Johnsen: 'Dit is een van de lastigste seizoenen'

NielsOpdam, 06-12-2018 om 14:15, 4745 views, Ajax Life | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Dennis Johnsen vindt dit seizoen een van de moeilijkste seizoenen uit zijn loopbaan. Dat vertelt de Noor in gesprek met Ajax LifeDe buitenspeler weet dat de bal nu bij hem ligt en niet bij Erik ten Hag.

'Dit is een van de lastigste seizoenen uit mijn loopbaan', begint Johnsen. 'Ik hoop dat het zich volgend seizoen uitbetaalt. Mijn doel nu is om mee te gaan op trainingskamp naar Florida in de winterstop.' Johnsen weet dat het ook aan hemzelf ligt. 'Ik besefte dat ik op en naast het veld moet leren leven als een prof. Als ik vervolgens goed speel, krijg ik vanzelf de kans. Tot op heden speel ik niet goed genoeg.'

Vorig seizoen werd Johnsen met Jong Ajax kampioen in de Keuken Kampioen Divisie, maar de Noor werd niet meegenomen op trainingskamp naar Duitsland met Ajax 1. 'Dat was een teleurstelling, maar het werd me duidelijk dat de oplossing bij mezelf ligt en niet bij de coach.'

Scoor nu jouw Ajax-uittenue met twintig procent korting!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeKenner
Juist voor dit soort jongens is bijvoorbeeld Tadic enorm belangrijk als mentor. Iemand die hem de wetten van het profvoetbal kan bijbrengen, en laat zien wat je er voor over moet hebben om in Ajax 1 te spelen. Ik heb in het verleden teveel van dit soort interviews gelezen om het meteen te geloven, maar ik hoop echt dat het kwartje nu is gevallen. Hij is enorm talentvol, maar van wat hij tot nu toe heeft laten zien nog véél te licht voor Ajax 1.
0 0
Pheadrus
Johnson heeft iets wat weinig voetballers hebben. Hij heeft iets onstuimigs in zijn spel en een drang om een duel aan te gaan (confrontatie). Johnson kan met een actie iets open breken, een linie voorbij spelen of een overtal situatie creëren. Maar hij raakt daarbij regelmatig "verstrikt" en mislukt de actie en kan iedereen weer "blinde" en andere kreten roepen. Zijn rendement (nut) voor een team is nu te laag.

Als ik het afzet tegen Noa Lang; Ik vind Noa heel beheerst bij elke balcontact, speelt bijna altijd naar de juist kleur en zijn sterkte is zijn voorzet en (steek) pass. Noa maakt niet veel "fouten" (balverlies) en ik hoor ook weinig kritiek op hem. Maar met alleen "veilig" spelen kom je ook niet echt ver.

Wie van de twee heeft nu de meeste potentie?

Overigens had Memphis vroeger ook een beetje het probleem van Johnson. Die maakte bij PSV geweldige acties en dan stond hij voor de keeper en wist hij het niet meer. Die heeft zich prima ontwikkeld. Ik zou Johnson nog lang niet afschrijven.
3 -1
Ozymandias
Mooi verwoord! In mijn ogen is Lang veel meer een '10' van een buitenspeler. Alleen komt dat misschien omdat ik een zwak heb voor het type buitenspeler wat een directe tegenstander kan passeren alsof hij er niet staat. Dat type is iets wat ik eigenlijk al jaren mis bij het eerste van Ajax. Lang is meer een moderne binnenspeler die beter tot zijn recht komt in de half-spaces dan op de flanken.

