'De Jong sprak ook uren met Guardiola'

BVeenstra, 07-12-2018 om 07:10, 10727 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Na de interland tussen Duitsland en Nederland in de Nations League van maandag 19 november bracht Frenkie de Jong met zijn zaakwaarnemer Ali Dursun een bliksembezoek aan Manchester City. Daar had het tweetal een uren durend onderhoud met Manchester City-manager Pep Guardiola, zo schrijft De Telegraaf.

Guardiola liet blijken welke plannen hij met De Jong heeft. De Engelse club verklapte toen ver te willen gaan om de Ajacied binnen te halen. Dat The Citizens De Jong graag willen overnemen, bleek ook tijdens een lunch (4 november) van bondscoach Ronald Koeman met zijn oud-teamgenoten Guardiola en Txiki Begiristain, de technisch directeur van Manchester City. Toen bleek dat De Jong bij de Engelsen op het hoofdpunt van de agenda staat.

Toch lijkt Manchester City nu af te moeten haken in de strijd om de Ajax-middenvelder. De Engelsen willen niet direct, maar later zaken doen, terwijl Paris Saint-Germain volgens De Telegraaf een bod heeft uitgebracht van liefst 75 miljoen euro. Bovendien zou de keuze van De Jong op de Franse club zijn gevallen. Ook FC Barcelona heeft interesse, maar voor De Jong en zaakwaarnemer Dursun was al snel duidelijk dat de Spaanse club niet aan de eisen van Ajax wilde of kon tegemoetkomen.

