[Update] Ook RKC profiteert bij transfer De Jong

BVeenstra, 08-12-2018 om 08:20, 15379 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Mocht Frenkie de Jong inderdaad voor 75 miljoen euro transfereren van Ajax naar Paris Saint-Germain zal men bij Willem II de champagne ontkurken. De Telegraaf wijst erop dat de Tilburgers vijftien procent van de transfersom ontvangen, wat in dit geval neerkomt op een bedrag van 11,25 miljoen euro.

In de zomer van 2015 werd De Jong voor 300.000 euro verkocht aan Ajax. Bij een transfer van De Jong vindt er dan ook een recorddeal plaats voor Willem II. Op dit moment leverde Moussa Dembélé, die voor vijf miljoen euro naar AZ vertrok, de hoogste transfersom op.

De Telegraaf schrijft verder dat Willem II met een begroting van rond de elf miljoen euro een werelddeal heeft gesloten met Ajax-directeur spelersbeleid Marc Overmars. Ook laatstgenoemde krijgt complimenten, aangezien hij De Jong voor de neus van toenmalig PSV-technisch manager Marcel Brands wist weg te kapen.

Update - 08.20 uur (8 december 2018) - Ook RKC profiteert bij transfer De Jong

Mocht Frenkie de Jong een transfer maken voor een gigantisch miljoenenbedrag zal men ook bij RKC Waalwijk erg blij zijn. De club had voorheen een gezamenlijke jeugdopleiding met Willem II en juist in die tijd voetbalde De Jong in Tilburg. Daardoor deelt RKC mee in het doorverkooppercentage en de solidariteitsvergoeding, zo schrijft De Telegraaf.

Willem II en RKC hebben een 60-40 verdeelsleutel afgesloten. Mocht De Jong voor 75 miljoen euro worden verkocht kan RKC een bonus van ruim 3,7 miljoen euro verwachten. Een behoorlijke meevaller voor de club uit Waalwijk, die dit seizoen een begroting van vier miljoen euro heeft. 

De feestdagen komen er weer aan! Scoor nu snel jouw ideale Ajax-cadeau voor de kerst!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Stroeve
Blijven, genoeg me nou, Frenkie. Nog een jaartje blijven, voor de club en voor jezelf.
0 0
Stroeve
Geloof*
0 0
Adios
Ik vind die doorverkoop percentages voor Nederlandse clubs super! We hoeven ze alleen te betalen als hun spelers geld opleveren, en zo'n percentage is voor elke eredivisieclub een prachtige bonus!
0 0
Daminem
Leuk dat RKC begint over het vervangen van het kunstgras naar gewoon gras als ze dat geld krijgen.
1 0
jollie18
Dan gaat RKC thuis ook beter voetballen. Uit spelen ze veel beter dan thuis
0 0
RSM
Leuk voor Willem 2. Doen ze volgend seizoen ook mee voor de titel.
0 0
Bullmajor
Hahaha, wel voor plek 2 natuurlijk.
0 0
jariafca020
Als we geld moeten afstaan, dan maar aan Willem II. Leuke club.
2 0
Youri08
En echt gras ;)
1 0
Bjorn
Prima voor die clubs, kunnen ze weer beleid mee voeren.
1 0
Ajax412
Haha zou echt geweldig zijn voor Willem II, spectaculaire indirecte inkomsten.
0 0
Ajax68
Hopelijk koopt die Mathijssen nu ook eens wat fatsoenlijke aanwinsten/ versterkingen, die langdurig aan W2 verbonden blijven, zodat ze eindelijk eens uit die onderste regionen komen .
0 0
Ajax412
Na het binnenstromen dan dergelijk bedrag gaat duidelijk worden of je capabel bent om zo'n club te runnen. Niet boven je stand gaan leven en een duidelijke toekomstvisie financieren met deze gelden. Zie Ajax als goed voorbeeld, op een grotere schaal dan wel. Zie Twente als een slecht voorbeeld. Leefde boven hun stand en was net te laat met de uitbreiding van het stadion om het zaakje te redden. Ook creatief gefinancierd geloof ik.
0 0
grannig mokum1
Hoe dan? Een speler's lang verbonden aan hun club, als Ajax dat niet kan, dan kan w2 helemaal niet......
0 0
JesseMKB33
Ajax krijgt 64.875.000. Willem II krijgt 6.358.333. RKC krijgt 3.766.667
3 0
AjaxPassion
Klopt volgens mij ook niet helemaal, maar komt zeer dichtbij. De man van die berekening heeft de opleidingsvergoeding niet helemaal goed doorgerekend. Volgens mij is het zo:

€ 65.375.000,00 € 5.941.666,67 € 3.683.333,33
0 0
bollejan1
De zaakwaarnemer zal ook nog een mooie Fee pakken, mogelijk dat de belasting nog langs komt, ben benieuwd hoeveel we hier netto aan overhouden
0 0
Youri08
Herinvesteren in wat dan ook, voorzieningen in de jaarrekeningen opnemen etc. Belasting kun je makkelijk drukken als Ajax zijnde.
0 0
AjaxPassion
Dat zullen we nooit weten ; ).

