Blind neemt af en toe 'gas terug' op de training

BartVeenstra, 06-12-2018 om 07:45, 7899 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind heeft het gevoel dat hij de laatste tijd steeds sterker wordt. De linksbenige verdediger keerde afgelopen zomer terug bij Ajax nadat hij in zijn laatste seizoen bij Manchester United - mede door blessureleed - niet heel veel aan spelen toekwam. Inmiddels voelt hij steeds beter aan wanneer hij zijn rust moet pakken, zo vertelt hij in een interview met Voetbal International.

'Ik heb geen last van blessures, van spierblessures heb ik sowieso nog zelden last gehad', zegt Blind. 'Wel heb ik slimmer met mijn lichaam leren omgaan. Ook dit seizoen voel ik zelf goed aan wanneer ik op trainingen even gas terug moet nemen, om blessures te voorkomen. Dat is een verschil met vroeger en heeft ook met je status te maken. Als jong talent wil je knokken voor je plek, dan wil je niet aangeven bij een trainer dat rust beter is, want dan kan je kans voorbij zijn.'

In het verleden liep Blind op die manier af en toe pijntjes op. Tijdens hersteltrainingen doet Blind het dan ook rustiger aan dan sommige teamgenoten. 'Er zijn jongens, zoals Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, die dan echt iets actiefs buiten willen doen. Voor mij geldt dat ik dan net zo lief even binnen op de fiets ga zitten en daarna herstellen op de massagetafel', aldus Blind, die er wel van kan genieten om elke drie dagen een wedstrijd te spelen. 'Dit ritme is juist leuk, ik speel tien keer liever een wedstrijd dan dat ik train. Helemaal in de flow waarin wij met de ploeg zitten.’

Scoor nu jouw Ajax-uittenue met twintig procent korting!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Hehe eindelijk! Dat gezeur over twee wedstrijden per week, ze zijn ook conditioneel veel fitter, dan zijn twee wedstrijden per week prima...
0 0
Wereld
vind ook wel dat een trainer zou kunnen zegggen (bijv) : Dusan, jij hebt even twee dagen vrij.
Net als met Nico.
(Ik noem die spelers even omdat zij eigenlijk al 2 jaar non-stop voetballen.

En dan idd ook Frenkie en Matthijs omdat zij het nog niet zo gewend zijn om zoveel te spelen en ook nog interlands tussendoor, waar je top moet presteren, ook op de training. Al lijkt het lichaam van Matthijs het wel redelijk aan te kunnen.

De trainer/medische staf zou hier (uit voorzorg) rekening mee moeten houden.
Een Mazraoui gaat natuurlijk niet zeggen dat ie wel wat rust kan gebruiken, want voor je het weet is ie zijn plekje kwijt aan Kristensen.
0 0
Joseph
Dit is zo'n geweldige aankoop, ook hiermee een geweldig voorbeeld waarvan ik hoop dat de talenten het goed volgen. Matthijs en Frenkie hebben allebei al een blessure gehad dit seizoen, je moet ook zien dat je soms rust moet nemen om extra gas te kunnen geven.
Het is geen schande om tegen je trainer te zeggen dat je het rustig aan wilt doen, een goede trainer herkent daar een topspeler in.
2 0
Ozymandias
Inderdaad, mede daarom is het ook zo belangrijk dat er een aantal ervaren mannen met ervaring op het hoogste niveau in de basis staan zodat de talenten kunnen ervaren hoe dat soort spelers met hun vak omgaan.

Ik ben van mening dat Ajax naar een beleid moet ontwikkelen waarin alleen de talenten van de buitencategorie (De Jong, De Ligt, Gravenberch, etc.) en daar net onder (Vd Beek, Mazraoui, Eiting, etc.) bij het eerste doorbreken en dat het basiselftal voor de rest bestaat uit spelers die qua ervaring en kwaliteit al bij de subtop van Europa horen (Tadic, Blind, Tagliafico, etc.). Het kopen van jonge buitenlandse spelers van boven de achttien die zich bij Ajax nog verder moeten ontwikkelen zou ik minimaliseren tot alleen talenten van de buitencatagorie (zoals bijvoorbeeld Neres).
0 0
FlyingDutchMan
Daley!!
3 0
mvdk
We hebben er nu 2 ;-).
0 0
Fairsquare
Dat is zijn voornaam inderdaad. Wat goed van je!
2 -2
FlyingDutchMan
Twijfelde tussen Daley & Danny, goed gegokt!
0 0