'Je voelt dat veel ogen op je gericht zijn'

ThijsZwagerman, 08-12-2018 om 22:35, 3459 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Frenkie de Jong maakte tegen PEC Zwolle een fantastisch doelpunt en was daar na afloop als vanzelfsprekend erg blij mee. Onbewust wilde de middenvelder zich toch wat extra laten zien en met zijn doelpunt is dat gelukt.

Voor aanvang van het duel waren veel ogen gericht op 'De man van 75 miljoen'. De Jong merkte dat zelf ook: 'Jawel, je voelt dat wel. De camera's liepen alleen maar achter mij aan en volgden me, dus dan merk je het wel een beetje. Je voelt dat veel ogen op je gericht zijn, dus dan wil je misschien nog iets meer laten zien dat je wel kan voetballen.'

Verreweg het meest opvallende moment waarop De Jong dat liet zien, was natuurlijk bij de 0-2. Na een fraaie dribbel schoot de spelmaker even zo fraai raak: 'Ik kreeg de bal mee en er was wat ruimte. Ik was echt op zoek naar de actie en het schot. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet eens naar de steekpass heb gekeken, dus als ik mis had geschoten dan was het een grote fout geweest.' De Jong schoot, zoals wel vaker, met de binnenkant van zijn wreef. Dat heeft een duidelijke en logische reden: 'Die (een schot met de wreef, red.) heb ik nog niet goed genoeg ontwikkeld. Ik heb nog niet zo'n goede wreef dat ik vaak van afstand ga schieten. Vanaf de rand van het zestienmetergebied denk ik dat ik meer kans maak met mijn binnenkant.'

Scoor nu jouw Ajax-uittenue met twintig procent korting!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bocarra
Nou, als dat schot met de wreef nog ontwikkeld miet worden doe dat lekker nog een tijdje bij Ajax.
0 0
PetrusKeizer
net stukje interview NOS met Frenkie gezien.. quote: "ik denk dat iedereen PSG wel n mooie club vindt..of, eh, mooie… een goeie club, een topclub... maar er zijn nog n stuk of 30 topclubs in t buitenland en Ajax is ook een topclub.." nog 1tje: "ja, mij doet t niet zo heel veel, die 75 miljoen dat is iets tussen Ajax en die clubs, (…) en ik vind t ook heel veel geld, maar.. ja, ik ga er niet anders van voetballen… heb ik het gevoel". zo, die zit! Frenkie gaan ze niet gek maken, nuchter, vrolijk en down-to-earth, ik begin steeds meer van die knul te houden :)
0 0
Adamoost
In de Guardian staat ook een erg leuk artikel over frenkie. Ook leuk om te lezen dat die reporter helemaal onder de indruk is van de bescheidenheid van hem.
0 0
kaashaas
De man van 75 miljoen wow laten we hem lekker zo gaan noemen.
Ik ben Ajacied en word er misselijk van!
Jongen is 20 jaar en heeft straks nog een therapeut nodig.
0 -2
Zuiderling
Bij welke therapeut loop jij ?
0 0
Tomajax1990
Welke topper in wording gaan we kopen jongens? Ik denk dat niveau tegenstanders en voornamelijk kunstgras ons dwars gaat zitten. Ik hoop dat overmars elke transfer die afketst om kunstgras neerlegd bij de knvb tot ze er helemaal gek van worden. Kijk nou waar ze vandaag op stonden te spelen, dit kan echt niet. Schaam je echt kapot als club zijnde.
0 0
Beretta
Fijn om intelligente jongens als de Jong en de Ligt in het team te hebben. Het zou me niets verbazen als ze besluiten nog een jaar te blijven. We hebben op dit moment een heel mooi en sympathiek team dat het heel goed met elkaar lijkt te vinden. Het zou een doorslaggevende afweging kunnen zijn om niet volgende zomer al te vertrekken.
4 0