Schöne: 'Misschien wel door tot mijn veertigste'

BVeenstra, 12-12-2018 om 14:55, 4785 views, Jyllands Posten |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Als het aan Lasse Schöne ligt, gaat hij voorlopig nog wel even door met voetballen. De Deen (32) heeft bij Ajax een contract 2020, maar dat wil lang niet zeggen dat hij in dat jaar gaat stoppen met voetballen. 'Het liefst voetbal ik door tot mijn veertigste', zegt hij in gesprek met Jyllands Posten.

'Ik voel me nu comfortabel. Het gaat goed met mijn lichaam en dat is voor nu het belangrijkste', zegt de Deen, die al sinds de zomer van 2012 bij Ajax speelt. 'Het liefst speel ik door tot mijn veertigste, maar als ik merk dat het lichamelijk minder gaat of wanneer ik merk dat ik het niet leuk meer vind, is het niet eerlijk tegenover mijzelf, mijn club en mijn teamgenoten om langer door te gaan. Maar voor nu speel ik liever door totdat ik een heel oude man ben. Velen zeggen dat ze door willen gaan tot een bepaalde leeftijd, maar voor mij is het proces het belangrijkste.'

Schöne weet wanneer hij zijn rust moet pakken en heeft naar eigen zeggen altijd gedaan wat goed voor hem is. Bovendien staat hij open voor vernieuwingen. 'Maar hoe ouder ik word, hoe meer ik mezelf ben. Als je ouder wordt, kun je er makkelijker van genieten en kun je beter ontspannen. Ik ben nog niet in de buurt van het einde van mijn loopbaan.' 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeGodenzonen020
Wat een held. Zich vaak teruggeknokt en heel wat belangrijke goals gemaakt. Gaat niet miepen als hij er eens naast moest. Staat dus ook niet heel erg de ontwikkeling van talent in de weg. Goed voor het moraal van het team, aangezien ik hem wel een aardige rol in de spelersgroep toedicht. Van mij mag hij nog wat jaren blijven. Hij is redelijm laat gepiekt, oogt zelfbewust en zo hebben er meer spelers op goed niveau nog wat jaren gemaakt in hun nadagen.
0 0
OpaVerteld
Lasse is een echte!
In 2012 voor nul euro bij Ajax binnen komen wandelen met een laag verwachtingspatroon bij de fans. Vervolgens elk seizoen zich weer in het team geknokt en per saldo altijd weer 1 van de sterkhouders. Vreselijk veel respect voor deze man.
0 0
Catenaccio
In deze Mickey mouse competitie kan elke spelerdie bij Ajax of PSV speelt wel door richting 36.
Daarvoor houd het voor jou wel op Lasse!
Bedankt voor al die fantastische vrije trappen !
1 0
gi0vanni
Geen probleem maar dan wel op de console. De nieuwe koning fifa: Schone. :d
0 -1
markk
Ondergewaardeerde speler en geweldig persoon. Hoop dat hij ook na zijn carriere bij Ajax blijft.
2 -1
onderkantlat
Verder als 39 moet je niet doen, hij wordt nu al af en toe opa genoemd
1 0
Aeter
Hoezo? Als hij tegen die tijd nog fit is, kan dat best. Maar goed das gelul in de ruimte, want dat zien we dan wel weer. Misschien gaat hij nog wel naar een andere club als hij nog door wil voetballen en geen contract meer krijgt, weet jij veel. Maar misschien sluit hij zijn carrière wel af bij Ajax. Kortom, je weet het niet, dus lul dan ook niet.
1 0
GvanderK
Al zou hij op die leeftijd alleen maar invallen voor de vrije trappen wanneer het nodig is.... Schone is tot zijn 40e welkom hoor, legend.
2 0
EuforischeRealist
Dit hoorde je vd Vaart kort geleden ook te pas en te onpas roepen en we weten hoe die geëindigd is. Ik hoop dat we nog wat langer van Lasse mogen genieten.
0 -1
Koningtoto
Sorry, maar ik zie in Lasse een veel grotere sportman, dan van der Vaart. Die eindigt niet met een broodje bal in Marbella.
4 -1
Aeter
Beetje jammer dit. Ja, Rafael heeft er niet het maximale uitgehaald en Schöne wel. Maar dat geeft je niet het recht zo respectloos met oud-spelers om kan gaan. Ik kan er met mijn hoofd niet bij, bij dit populistische VI/Derksen gelul.
1 0
AFCA76
Gozer kom op...Ik heb m'n grote respect voor Lasse! Een echte Ajacied in hart en nieren! We mogen inderdaad blij zijn met zo'n speler! Maar hij hij komt echt niet in de buurt van Raffie. Die jongen was een creatieve top speler. Hoog scorend vermogen, een heerlijke linker en geweldige steekpasses! Een verademing om zo'n speler te zien. In m'n ogen af en toe nog beter dan Sneijder. Het klopt niet echt wat je zegt, maar goed, meningen verschillen...
2 0
Ajax27
Een veel grotere sportman... hahahaha ach kleine baby.
Lasse mag nog niet eens in de buurt van de veters van Raffie komen.

