zitten.
2 0
ETM
Ajax heeft recent ook gewoon makkelijk gewonnen zonder Ziyech tegen een betere tegenstander. Dat vind ik te makkelijk.
Men moet gewoon accepteren dat er meerdere factoren hier leiden tot zo'n pot.
Instelling is er weldegelijk 1 van. Tuurlijk is dat zo. Het is Roda maar. Alle tijd. Als we maar winnen. Komt wel goed.. En spelers die vaak wissel staan spelen vaak hun eigen wedstrijd, en soms slecht, zoals gisteren.
Een team flink wijzigen tov de basis is ook een factor. Voetbal is nu eenmaal een teamsport. Het team mist een bepaalde routine en dat terwijl in de hoofden zit dat het kan winnen juist op routine..
En er is ook nog de factor Roda. Roda zal t goed hebben gedaan, terwijl t bij Ajax niet liep.

Dit is een al oud bekend probleem. Tuurlijk, je moet heel kritisch kijken naar de spelers die het niet goed deden, maar grote conclusies trekken over kwaliteit heeft gewoon te weinig bodem.

Edit: een minnetje!!! Wel godverdegodver wat ik zeg is gewoon zo waar als een koe! En iedereen weet hoe waar koeien zijn :)
0 -1
AjaxGLM
Dit heeft imo niets met Ziyech te maken, aangezien we de laatste weken ook goeie wedstrijden hebben gespeeld zonder hem. Het is puur de instelling en ik vind het verbazingwekkend dat een aantal spelers, zoals Labyad en Neres niet alles er aan doen om een goede pot neer te zetten. Maar goed dit komt bij elke topclub voor in dit soort wedstrijden.

Itt de eerder genoemde namen vind ik dat Kristensen, Schuurs en vooral Eiting wel echt door de mand zijn gevallen. Die waren kwalitatief gewoon ongelooflijk slecht. Eiting wordt altijd geroemd om zijjn passing, maar het zou me verbazen als 40% van de ballen vooruit aangekomen zijn gisteren hoor. Werkelijk dramatisch.
3 0
Sunny
Absoluut een kwestie v.d. verkeerde instelling.
Ik bedoel te zeggen dat je dat van Ziyech niet snel zal zien want hij heeft altijd wel een drive en individuele actie, waar het gisteren bij iedereen aan ontbrak.
0 0
AjaxGLM
Snap wat je bedoeld en Ziyech heeft idd altijd iets extra's. Maar ik verwacht dat toch ook wel van een Neres, Tadic, Labyad en noem maar op tegen een team uit de 1ste divisie.
0 0
ETM
Wat Ten Hag bedoeld met meer dan 11 basisspelers is dat je spelers voor goede spelers kunt vervangen. Als je echter zo drastisch je basis omgooit dan kan dat problemen opleveren. Geen routine, in een wedstrijd waarin spelers gewoon denken op routine te kunnen winnen. Het is een probleem van alle tijden. Dat de Telegraaf er allemaal dramatische conclusies aan wilt verbinden is dat ook.
2 0
fanforeffer
Uit deze wedstrijd blijkt dat Labyad ,Wober en Kristesen ajax onwaardig zijn ! Dat Eiting en Schuurs zich nog veel moeten ontwikkelen. Maar ook dat topspelers met weinig inzet ook maar heel gewoon zijn.
1 -5
Ajaxadept
Inderdaad ronduit slecht waren Wöber, Labyad en Kristensen. Heeft weinig zin om met dit drietal verder te gaan, verlies nemen en verder kijken voor 'echte versterking'! Kristensen speelt of alleen breed of speelt een medespeler in de meest onmogelijke situatie aan, voorzetten belanden achter de goal, strik erom en weg! Neres speelde met name door hem veel minder, met Mazraoui achter hem speelt Neres wel prima. Schuurs heeft nog het voordeel van de twijfel, maar heeft tot nu toe ook nog zéér weinig indruk gemaakt...!
0 -2
Tecmessa
Of we schrijven deze spelers niet direct af na een waardeloze wedstrijd. Volgens dezelfde logica zou je namelijk ook Frenkie kunnen afschrijven, die was ook hopeloos gisteren. Het leek gewoon collectief nergens naar, maar het is onzinnig om na één zo'n wedstrijd gelijk conclusies te gaan trekken over de geschiktheid van spelers. We beoordelen jou ook niet op één comment hier, anders hadden we je bij deze ook moeten doorselecteren ;-)
1 0
altijdwelwat
Eiting , de Wit, Ekkelenkamp, Jensen, Schuurs, Kristensen.....allemaal ideale schoonzoontjes die vooral worden geselecteerd op hun onbesproken gedrag , maar voetballend echt op alle vlakken tekort komen. Aparte ontwikkeling kwaliteit moet altijd leidend zijn !! Speciale kanttekening voor Labyad, dat ging echt helemaal nergens over , op een gegeven moment sloeg mijn irritatie om in medelijden. 12 balcontacten in 70 minuten voetbal als middenvelder . Dat is echt niveau Jong Achilles'29 , zwaar Ajax onwaardig deze jongen verlies pakken en doorselecteren.
1 -3
SnifferClarke
Ik zou ook niet kunnen presteren met 120 minuten lang dat klote getrommel op de achtergrond. Zo snel mogelijk verbieden. Waarom mag je eigenlijk een instrument het stadion binnen brengen?
Deed Labyad mee trouwens?
1 0
Gerard36
er word nu weer kritisch gekeken naar kristensen en schuurs, maar ook de jong, Tadic en blind speelde geen beste wedstrijd.
6 0
Labrador
Niemand speelde een goede wedstrijd.
5 0
Chris86
Ik vond Kristensen en Schuurs eerlijk gezegd niet slecht spelen; Eiting daarentegen zeer zwak en angstig. Als die 1-1 niet was gevallen na zo'n domme actie, was de verlenging niet eens nodig geweest.

Waar ik me aan stoorde was het middenveld en het gebrek aan creativiteit; de aanvallers zijn nauwelijks tot niet weggestoken en een snelle combinatie opzetten was er ook niet bij.
Makkelijk om af te geven op een verdediging die meerdere counters vroegtijdig wisten te killen.
Er mag wel wat kritischer gekeken worden naar Tadic, Frenkie en Labyad wat mij betreft aangezien zij toch in staat mogen worden geacht de openingen te vinden...
1 -1
insectenverdelg
Wat zou er nu in de scoutingsrapporten van Kristensen gestaan hebben vraag ik me af.
7 0
4EVERAJAX
ja mooie opmerking! en vooral de namen van die scouts erbij zetten ook....
0 0
altijdwelwat
Die hebben ze gescout toen hij in het zwembad lag ...schijnt een fantastische laatste eindschot te hebben op de 200 meter vlinderslag.
1 0
Tinus
Leuk dat TH spelers spaarde, maar onderaan de streep heeft het door de verlenging juist meer energie gekost.
1 0
HenryVakH1972
Dat was weer es een avondje ouderwets ergeren en kankeren voor de buis. Afgang gewoon dit. Als je eraf was gegaan was dat echt heel schadelijk geweest.
0 0
Rujar
Mee eens van mij mag dat hele bekertoernooi afgeschaft worden. Wat een gedrocht.
0 -3