'Heitinga bood aan mee te lopen bij Ajax O19'

BVeenstra, 05-12-2018 om 11:30, 10282 views, Voetbal International |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Voormalig Ajacied Rafael van der Vaart heeft de mogelijkheid om mee te lopen bij Ajax O19. Dat vertelt de Heemskerker, die onlangs een punt zette achter zijn actieve spelersloopbaan, in gesprek met Voetbal International.

Van der Vaart wil ooit gaan ontdekken of het trainersvak iets voor hem is. Op dit moment heeft hij daar nog geen vastomlijnde ideeën bij. Wel is er de kans voor een 'terugkeer' naar Amsterdam. 'Johnny Heitinga heeft aangeboden dat ik bij hem kan meelopen bij Ajax Onder-19. Dat lijkt me leuk. Al weet ik nog niet wanneer we dat gaan doen. Eerst wil ik nog even genieten van mijn vrije leventje. En de voetballerij van wat meer afstand beschouwen. Volgens mij ben ik nu nog te veel romanticus om trainer te worden.'

De voetbalanalist kan er bijvoorbeeld helemaal niets van begrijpen dat Isco bij Real Madrid op de bank zit, terwijl Casemiro wél speelt. 'De liefhebber in mij zou altijd Isco als eerste op het wedstrijdformulier zetten. Terwijl het voor de balans misschien inderdaad beter is soms andere keuzes te maken. Ik zou het liefst elf Isco’s of elf Van der Vaarts opstellen, haha. Lekker voetballen. Maar dan sta ik als trainer waarschijnlijk vrij snel op straat.'

De feestdagen komen er weer aan! Scoor nu snel jouw ideale Ajax-cadeau voor Sinterklaas of kerst!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tinus
Een trainer voor een team lijkt me niets voor VdVaart. Dat is teveel tactiek en op het teamproces. Hij is volgens mij meer een techniektrainer zoals Tahamata of specifiek trainer voor de middenlinie.
Ook een prima uithangbord voor de club. Daarnaast is het in mijn optiek erg belangrijk voor een club met veel buitenlandse voetballers, dat er een groot aantal clubmensen rondlopen op de toekomst en JC-Arena.
2 0
afcas
prima uithangbord? in nederland heeft iedereen het idee dat het een luie frikandellenvreter is die nieteens doorhad dat hij fysiek niet meer meekon sinds zijn 29e en dat laatste hebben ze in het buitenland ook meegekregen.
0 0
AsensioWillemsen
Waarom bied Heitinga zo’n meeloop stage niet aan een talentvolle jonge trainer aan, die al jaren hard werkt om te komen waar een prof al is op het moment dat ie zijn schoenen ophangt
0 -2
Ronaldinho020
Voetballerij
0 0
Ajax27
Precies wat hij zelf zegt. Nog té erg een liefhebber en romanticus om nu al trainer te worden. Lekker mop tv blijven de komende paar jaar, komen tenminste zinnige woorden uit en neemt geen blad voor de mond. Straks mooi met een tegenpool zoals Heitinga aan de slag. En vanuit daar stappen maken als hoofdtrainer, beginnende bij de jeugd van Ajax.
1 0
Babangida83
Mooi dat die er nog zijn, romantici. Gewoon lekker 11 Isco's opstellen. Laat je niet gek maken. Die verliezen de bal nooit. En als je eens een keertje een tegengoal krijgt, maken ze dat ook weer makkelijk goed.
4 0
Ferd
Moet dan wel een eigen goal zijn als ze de bal nooit verliezen
0 0
Ajax_026
geschikt
1 0
Sampaoli
Gelieve niet doorgaan met oud-Ajacieden aanstellen op belangrijke posities in de jeugdopleiding.
1 -5
MelleAfca
Een Ajax verleden moet een (grote) pré zijn, geen vereiste. Ik hoor van der Vaart echter wel vaak hele verstandige dingen zeggen, kan ik van Heitinga niet echt zeggen.
6 0
Sampaoli
Een goede trainer met aanvallende intenties lijkt mij het meest belangrijk.
3 0
AsensioWillemsen
En een die spelers aantoonbaar beter maakt
0 0
Web
Daarom zou ik hem wel naast Heitinga willen zien
Beetje tegen gas geven
6 0
tonny
fricandeltrainer hahaha
2 -5
Leviathan
Ik lag me rot. Die frikandel kon in zijn hoogtijdagen toch verdomd goed voetballen
0 0
Ajax27
Een van de beste, misschien wel de beste creatief aanvallende middenvelder die Ajax ooit onder zn hoede heeft gehad. Was in die tijd al stappen verder dan Sneijder.
0 0
BRAMHOUTEN
ik ben blij dat je het zelf wel heel grappig vind
2 0
3*stars*3
Idd -_-
0 0
Leefieg
Haha ik had met Master League in PES 11 Van der Vaarts gekocht. Zelf aangemaakt en gaan. Ik Won alles!
2 0
afcas
das toch knap aangezien je in principe na een uur alle 11 je spelers noedt wisselen.
0 0
Web
Van de Vaart zie ik wel zitten als individueel trainer, lekker op techniek trainen.
Zie in hem geen trainer voor een team.
Misschien past hij wel heel goed bij Heitinga, die heeft te weinig wat Rafaël wel heeft, kan hij een beetje tegen gas geven, meer voor voetballende oplossingen kiezen
5 0
FlyingDutchMan
Zijn wel redelijke tegenpolen, daarom wel interessant om te zien hoe die combinatie zou zijn!
1 0
Daveajax1976
Ben een beetje vd vaart moe
0 -6
Web
Waarom?
3 0