Blind over teamgevoel Ajax: 'Het is een kracht'

JesseTH, 16-12-2018 om 17:45, 7073 views, Ajax TV |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Daley Blind is blij met het gevoel dat momenteel heerst binnen de spelersselectie van Ajax. De hattrick-hero van zondagmiddag ziet dat er een gezonde mix is tussen het hebben van plezier en het leveren van prestaties.

'Je ziet het plezier op het veld, dolletjes die onderling gemaakt worden op het moment dat het kan. We zijn ook serieus en kritisch naar elkaar toe wanneer dat nodig is', vertelt Blind voor de camera van Ajax TV. 'Het is een kracht in deze kleedkamer. We hebben heel veel kwaliteit, maar er wordt ook veel geaccepteerd. Iedereen kan het goed met elkaar vinden.'

Waar de eensgezindheid ook uit bleek, was het gunnen van de wedstrijdbal van Blind aan Hakim Ziyech. Naast de Marokkaans international maakte de verdediger immers ook drie goals. 'We waren continu aan het zoeken en ik kreeg niet echt meer de ruimte om in te schuiven. Ik dacht: ik ga nog één keer naar voren en ik zie wel wat er komt. Eerst kwam hij nog op de paal en toen dacht ik: niet voorgeven, gewoon schieten.'

Tot slot komt de routinier te spreken over het belang van het doelsaldo van Ajax en PSV. 'Het is niet de hoofdzaak, maar het speelt wel in ons achterhoofd. We moeten zorgen dat we het evenaren of meer doelpunten maken, maar het blijft hoofdzaak dat je gewoon wedstrijden wint. Als je voor komt te staan, dan ga je ernaar kijken of je de uitslag groter kunt maken.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Dat gevoel is AMAZING
0 0
3*stars*3
Was al een tijdje duidelijk dat het goed zit in deze groep.
Meeste jongens zijn volgens mij ook closer geworden na het drama seizoen 17/18.
Mooi dat de geblesseerde jongens terugkomen en dat er in de winterstop ook wat bijkomt.

Kan een historisch seizoen worden.
2 0
Dolberg25
Off-Topic: In heel 2018 hebben we nul wedstrijden verloren in de JC-ArenA. Dat is toch wel een mooie statistiek. Dat betekent dus ook dat we dus nog een wedstrijd hebben verloren in de JC-ArenA. Ik denk dan ook dat we dat het hele seizoen gaan vol houden. Alleen PSV en Dortmund (L16 CL), City (L8 CL) en Barcelona (L4 CL) worden lastige potten.
2 0
RaynoFischer
En het grappige is nog, de laatste thuisnederlaag was tegen de huidige trainer
Denk het ook wel hoor, meestal zijn we in de Arena een stuk sterker tegen PSV dan uit
1 0
3*stars*3
Commentator zei dat laatste keer in 1993 was.

Mooie laatste zin maar die gaan ook niet winnen in de JC Arena! ;-)
0 0
RaynoFischer
De schuld van Ten Hag! ... ;)
0 0
RemcoRe1986
Dat team gevoel miste ik bij Dolberg die niet meedeelde in de feest vreugde en zich zelf wederom 'anders' opstelde. Ik raak wel een beetje klaar met deze speler, laat ik voorop stellen dat zijn talent buiten kijf staat. Maar zijn houding of het nou aangeleerd of aangeboren gedrag is wekt bij mijn enige irritatie op. Deze speler toont nooit emotie waar die er vorig jaar nog mee weg kwam is dat dit jaar niet het geval.
1 -4
ST
Mee eens. Het is alleen zo dat hij autistisch is of asperge heeft. Je kunt het hem niet verwijten. Ik denk echter dat het wel dé reden is waarom hij niet de echte top gaat halen.
0 0
Ajax#1900
Laat die jongen nou gewoon zichzelf zijn. Hij ligt prima in de groep. Komt vaak ter sprake tijdens interviews met andere spelers.
1 0
Ajacied33
Mooie woorden en denk ook wel dat het binnen de selectie wel goed zit. Jammer hè Valentijn...
5 0