Off-topic: Het algemene niveau van AjaxShowtime lijkt de afgelopen weken steeds beter te worden. Er worden veel meer inhoudelijke berichten geplaatst en ook meer discussies gevoerd. Natuurlijk zijn er nog steeds heel wat kneuzer hier actief maar die lijken niet meer in de meerderheid te zijn. Dat zal ook wel komen doordat AS iets actiever lijkt te zijn met het verwijderen van trollen en hun vele accounts.
3 -1
Pheadrus
Het niveau is betere omdat Ajax veel wint. Weet je nog afgelopen april? Iedereen moest "optiefen", enz.
2 0
Schwalbino
Als het tegenzit of bij een verliespartij wordt de site gebruikt als klaagmuur (of hoe je het ook wil noemen).
0 0
PeterVKV
Probleem voor Johnson is dat in het moderne voetbal niet meer met buitenspelers maar met binnenspelers wordt gespeeld. Buiten heeft hij ruimte en vrijheid, maar binnen verliest hij het overzicht en doet hij de raarste dingen. Maar het kan soms wel verfrissend zijn om met een echte buitenspeler te spelen, hoewel ik ook wel blij ben met de moderne, minder voorspelbare manier van spelen waarbij een buitenspeler niet elke keer langs de lijn in stilstand wordt aangespeeld om dan een actie te gaan maken.
1 0
Ozymandias
"Probleem voor Johnson is dat in het moderne voetbal niet meer met buitenspelers maar met binnenspelers wordt gespeeld."

Het type 'moderne binnenspeler' is momenteel inderdaad erg populair onder hoofdtrainer maar Sané speelt bij City als een type 'moderne buitenspeler' en toont dus aan dat ook ik het voetbal van deze eeuw dat type nog heel goed tot zijn recht kan komen. Sané is dan ook mijn favoriete voetballer van het moment. De momenten waarop hij aan de bal komt zijn de momenten waarop ik even extra oplet wat er gaat gebeuren. Dat heb ik bij Johnsen ook terwijl ik bij hem weet dat hij zijn actie waarschijnlijk te ver door zal voeren. Sané en Johnsen hebben beide ook een bepaalde flair in hun dribbels die je nauwelijks nog ziet in het moderne voetbal.
0 0
Dexy
Het is i.m.o. vooral afhankelijk van de veldbezetting of je beter met een 'echte buitenspeler' of met een 'binnenspeler' kunt spelen.

Bij Manchester City zijn het feitelijk de inverted backs (Walker/Danilo en Mendy/Delph/Zinchenko) die samen met Fernandinho de eerste twee fases van de opbouw verzorgen. De backs staan daar zo ver naar binnen toe (zijn in feite de spelmakers), dat er immens veel ruimte vrijkomt aan de zijkanten in balbezit. In dat geval kunnen klassieke buitenspelers (Sané en Sterling) heel goed die vrijgekomen ruimtes aan de zijkant benutten. De halfspaces worden in een dergelijk systeem benut door de aanvallende mids (De Bruyne, Silva).

Het tegenovergestelde vormen de clubs die met backs voetballen die op hun best zijn diep op de helft van de tegenstander, en juist minder goed aan de binnenkant kunnen spelen. Denk aan Real Madrid met Marcelo en Carvajal, of aan Barcelona met Alba. Dat zijn stuk voor stuk backs die je niet in de as wilt zien, maar juist aan de zijlijn en als het even kan ook nog eens diep op de helft van de tegenstander. In dat geval kun je de halfspaces het meest optimaal benutten door daar 'binnenspelers' à la Neymar, Messi of Coutinho op te stellen. De spelmakers zijn in dit systeem pure centrale middenvelders (Kroos, Modric, Arthur) in plaats van inverted backs.

Het hangt i.m.o. vooral af van het beschikbare spelersmateriaal, welke van deze twee systemen je het beste kunt kiezen.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, als er een type Johnsen op linksbuiten staat moet er een ander type linksback staan dan als er een type Tadic op linksbuiten staat. Mocht over anderhalf seizoen Tagliafico vertrekken en Sinkgraven op linksback komen te staan dan zou Johnsen qua type goed op linksbuiten passen. In dat geval moet de linkercentrale middenvelder of '10' (of de linkshalf als Ajax met een '6' speelt) in de linkerhalf-space komen te spelen als Ajax de bal in het laatste 1/3 van het veld heeft.
1 0
Dexy
Precies. Zo'n rol is Sinkgraven in feite op het lijf geschreven.

