De Ligt looft PEC-talent Van den Berg

TZwagerman, 08-12-2018 om 17:55, 8218 views, De Stentor |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Matthijs de Ligt is onder de indruk van PEC Zwolle-verdediger Sepp van den Berg. De aanvoerder van Ajax voorziet de jongeling van PEC, in gesprek met De Stentor, zelfs van bruikbaar advies: 'Het is zaak om je te focussen op de dingen die je moet doen.'

'Ik vind het een goede speler en een groot talent. Ik hoop dat hij zich zo doorontwikkelt', zo zegt De Ligt over de zestienjarige Van den Berg. Het talent maakte in maart van dit jaar zijn debuut in het eerste elftal van PEC Zwolle en stond sindsdien geregeld in de basis. De Ligt weet hoe het is om als jongeling ineens ontzettend veel aandacht te krijgen. De negentienjarige Ajacied ging na zijn debuut goed met alle belangstelling om en heeft ook voor Van den Berg nog wel wat tips.

'Je maakt je debuut en iedereen is lovend. Het is zaak om je te focussen op de dingen die je moet doen, stoïcijns te blijven en te luisteren naar de juiste mensen', zo geeft De Ligt de jonge PEC-verdediger mee. Zaterdagavond zijn Van den Berg en De Ligt tegenstanders van elkaar. Ajax gaat namelijk op bezoek bij PEC en zowel Van den Berg als De Ligt worden in de basisopstelling verwacht.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OuweDibbes
Inderdaad. In de zomer kopen en nog een jaartje uitlenen aan Zwolle. En zoals iemand hier al aangaf, als je 16 bent en je hoort al bij de beste 5 voetballers van Zwolle dan heb je gewoon talent. Halen voor Jong Ajax is zonde, en gaat deze jongen op een lager niveau spelen. Overigens zou ik Schuurs volgend seizoen doorschuiven naar het eerste bij vertrek van De Ligt. Wober is eerste keus vervanger, maar komt Schuurs volgend seizoen toch aan meer wedstrijden.
0 0
ram
Dit soort jongens gewoon oppikken en onderbrengen bij Jong Ajax of verhuren.

Er wordt vaak gezeken als City en Chelsea het doen maar als je het geld en de macht hebt... Waarom niet.
2 0
Caparzo
Ajax moet zien dat ze met één club uit de ED zéér intensief gaan samenwerken, of met een 1eD club zodat die promoveren. Die kunnen dan een soort van onofficieel schaduwteam van Ajax 1 worden, op het hoogste niveau in NL. Spelers die interessant zijn kunnen daar gestald worden.
0 0
insectenverdelg
Sparta?

https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/116467/overmars-kleine-clubs-niet-bestelen-maar-belonen
1 0
El-Dorado
Ajax zal al een jaar of 2 achter hem aan. Had toch voor langer verblijf bij Zwolle gekozen.

Toekomst misschien interessant.
0 0
Joseph
Die moet je gewoon halen, 16 jaar en dan als centrale verdediger in de eredivisie, dan doe je het gewoon goed.

Zou je deze winter al kunnen halen, dan zet je hem in jong Ajax en zou je Perr aan PEC kunnen verhuren, die hebben met van t Schip een aanvallend ingestelde trainer. Perr speelt nu gewoon op een te laag niveau, die was vorig seizoen al uitblinker in de Jupiler League.
2 0
De Stift
Gelijk Boadu, Stengs en Doan oppikken?
3 0
willycicci
Vind Stengs echt een leuk talent om naar te kijken. Heeft met zijn snelheid en flair wel wat van Sane of een Kluivert. Hij moet lekker aan spelen toekomen nu en zich doorontwikkelen, mocht Ajax hem halen dan gelijk verhuren. Talenten die voor Jong Ajax worden gehaald en daar kwakkelen tussen het 1e en Ajax komt nooit zoveel van. De Jong zowat de enige het gelukt is om door te stromen
3 0
Vlieske
Gewoon halen.
4 0
Ozymandias
Inderdaad, dit soort Nederlandse talenten moet Ajax op jonge leeftijd kopen en misschien terug verhuren aan de club waar ze nu spelen. Naast Vd Berg denk ik dan bijvoorbeeld ook aan Pierie. Ajax heeft nu zo veel geld dat ze dit soort gokjes zonder enig risico kunnen nemen. Als er dan af en toe een De Jong tussen zit hebben ze geweldige zaken gedaan.
5 0