Dat Rafael al sinds jaar en dag last heeft van blessures, dat de media en het vrouwtje een periode vaker in beeld waren dan het voetbal, dat neemt niet weg wat voor een ontzettend grote speler het is geweest, hoe belangrijk hij voor Ajax en het Nederlands Elftal is geweest en hoeveel respect hij verdient.

Niets ten nadele van Schone, maar die gast heeft met heel andere druk te maken. Ajax is het hoogst haalbare voor hem. Helemaal niets mis mee, want hij kan straks op een hele mooie carriere terugkijken waarin hij veel voor Ajax heeft betekent.

Maar hou alstublieft op om hem naast een voormalig wereldspeler te vergelijken.
1 -1
Koningtoto
Sportman, heeft dus 0,0 met talent te maken. Raffie heeft er op een gegeven moment op zijn zachtst gezegd niet 100% meer zijn best voor gedaan, terwijl Lasse dat meer dan doet, iedere dag weer. Voel je niet zo aangevallen man, is slecht voor je bloeddruk.
2 0
DeGodenzonen020
Ben het met je eens. Rafael zou met zijn talent en gedrevenheid voor zn 27e er meer uit kunnen hebben gehaald. Hij is ook in zijn laatste jaren geen schim meer geweest van de speler van ervoor. Dat heeft echt wel wat te maken met leefstijl en prioriteit (naast slijtage natuurlijk), dus idd hoe goede sportman je bent. Schøne zie ik nog wel wat jaren door gaan. Gaat bewuster om met lijf en heeft ook minder slijtage hoeven lijden natuurlijk dan Vd Vaart. Die heeft in hogere intensiteit getraind en meer topwedstrijden mogen spelen. Ook vaker bij zn internationale ploeg. Lasse zou zo dus nog wel wat jaren door kunnen. Als je praat over je potentie waar maken en 'alles eruit halen wat er in zit' doet Lasse het niet slechter dan Rafael
0 0
Ziyechtadic
Van mij mogen ze hem een contract voor het leven geven, met daarin een clausule dat hij daarna met de jeugd aan de slag kan. Wat een topgozer!
7 0
DeGodenzonen020
Idd. Zou een goede trainer zijn. Communiceert denk ik ook sterker en charismatischer dan een Heitinga (of De Boer). Zal iig goede bikkel vibes kunnen geven aan de jeugd, zich idd steeds weer terugknokken en positieve instelling!
0 0
De Stift
kLASSE speler met wonderSCHONE doelpunten.
2 0
koeman1
Er zijn veel spelers die nog veel van Lasse kunnen leren .
Altijd weer terugkomen ..
1 0