Schöne: 'Zoontje kreeg Ajax-shirt, maar geen nummer 20'

NielsOpdam, 10-12-2018 om 07:50, 13197 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Het zoontje van Lasse Schöne heeft een mooi cadeau gekregen van Sinterklaas. Hij kreeg een shirt van Ajax, maar wie dacht dat zijn vader daar achterop stond, heeft het mis. Dat vertelt Schöne in gesprek met De Telegraaf. 

'Een mooi shirt van Ajax', begint Schöne over het cadeau. 'Hij wilde graag nummer 21 van Frenkie de Jong. En die heeft hij ook gekregen.' Schöne had hetzelfde gedaan als zijn achtjarige zoon. 'Het is denk ik ook wel stoer tegenover zijn vriendjes. Vroeger was het vooral Lasse dit en Lasse dat. Maar hij krijgt gelukkig steeds meer een eigen mening.'

Als de Deen nog elf wedstrijden speelt voor Ajax, dan is hij de buitenlander met de meeste wedstrijden voor de Amsterdammers en lost hij Sören Lerby af (269). 'Ik ben niet zo van de statistieken, maar dat zou me wel heel trots maken.' Schöne is sinds 2012 al Ajacied en is van de club gaan houden. 'Van de materiaalman tot aan de mensen die de koffie inschenken en broodjes smeren. Het is een warme club, dat zal bijna iedereen bevestigen die hier een tijdje heeft rondgelopen. Al moet er natuurlijk wel gepresteerd worden.'

Bayern München

De middenvelder ziet overeenkomsten tussen Ajax en opponent Bayern München. 'De meeste titels van het land, de meeste fans en iedere tegenstander geeft net iets extra’s om van je te winnen. Alleen Bayern is nog wat groter. Die brachten in het eerste duel met ons nog even een fantastische speler als James Rodríguez in het veld. Dat zegt wel wat.' Schöne ziet wel kansen voor Ajax. 'Als we zo spelen als in de uitwedstrijd dan hebben we zeker een goede kans. Toen waren we na een kwartier de betere ploeg. Waarom zou dat niet opnieuw kunnen?'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schöne82
Grote waardering voor deze man!
1 0
Rdk1983
We gaan graag los over toptalenten als Matthijs of Frenkie, maar Lasse Schøne is al jaren een belangrijke kracht met een fantastische instelling. Wie er ook komt of gaat, Lasse pakt altijd zijn minuten en zeurt nooit. Sympathieke vent ook. Weergaloze trap.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Bayern is het Ajax van Duitsland en niet andersom...
0 -1
AFCA0492
is hetzelfde chef
0 -1
EricAjax1
Begrijpend lezen chef
0 0
Youri08
Ideale gozer voor in je team, het record is hem gegund.
0 0
3*stars*3
Wow, binnenkort heeft hij een heel mooie record te pakken.
Zo zie je maar weer, dat je niemand mag onderschatten.
Een transfervrije speler die overkwam van NEC en zo in de geschiedenisboeken komt van de grootste Nederlandse club.

Ook manier waarop hij zich telkens heeft teruggeknokt in de basis, respect.
1 0
Fchennep
Ooit gedacht dat het selectievulling was, niet meer en niet minder. Toch heel belangrijk geweest. Grappig dat dit zelden op de 10 positie is geweest, waar hij daarvoor altijd speelde.
1 0
KlasseLasse
Ik hou van Schone! hij is behalve een goede gozer met een goed karakter en een goede uitstraling ook nog eens een goede voetballer! Alleen merk je soms dat hij ouder word maar deze man heeft altijd alles gegeven voor onze club.
1 0
3*stars*3
Ben ook vaak kritisch geweest hoor maar hij laat al jaren zien dat hij uit het juiste hout is gesneden en een echte voorbeeldprof is.
Heb wel mijn bedenkingen met hem in de basis in topduels.

Woensdag weer een mooie test.
0 0
AsensioWillemsen
Wat een held. Kan nog herinneren dat ie gratis naar Ajax kwam, nooit verwacht dat ie zo lang basisspeler zou blijven
2 0