Tagliafico vind ik daarentegen niet technisch en lichtvoetig genoeg voor een rol als inverted back.
1 0
Ajax_026
Weet niet of het aan johnson ligt? want met een lichting met De ligt, ligt de lat erg hoog.
Hoop dat hij volgend seizoen het ligt ziet en niet telicht word gewogen bij zijn kans om te shinen.
1 -1
Ajax_026
mooie foto
0 0
De Stift
Fijn, die zelfkritiek. Dan is er hoop.
3 -1
Schwalbino
Waar zelfkritiek is, is hoop op verbetering.
3 -1
FlyingDutchMan
Johnsen doet me denken aan Jesper Gronkjaer, die kon ook zo makkelijk passeren!
1 -1
chuckie88
Komt mentaliteit, instelling, profinstelling, zelfkritiek tekort om te slagen bij Ajax... next.. jammer want ballen kan hij wel...
1 -5
Ozymandias
Is mentaliteit, instelling en profinstelling niet gewoon hetzelfde? Johnsen moet leren dat voetbal een teamsport is en dat hij dus naar een ploeggenoot moet spelen als die er beter voorstaat en niet alleen in actie moet komen wanneer hij zelf aan de bal komt. Hoe weet je dat hij zelfkritiek te kort komt? Uitspraken als "[i]k besefte dat ik op en naast het veld moet leren leven als een prof" en "[t]ot op heden speel ik niet goed genoeg" lijken me juist een voorbeeld van dat hij wel zelfkritiek heeft.
4 -2
FlyingDutchMan
Voeg zelfkritiek ook maar toe aan het lijstje mentaliteit lol!
2 0
chuckie88
Sorry .. mij veel te soft zoals jij dit benadert... deze gozer heeft al in de onder 19 en bij Jong ook al diverse waarschuwingen heeft ontvangen... gewoon een lapswans.. mist veel voor het profvoetbal.. Jij bent ook zo n type die dus jongens als Bazoer, Tete, Riedewald, Kishna en El Ghazi steeds maar blijft verdedigen... Johnsen is net zo n mannetje die al denkt dat hi er is en en niemand hem wat kan maken... jij mag deze gasten blijven steunen.. ik zeg afscheid nemen.. de meeste voetballers bij Ajax die het niet redden komt door instelling en mentaliteit en niet door voetbalspecifieke kwaliteiten... en nee... instelling, mentaliteit, karakter, profinstelling kan wel degelijk anders zijn
1 -5
Ozymandias
Leg mij dan eens uit wat het verschil is tussen mentaliteit, instelling en profinstelling? Volgens mij is instelling en profinstelling hetzelfde en valt dat beide onder mentaliteit.

Welke diverse waarschuwingen heeft hij gekregen? Ik kan me er één herinneren maar verder kom ik niet en normaliter heb ik een behoorlijk goed geheugen. Nogmaals, hoe weet je dat hij zelfkritiek te kort komt? Is zijn interview met Ajax Life niet juist een teken dat dit niet het geval is? Of dat hij inmiddels die zelfkritiek heeft ontwikkeld?

"Jij bent ook zo n type die dus jongens als Bazoer, Tete, Riedewald, Kishna en El Ghazi steeds maar blijft verdedigen..."

Nee, ik was zelfs één van de enige AS leden die vanaf het begin Bosz verdedigde toen hij deze jongens (op Kishna na) buiten de basis liet. Maar ik zie niet in wat zij met Johnsen te maken hebben. Elke speler is een individu met een eigen karakter. Het is nogal vreemd om maar een aantal spelers op één hoop te gooien alsof ze allen door dezelfde reden niet bij Ajax zijn geslaagd.

