Mazraoui: 'Word niet nerveus van concurrentie'

FinnDekker, 06-12-2018 om 17:45, 3326 views, FOX Sports |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Noussair Mazraoui is blij met de titel Talent van de maand november van de Eredivsie. De back van Ajax ziet de individuele prijs als een waardering voor zijn goede spel van de afgelopen tijd. 

'Het is een bevestiging', aldus de Ajacied voor de camera van FOX Sports. Mazraoui heeft de prijs mede te danken aan zijn aanvallende spel.  'Ik denk dat ik vanaf het begin van het seizoen niet alleen maar verdedig. Ik probeer bij te dragen in de aanval. Maar de meeste vooruitgang zit wel verdedigend, dat is ook mijn hoofdtaak.' De back doet het naar eigen zeggen al beter dan een aantal maanden geleden. 'Soms werd ik uitgespeeld of stond ik verkeerd, maar ik heb daar stappen in gemaakt.'

Joël Veltman, de rechtsback van vorig seizoen, is hard op de weg terug van zijn knieblessure. Mazraoui maakt zich echter geen zorgen om zijn plek. 'Dat is alleen maar goed. Het houd je scherp. Ik kan op die manier niet lui worden. Ik word niet nerveus van concurrentie.'

Scoor nu jouw Ajax-uittenue met twintig procent korting!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Veltman zou die druk moeten geven? Ja, hij is een echt kind uit het Ajax gezin. Hij zal zich willen terugknokken in de basis. Maar...ik heb hem de maanden voor zijn blessure nauwkeurig gevolgd en geconcludeerd dat hij anno 2018 te kort komt als Ajax rechtsback. Bij een opkomende en snelle linksbuiten heeft hij zelden een voorzet van de tegenstander kunnen voorkomen. In een sliding komt hij steeds een paar centimeter tekort. Hij haalt ook zelden de achterlijn en zijn voorzetten zijn zwak te noemen. Meestal legt hij de bal breed of naar achter. Ik heb hem in die periode maar 1 keer de achterlijn zien halen, gevolgd door een goede assist waar dan een doelpunt op volgde. Nee, Veltman is geen basismateriaal meer. Invaller in laatste tien minuten. Helaas. Maar het is wel een prima vent met echt Ajax hart.
0 0
Ajax412
Hij heeft inderdaad goede stappen gemaakt in het verdedigen, dat doet hij nu heel goed voor een van origine aanvallend ingestelde speler. Waar hij wel voor moet waken is dat het er soms een beetje ongeïnteresseerd en makkelijk uitziet als het spel bij Ajax lekker loopt. Als je juist dan je focus aan kunt scherpen en je acties vol overtuiging in kan zetten, dan ga je een grote jongen worden. Veel speler maken de fout door rustiger aan te doen als het goed gaat, maar juist daardoor raak je de grip op wedstrijden kwijt. Hij moet blijven vlammen langs die lijn!
0 0
Mists_of_Vienna
Tis ontzettend sneu voor Veltman (want hij heeft zich altijd fantastisch ingezet en gepresenteerd voor ajax) maar ik heb 'em geen seconde gemist...

Een echte voetballer op rechts die het spel kan opduwen. 90% (of meer?) van de wedstrijden heeft ajax daar meer aan dan een verdediger die opbouwend de bal inlevert. Bovendien is mazraoui verdedigend gegroeid!
0 0
Amsterdamsetrots
Ik zou momenteel ook niet nerveus worden als Orejuela en Kristensen m'n concurrenten waren. Al maakt Kristensen wel een positieve ontwikkeling door. Betreft Veltman, hij is verdedigend beter dan Nous. Maar Nous is (in normale doen) stukken beter in voetballend opzicht.
2 -1