Tadic dicht Ajax weinig kansen toe in de PL

JesseTH, 14-12-2018 om 20:05, 28760 views, Ziggo Sport |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Dusan Tadic denkt dat Ajax in de Engelse Premier League niet mee zou spelen om de prijzen. Het type voetbal dat er gespeeld wordt, past volgens de routinier niet bij de selectie van de Amsterdammers en om die reden zou de club het niet tot de Engelse titel kunnen schoppen.

'Het kampioenschap niet, misschien de beker', spreekt Tadic eerlijk bij Inside Ajax. 'We hebben daar niet de juiste spelers voor. Onze speelstijl past niet in de Premier League, omdat je hier wordt beschermd. Niet alleen in de Eredivisie, maar ook in de Champions League. In de Premier League gaat het erg om fysiek. De scheidsrechter fluit tachtig procent in het voordeel van verdedigers en twintig procent in het voordeel van aanvallers. Ze kunnen je onderuit schoppen en de wedstrijd naar hun hand zetten.'

Iets waarover de Ajax-selectie wel blijkt te beschikken, is chemie en volgens de Serviër is dat cruciaal. 'Je moet chemie hebben om succes te krijgen. Dat is er niet zomaar omdat we aardig zijn of goed kunnen spelen. Daar moet je elke dag aan werken. Je probeert elke dag samen te zijn en elkaar te helpen. Je hoeft niet met iedereen bevriend te zijn, maar je moet respect tonen en proberen echt voor elkaar door het vuur te gaan op het veld.'

Een deel van de chemie uit zich, zeker bij Ajax, in het juichen na gemaakte goals. Tadic speelt daarin een erg grote rol. 'Het maakt niet uit wie er scoort, je moet het samen doen. Ik heb ook gelezen over Guardiola. Dat was het eerste wat hij zei in de kleedkamer bij Manchester City. Dat deed hij omdat ze daar nooit samen doelpunten vierden. Hij zei: dat wil ik niet meer zien, een doelpunt vier je met z’n allen. Dat soort kleine dingen laten zien dat je een team bent en dat is mooi.'

Denk jij dat Dusan Tadic namens Ajax de openingsgoal maakt tegen De Graafschap? Zet in en krijg 4,5 keer je inzet terug!

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
ach, dat gedoe van samen n doelpunt vieren ... als zij zich er echt lekker bij voelen vind ik t best. voor t teamgevoel lijkt me t scoren van (winnende) doelpunten nog steeds iets belangrijker...
0 -1
trainerdv
Ajax is in Europa altijd vrij sterk tegen Engelse ploegen. Daar worden de wat hardere speelstijlen ook minder gedoogd.
0 0
GvanderK
Aanvallende ploegen hebben het gewoon zwaarder in Engeland, kijk naar Arsenal, Spurs. Denk dat wij iets van 5e zouden zijn en dat is dan gewoon knap. Ik denk dat Ajax qua spel beter in Spanje mee kan doen.
0 0
mercurius3
Heel de PL is een gekochte competitie, gaat nergens meer over.
0 0
mvdk
Aan de andere kant: Als Ajax in de Premier League zou spelen zou het team er heel ander uitgezien hebben, want dan zouden spelers als Vertonghen, Suarez, Sanchez, Eriksenen Alderweireld gewoon nog bij Ajax spelen en zouden De Ligt en De Jong ook niet zomaar vertrekken. Daarnaast zouden we een hele dikke portemonnee hebben en enorme salarissen kunnen betalen...

