Nieuwe makelaarstax treft vooral topclubs

BVeenstra, 07-12-2018 om 07:30, 5406 views, Voetbal International |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Voetbal International schrijft vrijdagochtend dat door een nieuwe makelaarstax het betaald voetbal wordt geconfronteerd met een miljoenenschade. Werkgeversorganisatie FBO geeft aan dat de makelaarskosten voor clubs met veertig tot zeventig procent zijn gestegen.

Aanleiding hiervoor is een boekenonderzoek dat de Belastingdienst in de afgelopen jaren uitvoerde bij makelaars. In Nederland moeten niet de werknemers, maar de werkgevers betalen voor arbeidsbemiddeling. Onder meer KNVB-prominent Jan Smit, die jaren voorzitter was bij Heracles Almelo, is hier al lang op tegen. 'Te zot voor woorden dat de club de adviseur van de tegenpartij moet betalen.'

Tijdens het onderzoek werd geconcludeerd dat de makelaars meer doen dan alleen arbeidsbemiddeling. Om die reden ziet de Belastingdienst een deel van de makelaarscommissies nu als loon in natura voor de speler en daarover is weer loonbelasting verschuldigd. Omdat er aanslagen volgden met een terugwerkende kracht tot 1 januari 2017 komt dat voor de hele bedrijfstak neer op miljoenen per jaar. Ajax, Feyenoord en PSV worden het zwaarst getroffen, zo valt te lezen.

Scoor nu jouw Ajax-uittenue met twintig procent korting!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
marrene
Is ook te gek voor woorden. De makelaar is in dienst van de speler, dus die moet hem ook betalen.
Iemand als Raiola bijvoorbeeld die spelers tegen hun club opzet en de speler naar een bevriende club brengt. Dan moet de huidige club hem daar ook nog voor betalen. Volkomen idioot.
0 0
debarbaar
Ach ja we zijn een bananen monarchie aan de Rijn. Unilever, Shell, Ikea, en U2 gebruiken Nederland allemaal als belasting paradijs. Jan met de korte achternaam en kleinere bedrijven en sportclubs betalen de volle mep. Uw Somalische nieuwkomer moet ook een nieuw huis en Syrische koppensnellers moeten een nieuwe Toyota pickup hebben. Een belasting met terugwerkende kracht op basis van een boekenonderzoek bij bepaalde zaakwaarnemers. Je moet maar durven omdat algemeen verbindend te verklaren. De ene client is de andere niet. Misschien moeten de clubs, en de bakker en de slager gewoon zelf een Panamese company oprichten en hun spelers onderbrengen op de Bahama's waarna ze de spelers terug leasen en waar de bakker en de slager copyrights betalen om hun eigen naam te gebruiken. De binnenhof maffia verdiend het dat iedereen een Unilevertje doet.
5 0
Ajaxvooraltijd
Vergeet niet de 12000 euro inrichtingskosten die deze "vluchtelingen" krijgen op kosten van de burger om hun huis in te richten. Een huis wat ze met voorrang op diezelfde burger gekregen hebben.
0 -1
Welja
Heb je dat van facebook?
1 0
Hagmag
Weer een melkkoe gevonden.
2 0
Lazell
Wel een terechte vind ik. Vind het al belachelijk dat een club de makelaar betaald. Dat de belasting daarover terug wordt gelegd bij de speler die hem inhuurt, is een kleine pleister op de wond van de clubs. Eigenlijk zou niet alleen de belasting, maar ook de totale kosten teruggelegd moeten worden bij de speler, maar daar heeft de belastingdienst niks over te zeggen.
0 0
Barra
Niet gek gezien de absurde bedragen die er in het voetbal rondgaan.
0 -1
afcas
wel absurd dat het ene bedrijf moet betalen omdat het andere bedrijf een zzper op tijdelijke basis heeft aangenomen...
0 0
Barra
Ja ze kunnen beter makelaars aan banden leggen, maar dat zal wel weer bij de FIFA liggen en daar krijgen ze nooit wat voor elkaar
1 0
zuidzuid
Idd vreemd. Zoals t nu is betaalt de kopende party de courtage van de vertegenwoordiger van de speler. Laat de speler die lekker betalen. Die neemt hem toch in dienst. Niet de verkopende party.
0 0