Ajax heeft na FC Emmen hoogste bezettingsgraad

BartVeenstra, 06-12-2018 om 09:45, 11577 views, Transfermarkt |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft op FC Emmen na de hoogste bezettingsgraad in de Eredivisie. Op basis van cijfers van Transfermarkt kan gezegd worden dat de Johan Cruijff ArenA dit seizoen voor gemiddeld 98,2 procent gevuld is. Alleen FC Emmen heeft een hogere bezettingsgraad: 98,5 procent.

Dit seizoen speelde Ajax zeven thuiswedstrijden in de Eredivisie. Eén keer was de Johan Cruijff ArenA uitverkocht. Gemiddeld worden er 53.076 kaartjes verkocht. De capaciteit van het stadion is 54.033. 

Het lijkt erop dat men de verkochte tickets telt en niet het aantal aanwezige mensen in het stadion. Het zal menigeen dan ook opgevallen zijn dat er vaak lege stoeltjes te zien zijn wanneer Ajax in de Eredivisie speelt. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van half november werd dit onderwerp uiteraard weer aangehaald. Financieel directeur Jeroen Slop liet toen weten dat men bij Ajax hoopt dat in januari de Ajax Kaartenmarkt open zal gaan.

De feestdagen komen er weer aan! Scoor nu snel jouw ideale Ajax-cadeau voor de kerst!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
dimi1976
Volledig onzin i.d.
Iedereen bepaalt zelf wanneer hij wel of niet gaat. En anders geeft je m aan familie of bekenden. Verder voor de meeste die aan het zeiken zijn . . er zijn altijd zat kaartjes te koop. Maar deze mensen willen graaf zeiken. Ajax de graafschap nu uitverkocht. 1 week geleden nog zat te koop. dus Russel als je graag wilt gaan kan jezelf ook 4 weken van te voren verzinnen of je gaat. maar de meeste die zeiken over stoelen die niet bezet zijn , komen alleen de toppers of als het er om gaat.
succes.

ps. over 2 weken begint de verkoop voor de 2e seizoenshelft. kan je nu alvast bedenken.
0 0
RusselWestbrook
Ajax moet gewoon een app maken voor seizoenkaart houders. 48 uur voor de wedstrijd krijg je een push bericht en moet je aangeven of je komt of niet. Hier krijg je dan 24 uur de tijd voor. Reageer je niet of zeg je dat je niet komt, dan komt je kaart automatisch in de vrije verkoop.

Minimale inspanning voor de supporters en voor Ajax.
0 0
Maxwell5
Volledig eens met dit idee!
0 0
Stone020island
Niet iedereen heeft een smartphone
0 0
Maxwell5
99,89% van de mensen wel.
0 0
Murph
Dat denk ik niet
0 0
Willem410
Dan heb je nog 24 uur de tijd om die kaarten te verkopen, dat gaat met een eredivisie duel tegen een doorsnee eredivisieclub nooit lukken, zoveel last minute intresse is daar niet voor dat je nog duizende kaarten verkoopt.
Ik denk meer aan een systeem dat je daar je kaart vrijblijvend in kan zetten maar zolang hij niet verkocht is deze er ook weer uit kan halen.
Als je nu weken van te voren weet dat je een wedstrijd niet kan, dan bied je je kaart aan, is hij een paar dagen van te voren nog niet verkocht en je komt je buurjongen tegen die ook wel wil dan zeg je wacht even ik haal hem even terug voor je.
1 0
f*ck010
Ja en dan gewoon zeggen dat je wel komt terwijl je nooit komt opdagen. Ingenieus systeem!
0 0
Maxwell5
Daar heb je dan een checksysteem voor.
0 0
Fieldman
Als Ajax jouw kaart kan doorverkopen deel je mee in de winst. Opgelost.
0 0
Kuningast
Elk jaar komen ze hiermee maar iedere blinde ziet toch de lege plekken in het stadion. Zo lang Ajax hier niks tegen doet zal het niet verbeteren
1 -1
Restored
of je bent gewoon eerlijk en telt het aantal gescande kaarten ipv de gekochte. tegen ado ook weer 10 a 15k lege plekken. Het wordt tijd dat er ook een minimum wordt gesteld aan het aantal bezochte wedstrijden op andere vakken dan de f side
2 0
Nicoonzeredder
En hoe zit het met dat hondstrouwe legioen?
4 0
JohanHuntelaar
Je weet zelf ook wel dat wanneer wij alleen de gescande kaarten mee zouden tellen, we echt niet boven dat percentage van het legioen zouden komen. Desalniettemin zijn zij idd ook niet zo trouw als altijd beweerd wordt.
2 -2
DirkvanDam
die stijgen er zo ver bovenuit dat ze niet meegerekend worden
0 0
Stone020island
MaAr De ArEnA ZiT NoOiT vOl
2 0
Juichtoon
De huidige capaciteit is 54.846. Het is maar dat je het weet.
2 0
MPAjax
AS heeft t nog niet aangepast
0 0
FlyingDutchMan
Heb je alle huidige stoeltjes geteld?
0 -1
Juichtoon
Met de nieuwe stoeltjes zijn er weer plekken bijgekomen. Heeft Ajax nog via een persbericht gecommuniceerd.
2 0
AFCA2211
Of regel een samenwerking met Ticketswap, wordt wel eens tijd dat er wat aan die ongebruikte kaarten gedaan wordt.
2 0
insectenverdelg
Ajqx moet als eerste zorgen dat je voor elkeseizoeskaart ook 17 losse kaarten krijgt met unieke barcode die de SZ uitsxhakeld voor 1 wedstrijd ala de unieke barcode worst geactiveerd. Pas dan kan iets al ticketswap een optie worden.
1 -1
booya4afca
Juist niet. Want dan worden de kaarten aangeboden voor woekerprijzen.

Dit kan je de organisator (in dit geval Ajax) beter laten regelen.
1 -2
theflyingdutchm
ticketswap kan je maar 5% boven op de marktprijs zetten maximaal.
1 0