Van de Beek: 'Bijkomstigheid van goed presteren'

BVeenstra, 08-12-2018 om 09:35, 3939 views, Het Parool |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Donny van de Beek denkt dat de transfergeruchten rondom enkele Ajacieden niet van invloed zullen zijn op de prestaties van Ajax. Afgelopen vrijdag stond volledig in het teken van Frenkie de Jong. De middenvelder zou volgens De Telegraaf voor 75 miljoen euro een transfer gaan maken naar Paris Saint-Germain.

'Het is toch prachtig als zulke clubs zich melden voor spelers van Ajax?', vraagt Van de Beek zichzelf af in gesprek met Het Parool. 'De keerzijde van het succes? Dat klinkt te negatief. Het is een bijkomstigheid van goed presteren. Iedereen in onze spelersgroep snapt hoe het werkt; dat we nu de focus moeten houden. We zitten in een flow en we moeten ons niet laten afleiden. Dit moeten we ons niet laten afpakken.'

Volgens Van de Beek zijn er bij Ajax spelers die ingrijpen mochten andere spelers gaan 'zweven'. 'Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar, Daley Blind en Lasse Schöne zijn altijd bezig de boel scherp te houden en de ploeg bijeen te houden. Dat is zelfs een grote kracht van ons dit seizoen: de eenheid in de ploeg', zegt de middenvelder, die hoopt de laatste vijf duels voor de winterstop te winnen. 'PEC Zwolle (zaterdagavond 19.45 uur), De Graafschap en FC Utrecht in de competitie, Roda JC in de beker en Bayern München in de Champions League. Dat is het doel voor nu.'

De feestdagen komen er weer aan! Scoor nu snel jouw ideale Ajax-cadeau voor de kerst!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Mooi om te lezen, en dat is ook meteen de reden waarom spelers als Tadic, Blind en Huntelaar worden gehaald. Mannen met ervaring, internationale ervaring, met Huntelaar en Blind 2 mensen die in de top van Europa hebben gespeeld, Tadic die weet wat het vergt om in een topcompetitie wekelijks te moeten presteren.

Beste investeringen die Ajax in de laatste jaren heeft gedaan. Talenten hebben we altijd gehad en zullen ook altijd blijven komen. Maar de balans vinden met spelers die kwalitatieve ervaring hebben.. dat werpt nu z'n vruchten af.
3 0