Dolberg: 'Een hele wedstrijd voelt goed'

Ondanks dat Ajax liefst acht keer wist te scoren, bleef de naam van spits Kasper Dolberg zondag uit op het scorebord. Ajax Life vroeg de Deen of de spits zelf teleurgesteld is over zijn wedstrijd tegen De Graafschap.

'Ik verwacht dat zelf ook, maar we hebben gewonnen en dat is het belangrijkst', doelt Dolberg op het ontbreken van zijn goal. 'Dit was de tweede of derde keer dat ik de negentig minuten volmaakte en het voelt goed om een hele wedstrijd te spelen. Zo krijg ik meters in de benen. Er zijn veel dingen die anders voelen. Fysieke zaken, vrijer bewegen en technische aspecten.'

'De Graafschap zakte nogal in. Ik had soms wel vijf verdedigers om me heen. Ik moest gewoon wachten op de bal en die kwam niet echt lekker voor mij. Ik kreeg geen kans, maar ik ben niet onze enige speler in de vijandelijke zestien', analyseert Dolberg.

Het publiek schreeuwde overigens nog om dubbele cijfers, Dolberg kreeg dit echter niet mee. 'Het halen van de tien was geen doel op zich, we wilden gewoon zo veel mogelijk doelpunten maken. Ik heb niet gehoord dat het publiek "tien, tien, tien" riep.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Kasper, jongen, heel veel fans waaronder ondergetekende staan 110% achter je. Haal daar energie uit, en uit jezelf. Over n paar maandjes sta je er weer! Easy does it.
0 0
3*stars*3
Komt goed met Dolberg.
Af en toe zie je zijn klasse nog ff voorbijkomen, goal tegen ADO bijvoorbeeld.
Maar ook manier hoe hij omhoog sprong, bal in de lucht op zijn borst controleerde en zo inleiding gaf voor een counter en die pingel tegen Bayern.
Klasse hoe hij dat deed.

Ritme pakken en zoals v Nistelrooy ooit had over een fles ketchup, het komt er weer uit.
1 0
Ozymandias
Alex Ferguson zei ooit dat teams boven zichzelf uit kunnen stijgen maar spelers niet. Daarmee bedoelde hij dat als een speler een geweldige wedstrijd speelt die speler elke wedstrijd dat niveau zou kunnen halen. Als ze dat niveau niet halen dan komt dat (volgens Alex Furguson) door 1) een gebrek aan vorm of 2) een gebrek aan inzet. Dolberg heeft laten zien een enorm hoog niveau te kunnen halen. Dat hij dat momenteel niet elke wedstrijd haalt komt dus (als we Alex Ferguson moeten geloven) omdat hij de vorm of inzet daarvoor niet heeft en niet doordat hij eigenlijk minder goed is dan het niveau wat hij onder Bosz haalde. Ik denk niet dat Dolberg een gebrek aan inzet heeft dus zal het een gebrek aan vorm zijn en dat is iets wat voor goede voetballers meestal wel weer komt.
2 0
Middenweg401
Maar wat is vorm? In mijn ogen kun je vorm ook weer splitsen, namelijk is fysiek en mentaal. Waarbij het laatste de grootste factor en moeilijkste factor is.
0 0
Mario65
Het mag dan goed voelen om een hele wedstrijd op het veld te staan, maar hoe goed voel je jezelf als je er niks van bakt als het om scoren gaat?
Daarvoor krijg je een mooi salaris en betalen wij supporters een hoop geld over het hele seizoen gezien.
Of zou dat gepamperde jochie daar niet bij stilstaan?
Nee Dolberg is geen schim van wat hij onder Peter Bosz was en ik moet nog maar zien dat hij dat niveau weer zal halen.
Hoeveel tijd heeft hij nog nodig???????
Zet hem in ieder geval maar niet in tegen Real Madrid
1 -9
ajaxdordtt
Dacht altijd dat dit soort idioten alleen in de havens werkten.
0 -1
Mario65
En jij hebt blijkbaar alleen een hoofd gekregen om de regen uit jouw nek te houden.
Ik heb niks tegen de persoon Dolberg en is het gewoon erg jammer dat hij niet de oude is.
Maar ik vind Ajax belangrijker dan 1 speler en als die niet brengt wat nodig is dan moet men verder kijken dan de neus lang is.
Afz. Een idioot uit de haven.... (Zo makkelijk om op veilige afstand iemand te beledigen...held)
0 0
Tecmessa
Ga terug naar start u ontvangt geen €200,-.
0 -1
KingVince
Haha wat ben jij slecht in comments plaatsten zeg, je bakt er echt niks van...
1 -1
AlexIbarra
Superblij dat Kasper wedstrijdfit kon worden zonder dat het ons punten heeft gekost.
Straks een goede voorbereiding op de 2e seizoenshelft draaien en dan gaan we hem na de winter hopelijk weer lekker in vorm zien.

Een jaar nauwelijks voetballen op zijn leeftijd is natuurlijk wel een flinke terugval, ik heb nooit de verwachting gehad dat hij na 2 wedstrijdjes weer helemaal terug zou zijn.
0 0
Redrum
Ach ja, het is niet zo alsof hij al heel lang droog staat. Heeft een best aardig gemiddelde in de minuten die hij heeft gemaakt dit seizoen.
10 -1
MK77
Hij heeft de lat zelf heel hoog gelegd in zijn debuutjaar. Het zou wel echt wat zijn als hij dat niveau weer kan halen (een wedstijdje in Madrid wellicht). De omstandigheden zijn nu wel anders (systeem, spelers en beter ingestelde tegenstanders)
0 0
3*stars*3
Over systeem en spelers gesproken, er werd vaak gezeken op Traoré maar hij was belangrijk voor het spel en had duidelijk een klik met Dolberg.
Neres en Ziyech hebben dat nog niet maar Dolberg lag er ook lange tijd uit.
Dat zijn sowieso 2 mannen die met slimme passes kunnn strooien.
0 0
gi0vanni
Toch zeggen cijfers niet alles want ook in zijn eerste jaar had hij een periode dat het minder ging.
0 0
Tecmessa
Precies, één hattrickje tegen Real en de stemming op AS slaat waarschijnlijk weer volledig om!
2 -1
Bloedgezellig
Of gewoon leveren als spits
0 0
MK77
Kan je dat iets concreter maken? Eén goal per 57 minuten? Eén assist of doelrijke kans verschaffen per wedstrijd?
0 0