[Update] Zes spelers van Ajax op scherp

BartVeenstra, 04-03-2019 om 10:55, 74115 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Een vijftal spelers van Ajax staat in de heenwedstrijd van de achtste finales in de Champions League op scherp. Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Daley Blind, Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek zijn bij een nieuwe gele kaart geschorst voor de return.

Na zes groepswedstrijden staat Tagliafico op vier gele kaarten, terwijl De Ligt, Mazraoui, Blind en Van de Beek per speler twee gele kaarten verzamelden. Een speler wordt in de Champions League geschorst na drie gele kaarten. Daarna volgt een schorsing vanaf een vijfde, zevende en negende gele kaart (enzovoorts). Vanaf de halve finales begint iedere speler weer op nul gele kaarten.

Het duel tussen Ajax en Real Madrid begint woensdagavond om 21.00 uur. De return in Spanje wordt op dinsdag 5 maart (21.00 uur) gespeeld.

Update - 10.55 uur (4 maart 2019) - Zes Ajacieden op scherp richting Real-uit

Liefst zes spelers van Ajax staan dinsdagavond tijdens de Champions League-return tegen Real Madrid op scherp. Nadat Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Daley Blind, Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek tijdens de heenwedstrijd al op scherp stonden, is daar nu ook Hakim Ziyech bijgekomen. Laatstgenoemde kreeg, als enige Ajacied, een gele kaart tijdens de heenwedstrijd.

Overzicht gele kaarten Ajax in Champions League:

Nicolás Tagliafico (4)
Daley Blind (2)
Matthijs de Ligt (2)
Donny van de Beek (2)
Noussair Mazraoui (2)
Hakim Ziyech (2)
Dusan Tadic (1)
Lasse Schöne (1)
Frenkie de Jong (1)
André Onana (1)

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Deze week op Ajax Showtime: een nieuwe Onze Trots! Dit keer spreken wij met Quintino, een van de bekendste dj's ter wereld! Lees zijn verhaal over Ajax hier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Venta
Even een aantal bewuste gele kaarten pakken morgen, vlak voor het laatste fluitsignaal.
0 0
ratje
UEFA MAFIA
0 0
Kilum
Al krijgen ze morgen alle 6 geel. Als ze de kwart finale halen vind ik het prima. Ik snap wel dat je dan kansloos bent volgende ronde. Maar heel eerlijk zijn we dat sowieso wel.
0 -1
Ozymandias
Als ze van Real Madrid kunnen winnen zijn ze tegen geen enkele tegenstander kansloos.
1 0
mickey2602
Collega van me zei vandaag dat als ze morgen van Madrid winnen dat ze dan de CL gaan winnen.
Misschien beetje optimistisch maar de club uit het toernooi gooien die van de laatste 4 er 3 won,dan kom je wel in een flow lijkt me.
0 0
Ajaxbrl
Dan moeten we zo maar aantreden tegen.. Roma? : Onana - Kristensen - Veltman - Magallan - Sinkgraven - Schone - De Jong - Neres - Dolberg - Huntelaar - Tadic
0 0
Ajaxbrl
Zien we dan wel weer , Kwartfinale halen zou echt prachtig zijn.
0 0
Wereld
Ons middenveld moet eigenlijk ook wel vaker geel pakken als 'professionele overtreding'.
Zo wordt de 'kaartendruk' op de verdediging ook minder.

Zie bijv. Dolberg (in dit geval een aanvaller) die niet de overtreding maakt, waardoor Nico de Bayernspeler neerlegt in de 16.
0 0
Wereld
Bij de mogelijke tegenstanders in de tekst staat per ongeluk 2x Man City en 0x PSG.
0 0
BartVeenstra
Dank!
0 0
Wereld
Zo.. als Wöber 2 wedstrijden geschorst wordt (wat best kan), dan missen we waarschijnlijk in de returnwedstrijd een linksbenige verdediger.. Aangezien de kans groot is dat Nico geel pakt en het is ook niet onwaarschijnlijk dat Blind/Matthijs geel pakt.

Kristensen zou Mazraoui misschien wel kunnen vervangen.
Frenkie op de plek van Blind kan in geval van nood, maar dan wel naast Matthijs. Ligt ook aan de spits van de tegenstander (oke waarschijnlijk is dat een hele goede XD)

Hoop maar dat Sinkgraven in ieder geval snel wedstrijdfit is en daarna Veltman.
0 0
Adamoost
Toch eigenlijk een wonder dat onana er maar één heeft. Wat een topkeeper maar in tijdrekken is ie echt volledig kansloos
0 0
BrandjeXL
Leg uit want zoals ik het nu lees spreek je jezelf tegen of vind je dat hij mee kaarten had moeten hebben?!
1 0
Joseph
Een extra CV is alleen daarom al bijna een noodzaak. Los dat hij in ieder geval 1 wedstrijd moet opvangen voor Wober, wil je niet een wedstrijd spelen met Wober en Blind centraal achterin, een kaart voor de Ligt in 2 topwedstrijden is bijna niet uit te sluiten en als we door gaan in 4 wedstrijden.
0 0
GvanAchteren
De hele achterhoede dus, incl. Wöber!! Dat kan een groot probleem worden voor de returnwedstrijd. Een reden te meer om de achterhoede te versterken in de komende transferperiode met bijvoorbeeld Magallan èn een opvolger voor de Ligt. Ik zie Magallan namelijk als een nuttige back-up voor de Ligt en dus ook voor zijn opvolger, zolang Schuurs het nog niet waar maakt.
1 0
X-RaY
Het is wel schrikbarend hoeveel kaarten Nico al heeft gepakt sinds zijn komst. Ik meen 16 gele en een rode. Als Nico geel pakt de volgende wedstrijd dan is hij volgens mij al 3 keer geschorst geweest gedurende de Europese campagne. Dat is erg veel imo.
4 -1
chloorbestendig
Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat spelers van Ajax zo agressief spelen, dat word alleen maar toegestaan bij clubs die tegen Ajax spelen.
1 0
AlexIbarra
Zoals wisselspelers van FC Utrecht die uit hun dugout komen lopen om Nico ff een beukie te geven.

Nooit meer iets over gehoord, voor de KNVB is dat normaal.
Net als kunstgras, publiek dat 2e ballen op het veld gooit en clubs die alleen met thuissupporters willen spelen.

Desalniettemin pakt Nico wat te veel kaarten, laten we zeggen dat van de 16 gele kaarten er toch wel 12 terecht waren en zeker 4 onnodig.
1 0
jwbAFCA
Jammer dat ze de volgende ronde niet zijn kwijtgescholden. Dit kan ons in de return nog wel eens gaan opbreken.
1 0