Tadic heeft natuurlijk volledig gelijk en ik snap het hij dit team bedoelt.
1 -1
Aeter
Onzin, dat weet je helemaal niet. Je creëert een bepaalde illusie die jij dan voor waar aanneemt, maar dat slaat nergens op. Wat als Ajax het überhaupt niet goed zou doen in de premier league? Bleven ze dan ook?
0 -3
mvdk
Als een Watford al topspelers kan halen dan kan Ajax in de PL dat ook. Weet je hoe groot Ajax is? Doe in de PL maar X 10!
0 0
Joseph
Ik denk dat ze van elke ploeg in de PL kunnen winnen, maar niet elke week. Fysiek zou deze selectie het niet redden. Als Ajax in de PL zou spelen wel, dan heb je de combi van beste spelers kopen en beste opleiding, dan doe je daar zeker mee.
0 -1
Schwalbino
Ook de reden waarom Arsenal de laatste jaren nooit meer echt om de titel heeft meegedaan. Wel de beker gewonnen.
0 -1
trooop
Hoezo, city lukt dat toch ook op een soortgelijke manier? Dat arsenal het nooit tot het eind volhield heeft imo meer te maken met wenger, die het altijd voor elkaar kreeg om voor sleutelposities net de verkeerde spelers te kopen, en wiens teams het structureel lieten afweten bij balverlies.
Verder trouwens alle lof voor wenger. Zijn arsenal was op goeie dagen qua schoonheid het enige team ter wereld dat guardiola's barca benaderde.
1 -1
WZAWZDB14
Klopt, wij worden echt geen PL kampioen met city, chelsea, liverpool, united, arsenal én spurs in 1 competitie. Denk dat de bundesliga en de franse league ons beter ligt.
0 -1
Ewald
Vind het deels waar. Maar in die competitie krijg je meer geld om de beste spelers te kopen die dit spel het beste kunnen uitvoeren.
0 -2
Ajax27
Klopt als een bus Tadic. Meteen ook de reden waarom je de Engelse ploegen in de CL altijd snel ziet afvallen. Als het fysieke stuk achterin beperkt wordt, zie je direct de tekortomingen bij bepaalde ploegen naar boven drijven. Het is niet voor niets dat in de afgelopen 5 jaar de Spaanse ploegen in zowel de CL al EL vrijwel alle prijzen hebben gepakt. Maar goed, iedere x-aantal jaren zie je verschuivingen. City blijft lekker om naar te kijken dus daar verwacht ik dit jaar veel van. Evenals Juventus, die gewoon een erg sterk team hebben en dé perfecte speler om de CL binnen te halen hebben binnen gehengeld. We shall see...
2 -1
Remark
Wat is dit nu weer voor gebazel? Engeland is met liefst vier clubs het best vertegenwoordigde land in de CL knock-out fase.
0 -1
GrandMasterFlex
Pakken wel structureel minder titels CL
0 0
Ruff Rhythim
Dat is ook precies de reden waarom Ajax het Europees vaak wel aardig doet tegen Engelse clubs door de jaren heen
2 -1
martin1234
Dat van die scheidsrechters in de PL is een punt, maar misschien zou Ajax met technisch voetbal juist wel een kans maken tegen Engelse clubs. Ze zijn onze speelstijl niet gewend en weten daarom juist niet hoe zich er tegen te verdedigen.
0 -1
AFCAMM
In de Premier League kunnen ze je spel ontregelen door ‘fysiek’ te spelen. Daar komen ze mee weg omdat de scheids het toelaat.

In de CL laten de scheidsrechters minder toe, dus kunnen zij juist niet hun spel spelen zoals ze dat gewend zijn. Dat is de reden dat we daar meer kans tegen ze hebben.
1 0
mgtow
Dat deert niet. Al dat onbeholpen Engelse ren-je-scheel voetbal is toch niet om aan te gluren.
3 0
Redrum
Volledig mee eens, ik kan geen PL wedstrijd kijken zonder weg te zappen. Dat blinde gebeuk en geschop heeft niets met voetbal te maken. Geen wonder dat de CL de laatste jaren zelden door een Engelse ploeg wordt gewonnen..
2 -1
Dexy
Alleen City en Liverpool zijn de uitzonderingen daar, en een klein beetje Chelsea sinds Sarri daar hoofdcoach is. De rest van PL-ploegen is inderdaad vooral beuken, draven, lange peren naar voren geven en totaal niet willen voetballen door de as.

Met Manchester United op dit moment wel als meest schrijnende voorbeeld. Ploegen die zoveel geld en mogelijkheden hebben die dan doelbewust besluiten om voor de pot te gaan hangen en schijterig laf afbraakvoetbal te gaan spelen, daar kan ik echt totaal geen respect voor opbrengen. Dat is gewoonweg te sneu voor woorden. Hetzelfde waarom ik ook niet van PSV hou, die doen precies hetzelfde.
1 0
trooop
Vergeet je arsenal niet? Die leggen ook onder emery zo nu en dan briljant voetbal op de mat. En chelsea 'een klein beetje'? Come on. Geregeld 70% balbezit en vol op de aanval sinds sarri er zit.

Ik hou ook niet van de premier league, maar die 4 ploegen spelen momenteel (samen met juventus?) het beste voetbal dat er in europa gespeeld wordt. Als je ons niet meerekent dan he!
1 0
martin1234
Ik kijk sowieso bijna alleen Ajax. Hoe veel beter andere competities ook mogen zijn, het is gewoon mijn club/stad/competitie/land niet.
1 0
Aetim
Juistem
1 0
Ginoajax1
Dusan Tadic is een schot in de roos. Een geweldig sportman. In en buiten het veld.
6 0
Nana999
Helemaal mee eens! Ook al speelt hij pas een klein half jaar voor ons, voor mij begint hij in die korte tijd toch al een echte ras-Ajacied te worden. Echt genieten dat charisma van hem, zijn prachtige uitspraken interviews, hoe hij speelt, juicht en zoveel trots heeft voor onze club.
6 0