Ten Hag blijft voorlopig roteren met Dolberg en Huntelaar

BVeenstra, 07-12-2018 om 13:30, 3982 views, AS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax-trainer Erik ten Hag zal in ieder geval tot de winterstop blijven roteren met zijn spitsen Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar, zo vertelt hij tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag. In de beginfase van het seizoen stond Huntelaar in de spits, waarna Dolberg - toen hij terugkeerde van een blessure - de kans kreeg.

De laatste tijd ontstond er steeds meer kritiek op het spel van Dolberg en ook Ten Hag begon te twijfelen. De oefenmeester begon vorige week in het thuisduel met ADO Den Haag (5-1) met Huntelaar in de punt van de aanval. 'Dat hebben we in het kader van rotatie gedaan. Klaas-Jan heeft een heel goed seizoen tot nu toe. Kasper hebben we na zijn blessure gebracht om in het ritme te komen. Hij had wedstrijden nodig om richting het niveau te komen waarvan wij denken dat hij dat kan halen. Hij heeft heel wat wedstrijden de kans gehad.'

Ten Hag geeft aan dat men nu van wedstrijd tot wedstrijd zal bekijken wie er in de spits wordt opgesteld. 'Ze doen het beiden goed, maar kunnen allebei beter. Ik denk dat ze allebei aan effectiviteit kunnen winnen. We gaan het verdelen tot de winterstop', aldus de trainer, die vaak ziet dat de spits die invalt scoort. 'De tegenstander wordt vermoeider. Als je met de juiste focus in het veld komt, kun je daarvan profiteren. 

De feestdagen komen er weer aan! Scoor nu snel jouw ideale Ajax-cadeau voor de kerst!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacied33
Gewoon Hunter je 1e spits tot rond de 60e minuut. En dan mag Dolberg het doen
0 0
Daneman
prima keuze. Wellicht Huntelaar iets meer tegen de topploegen/"sterkere" CV's. en Dolberg tegen de iets minder teams. En teams waar wat ruimte voorin is te verwachten.
1 0
SammyR
Ik zou het juist andersom doen. Tegen de mindere ploegen speelt Ajax juist tegen een geparkeerde bus vaak, en daar lijkt Huntelaar meer uit te kunnen halen dan Dolberg. Terwijl tegen topploegen er altijd ruimte ontstaat, iets waar Dolberg weer meer van kan profiteren dan KJH. Tegen Bayern zou ik sowieso Huntelaar niet in de basis zetten. Dolberg of Tadic weer tegen Bayern in de spits lijken me betere opties
5 0
Dexy
Dit dus.

Dolberg is op zijn best als hij ruimte voor zich heeft waarmee hij de diepte in kan sprinten. Als je echter alleen maar in de 16 van de tegenstander staat, dan heb je minder aan Dolberg en is Huntelaar juist weer bruikbaarder (voorzetten, kopduels, op het juiste moment voor de man komen etc.).
2 0