Daarnaast kan het ook zijn dat PSG voor de zaakwaarnemerskosten moet opdraaien.
0 0
Sjaakvaak
Zullen we wel weten, aangezien we beursgenoteerd zijn!
0 0
AjaxPassion
Dat is waar ; ), maar niet specifiek voor de transfer van Frenkie, maar meer het totaal toch?
0 0
MickS
Mooi voor WillemII. Gun het die club wel.
1 0
Youri08
Ik zie veel reacties over dat Overmars ook een doorverkoop clausule moet bedingen maar weet iemand hoe dat precies werkt? Het afgesproken percentage gaat dan toch over de "meerprijs"? Dus PSG betaald nu 75 miljoen en bijv 10% bij doorverkoop, dan gaat die 10% toch over het bedrag van de toekomstige transfer minus de 75 miljoen van nu?
0 0
afcasven1995
Kan allebei. Of over het hele transferbedrag, of alleen over de winst.
0 0
SoAFCA
meestal over de winst. aangezien de jong voor <1 miljoen gekocht is, is de winst 74 miljoen en moet Ajax veel afstaan.
0 0
AjaxPassion
Dat ligt er maar net aan hoe ze het afspreken. Daar zijn geen vaste feiten over te vermelden. Het kan ook zijn dat als Frenkie voor 150 wordt doorverkocht dat Ajax dan door 10% doorverkoop 15 mil ontvangt.

Maar bij zo'n bedragen gaat er ook gewoon nooit een doorverkooppercentage worden opgenomen.
0 0
AjaxPassion
Van zo'n bedragen en met zo'n spelers wordt je een beetje rupsje nooit genoeg. Ik vraag mezelf af waarom Overmars niet gewoon heeft ingezet op 100 miljoen?
1 -2
AjaxPassion
Klopt geen bal van. Geeft maar weer aan dat de Telegraaf de klok luidt maar niet precies weet waar de klepel hangt.

Het BD/AD heeft hier al tal van keren over bericht.
0 0
Ajax27
Ach ja, dan blijft er nog 64 miljoen over. En dan zal er het en der nog wat verdwijnen, blijft er 55-60 miljoen over. 55 miljoen voor een speler die je in totaal (salaris + transfer + begeleidingskosten) misschien 2-4 miljoen heeft gekost. Geweldig nieuws voor Ajax! Nog niet zo lang geleden vielen we achterover van bedragen van 30 miljoen voor Milik en 40 miljoen voor Sanchez. Wees trots op mensen zoals Overmars, die dit soort megatransfers tot stand laten komen.
0 -1
Ferd
Er blijft minder over. Juridische kosten, zaakwaarnemers, vaak deelt de speler zelf ook mee.
0 -1
Ajax27
Ja wijsneusje, natuurlijk gaat er nog meer vanaf. Feit is dat dit de grootste transfer is die Ajax ooit heeft gemaakt. Of we er nu 55, 50 of 40 miljoen netto aan overhouden, we houden er gewoon megaveel aan over!
0 0
Youri08
Volgens BNdeStem, doorgaans goed geïnformeerd bij de Brabantse clubs, gaat het om 10% waarbij/ waarvan 40% naar RKC gaat ivm gezamenlijke jeugdopleiding.
1 0
AjaxPassion
Dit. Plus een deel van de 5% opleidingsvergoeding gaat naar die beide clubs. *waarvan meer naar WII
0 0
Youri08
Dat zou die 15% verklaren inderdaad, 10 plus 5.
0 0
AjaxPassion
Willem II en RKC verdienen miljoenen bij transfer van Frenkie de Jong naar Barcelona

In de Spaanse kranten is het elke dag voorpagina-nieuws, een transfer van Frenkie de Jong van Ajax naar Barcelona voor ongeveer 50 miljoen euro. Het zou een miljoenenimpuls voor zowel Willem II als RKC Waalwijk betekenen.
Wilber Hack 17-07-18, 23:05 Laatste update: 18-07-18, 06:37

Als er twee clubs hopen dat Frenkie de Jong alsnog van Ajax naar Barcelona verkast, dan zijn het Willem II en RKC Waalwijk wel. Zeker nu er bedragen tussen de 40 en 50 miljoen euro genoemd worden zou het voor de beide Brabantse clubs een miljoenenimpuls betekenen. Willem II zou er iets meer dan 4 miljoen euro aan verdienen, RKC ongeveer 2,2 miljoen euro.
Lees ook

Bij de verhuizing van De Jong in 2015 naar Ajax is door Willem II een doorverkooppercentage van tien procent bedongen. Omdat de middenvelder vijf jaar deel uitmaakte van de gemeenschappelijke jeugdopleiding met RKC sprak de Tilburgse club een verdeelsleutel met de buren uit Waalwijk af. Willem II krijgt 60%, RKC 40%.