Daarbij doe je nu net alsof je met een profinstelling wordt geboren. Dit is iets wat je ontwikkeld en sommige ontwikkelen het later dan andere en andere ontwikkelen het nooit. Het is volgens mij absurd om te kunnen denken dat jij vanaf een afstandje kan inschatten of Johnsen zo'n profinstelling heeft of in de nabije toekomst nog kan ontwikkelen.

Ik hou het liever bij wat ik met mijn eigen ogen kan zien. Ik zie dat Johnsen regelmatig niet bij het spel betrokken is als hij niet zelf aan de bal is en dat hij te vaak het overzicht verliest. Dat zijn dus punten waarvan ik vind dat Johnsen aan moet werken maar of dit hem daadwerkelijk zal lukken is niet iets wat ik van achter mijn computer in London in kan schatten.
2 0
trodat4030
Deze gozer heeft niet eens in o19 gespeeld..
6 0
chuckie88
Volgens mij heeft hij in de JL gespeeld vorig seizoen... gewoon een doetje.. snel afscheid van nemen in ieder geval... was veelbelovend.. 2 miljoen gekost.. maar helaas...
0 -3
Ozymandias
Nee, Johnsen heeft geen enkele wedstrijd in de o19 van Ajax gespeeld.
1 0
Pheadrus
Heel goed! Prachtig repliek.
2 0
chuckie88
sukkeltje
0 -5
Pheadrus
Het gewoon een beetje suf als je een mening heb maar je heb niet de feiten op een rij. Johnson heeft zijn laatste jaar O19 bij Heerenveen gespeeld. Op deze wegpagina kun je het allemaal nalezen.
http://www.transfermarkt.nl/dennis-johnsen/profil/spieler/406042
0 0
appeltje
'Johnsen is net zo n mannetje die al denkt dat hi er is en en niemand hem wat kan maken'. Hoe kom je hier bij? Dit zie ik namelijk totaal niet in hem.
2 -2
Amsterdamsetrots
Denk dat het allemaal vooral in zn koppie zat (zit). Voetballen kan hij wel, maar mentaal moet hij veel sterker worden. Heeft al een goede stap gemaakt zo te zien.
4 -1
RayJordaan
Zelden z’n wisselvallige speler meegemaakt als Johnson, moet nou toch echt constanter worden want er gaan meer dingen verkeerd dan goed bij hem.
3 -1
Dennisjez
Ik vind hem dit seizoen anders best constant. Helaas wel constant erg matig
3 -2
RayJordaan
Ja dit dus
3 -1
AJAIXIXIXI
Lijkt wel meer zelfreflectie te hebben gekregen en voetballen kan hij zeker, misschien wordt het nog wat.
6 0
Redrum
Dat klinkt in ieder geval aardig schuldbewust. Nu maar hopen dat het geen loze woorden zijn.
6 -1
Ozymandias
Laten we hopen dat het kwartje bij Johnsen is gevallen want hij heeft een groot voetballend vermogen waar hij nu veel te weinig mee doet. Het is lang geleden dat ik iemand bij Ajax heb zien spelen die wanneer hij het op z'n heupen krijgt met zo veel gemak een tegenstander uitspeelt als Johnsen. Als hij leert dat als hij één of twee directe tegenstanders heeft uitgespeeld hij vervolgens de vrije man moet zoeken (in plaats van een derde, vierde of zelfs vijfde man uit te willen spelen) kan hij een hele goede linksbuiten voor Ajax worden.
8 -2
Babangida83
1. Vond hem tegen Twente overigens top spelen! Maar dan heb ik het meer over dat hij de bal nu meer aan een touwtje heeft en niet zomaar over de achterlijn heenloopt. Hij vergaloppeerde zich niet, had meer rust en daardoor meer rendement. Dus het begin is er. Zo heb ik hem nog nooit gezien. Eens kijken of hij het nu kan volhouden.
7 -1
afcas
en wat is punt 2?
0 0