De feestdagen komen er weer aan! Scoor nu snel jouw ideale Ajax-cadeau voor de kerst!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RSM
75 is te weinig voor hem. Hij wordt een van de beste middenvelders van deze en toekomende tijd.
0 0
Ajaxvooraltijd
Valentijn en Mike hebben het namelijk geklokt.
1 0
JesperOlsen74
Vind het beide maar clubs die hun prijzen bij elkaar kopen. Geen traditieclubs, maar ordinaire koopclubs.
Dat gezegd hebbende en omdat Barca lijkt af te haken, zie ik Frenkie het liefst naar city gaan ivm de aanwezigheid van Pep.
Die maakt spelers echt beter en predikt mooi en aanvallend voetbal (adept van Cruijff).
0 0
AFC34
Dat terwijl Man City juist de volksclub is in Manchester, erg mooie club was het. Ik heb ook niet zoveel met dat gesmijt met geld, maar als het zulk voetbal oplevert wat City speelt kijk ik er graag naar. Daarbij geven clubs als Juve, Barca, ManU, Liverpool ook bizar veel geld uit. Eens over Pep trouwens, fantastische trainer, al vind ik dat ook van Tuchel, die heeft ook die potentie.
1 0
JesperOlsen74
Er is idd geen onderscheid meer te maken. Elke toonaangevende club smijt tegenwoordig met geld, zelfs een club als Barca.
Toch vind ik een club als PSG totaal geen uitstraling hebben (als club dan, want ze hebben me daar een paar geweldenaartjes rondlopen)
0 0
Ajax412
Smijten met geld is niet per definitie erg, mits er een duidelijke visie aan zit. Smijten met geld, om vervolgens je dure aankopen op de bank te zetten die ergens ander prachtige dingen hadden kunnen laten zien is zo fout als wat. De trainer er na een half jaar uit flikkeren tegen een veel te dure afkoopsom hetzelfde. Als je een goede trainer scout en afweegt, hoeft er intern het eerste jaar geen twijfel te bestaan over zijn positie. Als je een bepaald type speler zoekt, mag je de portemonnee trekken. Maar trek nooit de portemonnee omdat een speler het toevallig leuk doet, maar er geen plan mee is. Visie en gedachten, dat zijn de toverwoorden.
0 0
JesperOlsen74
Deels zeker mee eens. Ik persoonlijk vind het toch echt mooier als er in een toonaangevend elftal buiten een paar gerichte aankopen een aantal zelf opgeleide spelers rondlopen, of dat die club relatief onbekende spelers heeft gehaald die vervolgens goud waard blijken te zijn ipv 11 peperdure spelers aan te trekken die zich al lang en breed hebben bewezen bij andere clubs.
0 0
SuperKanu
Aanstaande woensdag tegen Bayern komen we massaal in gele hesjes naar de Johan Cruijff ArenA!!
2 -2
ST
Laatste woord van het artikel moet voldoen zijn
0 0
jaribombari
Parijs is natuurlijk wel een schitterende stad! Die mensen moet je alleen soms even wegdenken.
0 0
tonbelo
maar qua competitie niet de uitdagenste.
0 0
Oeroeboeroe
de kop niet gek laten maken. Die miljoenen komen wel. Gewoon nog een jaar blijven en als grote meneer met prijzen vertrekken.
0 0
Youri08
Wel jammer dat de olieboeren eigenlijk vrij spel hebben en de traditionele (gezonde) clubs toe moeten kijken. Slechte ontwikkeling.
0 0
T.reckveugel
Dat is nu met dit geval geen verrassing, dat gebeurt al een paar jaar
1 0
Youri08
Echt? Had het idee dat bijv Barca best meedeed met bedragen van rond de 100 miljoen. En Juve pas met Ronaldo.
0 0
Bocarra
Ajax hoeft niet te verkopen. De TG doet net of het een voldongen feit is. Natuurlijk kiest de Jong de club uit maar Ajax bepaald de transfersom. Kan mij niet voorstellen dat Ajax nu al een vraagprijs heeft neergelegd. Ik denk dat er een bod ligt waar Ajax sterk van onder de indruk is. De timing is natuurlijk uiterst ongelukkig in deze beslissende fase van het seizoen. Ik kan mij voorstellen dat het nepnieuws is en vandaag door Ajax wordt ontzenuwd.
0 -3
CruyffFootball
Prima, blijf jij geloven dat het nepnieuws is.
0 0
T.reckveugel
Is er dan iemand die verrast is? Dat de helft of meer vertrekt is al bekend vanaf minimaal de plaatsing voor de CL.
Als dit invloed heeft is er iets mis.
Alleen is 75 miljoen ivm Mbappe te laag.
2 0
Van Reenen
Een prachtige club met klasse spelers. Misschien heeft Marc ook wel een doorverkooppercentage van 10 of 15 procent bedongen. Wie zal het zeggen en de tijd zal het leren. Nu nog even gas geven hij Ajax Frenkie.
0 0
Bensco
het is een lastige keuze.. PSG is een mooie tussenstap qua competitie maar kent echt een moordende concurrentie op het middenveld. Barcelona klinkt mooi maar is niet het Barça van welleer. City kent Pep, een trainer die frenkie de nieuwe de Bruyne kan maken maar tevens een moordende concurrentie kent en een lastige competitie. zeg het maar, wat zouden jullie doen?
0 0
koenos1
PSG is niet één van de mooiere clubs in het rijtje van Barca en City, maar het is een logische keuze. Franse competitie kan je zien als een tussenstap qua niveau (Engelse en Spaanse competitie zijn veel zwaarder, met name Engeland) en je speelt om de prijzen + je verdient een godsvermogen. Ik weet niet of zijn vriendin nog studeert, maar ook in dat geval zou Parijs logischer zijn, lekker dichtbij.
0 0
grensjager
Persoonlijk contract tekenen bij Pep. Overal waar hij naartoe gaat moet Frenkie meegaan. Dit is een trainer die precies het spelletje speelt wat De Jong ligt. En het belangrijkste, hij doet dit overal
0 0
Ajacied33
Wat je zegt, lastige keuze. Barca is natuurlijk de mooiste club waar hij uit kan kiezen na Ajax. City en PSG vind ik sowieso neppe clubs. Pep is de "beste" trainer ter wereld, PSG heeft weer een heerlijk team maar een competitie van niks. Het is en blijft lastig
0 0
RemcoRe1986
Wat en onzin ze hebben alleen rabiot (transfer vrij) en verratti op het middenveld en marquenhos is gelegenheids middenvelder. Denk ook dat zijn keuze hierop gebaseerd is. Het is maar voor weinig spelers weggelegd om op hun 21ste basisspeler bij PSG te zijn...
1 0
Ajacied33
Beetje vaag en vreemd dit. Frenkie en zijn zaakwaarnemer mogen helemaal niet met andere clubs spreken terwijl Frenkie onder contract staat bij Ajax. Dat is toch een regel?
0 0
Youri08
Volgens mij mag praten altijd maar mogen ze hem geen aanbieding doen zonder toestemming. Alleen in de laatste 6 maanden van een contract mogen ze zonder toestemming. Ik denk trouwens dat Ajax sowieso toestemming heeft gegeven met als eis dat er in de winterstop geen transfer plaats vindt.
0 0
Ajax27
Wat denk je? Dat je een gevangene bent als je onder contract staat bij een club? Haha, man man. Je staat onder contract, hebt bepaalde verplichtingen zoals trainingen, meetings, etc. Wat jij verder daarbuiten doet heeft Ajax weinig over te zeggen tenzij het je prestaties beïnvloed. Als je een clip wilt opnemen zoals Memphis, dan doe je dat. Meen je het nachtleven te gaan opzoeken, dan doe je dat. Ga je met je zaakwaarnemer praten bij andere clubs, dan doe je dat. Natuurlijk wordt Overmars op de hoogte gehouden wanneer iets concreet wordt, maar links en rechts praten, daar gaan ze echt niet tussen zitten. Een zaakwaarnemer praat continu met andere clubs om zijn spelers tegen het licht te houden. Dat is de taak van je zaakwaarnemer zodat je direct bij andere clubs op gesprek kan mocht je moeten vertrekken aan het einde van het seizoen.
0 0
MisterAFCA
Het is zonder toestemming van Ajax wel degelijk verboden voor clubs om Frenkie te benaderen. We zijn natuurlijk niet wereldvreemd en het zal vast nog gebeuren maar als de fifa of uefa hier lucht van krijgt heb je een probleem. Vraag maar aan Barca en Atletico... die hebben voor dat soort praktijken een transferban van een jaar gekregen. Er is dus een ding duidelijk als deze berichten waar zijn, Overmars heeft toestemming gegeven om te praten. Naar mijn idee is dat erg stuitend midden in het seizoen. Hij had gewoon moeten roepen dat ze in de zomer terug moeten komen omdat Frenkie met Ajax bezig moet zijn en niet met een transfer naar een nietszeggend Frans clubje
0 0
Youri08
Had die ban niet iets te maken met minderjarige spelers die benaderd waren?
0 0
Danos
Je mag natuurlijk wel peilen of een speler interesse heeft en vanuit spelers perspectief zou je dan wel willen weten wat dan het idee van de club is en hoe het er daar aan toe gaat.
Dat scheelt voor alle partijen tijd en onnodige moeite, zo zullen er vast ook genoeg clubs al afgepoeierd zijn.
0 0
Afstandsschot
Weet niet of dit een regel is, maar kan natuurlijk dat Ajax hier gewoon toestemming voor geeft. Wellicht wil Overmars ook gewoon cashen deze zomer, dan zal de speler toch ook deze vrijheid moeten krijgen.
1 0