Als Ajax en Barcelona een akkoord zouden bereiken over een vergoedingssom van 50 miljoen euro gaat daar eerst de verplichte solidariteitsbijdrage van 5% af. Dan blijft er nog 47,5 miljoen euro over: 42,75 miljoen voor Ajax en 4,75 miljoen voor Willem II en RKC. Van dat bedrag krijgt de Tilburgse club 60% volgens de verdeelsleutel, hetgeen neer komt op 2,85 miljoen euro. RKC kan dan op 1,9 miljoen rekenen.

De opbrengst zou nog hoger uitvallen, want ook een fors deel van de verplichte solidariteitsbijdrage van 2,5 miljoen gaat naar de twee Midden-Brabantse clubs.

De Jong verhuisde in 2005 van Arkel naar Willem II. In 2009 gingen de jeugdoplei­din­gen van Willem II en RKC samen. De Jong was toen 12 jaar. Dat is precies het eerste jaar waarin de FIFA bij internatio­na­le transfers een opleidings­ver­goe­ding toekent.

In geval van een transfersom van 50 miljoen euro krijgen clubs voor de opleiding van een speler 125.000 euro per seizoen tot en met zijn vijftiende levensjaar. Daarna bedraagt de opleidingsvergoeding 250.000 euro per seizoen tot een speler de leeftijd van 23 jaar bereikt. Ajax zou dus 750.000 euro van de solidariteitsbijdrage aan de inkomsten kunnen toevoegen. Willem II krijgt 250.000 euro voor het ene seizoen dat het De Jong zelfstandig opleidde.

Voor het resterende bedrag van 1,5 miljoen euro is de verdeelsleutel van kracht die de clubs afspraken toen ze gingen samenwerken. Willem II heeft recht op tweederde, RKC op eenderde. Een transfer van De Jong voor 50 miljoen van Ajax naar Barcelona zou Willem II in totaal 4,066 miljoen euro opleveren en RKC iets meer dan 2,2 miljoen euro.

In 2015 verhuisde De Jong voor het symbolische bedrag van 1 euro van Willem II naar Ajax, dat tegelijk een viertal spelers huurde van de Amsterdamse club. RKC doorzag het spel en liet zich niet met 33 eurocent afschepen. Het dreigde met een arbitragezaak. Uiteindelijk toucheerde de Waalwijkse club 50.000 euro. Ook liet het opnemen dat het recht had op 40% van het bedrag dat Willem II zou incasseren bij een doorverkoop van Frenkie de Jong.
0 0
SnifferClarke
"Willem II krijgt 250.000 euro voor het ene seizoen dat het De Jong zelfstandig opleidde." Dit klopt niet. Hij heeft zeker 3 jaar bij Willem II gespeeld (in 2005 gescout, vanaf 2006-2007 lid) voordat W2 met RKC samenging. Dat ze samengingen was toen al onzin, achteraf gezien helemaal.
0 0
AjaxPassion
Telt volgens mij pas vanaf 12 jaar.
0 0
SnifferClarke
Aha. Bedankt. Dus 3 jaar bij Willem II gespeeld voordat ze samengingen met RKC, waarvan 1 jaar relevant voor de opleidingsvergoeding.
0 0
Stibba020
Het was eerst 10% en nu is het in eens 15%. Dat is knap! Volgende week 25%?
0 -1
MankeNelis
Wat goed dat de Telegraaf ook aan tafel zit bij Marc. Zodat ze alles tot op de Euro nauwkeurig weten.
0 0
jollie18
En hoeveel krijgt RKC Waalwijk???
0 0
ferrari2009
3.375.000
0 0
Youri08
40% van 7.500.000 (plus waarschijnlijk nog een deel van de opleidingsvergoeding).
0 0
JanTa
In dat deel van 40% zit de opleidingsvergoeding al verwerkt.
0 -1
kampioen0809
Ik dacht dat Frenkie voor een euro was overgenomen? Hoe zit dat precies.
1 0
AjaxPassion
Is ook zo. Voor betrouwbaar nieuws omtrent Frenkie moet je het BD/AD hebben. Daarbij kreeg Willem II een hoop huurlingen van Ajax destijds (waaronder Andersen, Zivkovic en Frenkie zelf).
0 0
Jarl1989
Lees de tekst. Staat €300.000. Zo nu weet je het....
0 -4
afcas
en andere sites staat 1 euro. zo nu weet je het...
2 0
Rho1980
Elders staat nl dat het om een symbolisch bedrag ging van 1 euro. Wel een verschil toch?
2 0
MNJ7
Ja dacht ik ook
2 0