Blind: 'Ten Hag qua visie en in omgang heel goed'

NielsOpdam, 05-12-2018 om 11:15, 9216 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Blind vindt Erik ten Hag een heel goede trainer op veel vlakken. Dat vertelt Blind in gesprek met Voetbal International. Ook gaat de Oranje-international in op het coachen van andere spelers binnen de selectie.

Blind noemt Ten Hag een heel goede trainer. 'Qua visie en in de omgang. Vanaf het eerste moment merk ik dat er een gezonde en goede wisselwerking is, waarbij we op een open manier met elkaar communiceren. Als ik of wij iets vinden, of ergens een gedachte over hebben, kunnen we dat bij hem aankaarten', aldus Blind, die vertelt dat het andersom hetzelfde geval is. 'Hij weet ons ook mee te nemen in zijn plannen en zijn visie. Bij deze trainer zit overal een idee achter en hij kan dat goed overbrengen.'

Tijdens het vorige seizoen waren er veel verhalen rondom de verstandhouding van Ten Hag en de selectie. 'Daar kan ik niet over oordelen, daar was ik niet bij, maar sinds ik half juli bij Ajax kwam, merk ik een prima verstandhouding tussen de spelers en de trainer', vervolgt Blind, die dat ook terugziet op het veld. 'Dat blijft toch de allerbeste graadmeter. De manier van opbouwen, van druk zetten, de eenheid die we vormen, dat is het succes van ons allemaal. Van de staf, de spelers, het klopt gewoon.'

Coaching 

Blind is, met zijn 28 jaar, gehaald als ervaren kracht. 'Ik coach actief in het veld, maar ben geen prater in de kleedkamer. Ik vind het prettiger om een-op-een de boodschap over te brengen, dan dat ik in de groep het hoogste woord heb. Lasse Schöne, Matthijs de Ligt en Klaas-Jan Huntelaar zijn meer types die in de kleedkamer het woord nemen.'

De feestdagen komen er weer aan! Scoor nu snel jouw ideale Ajax-cadeau voor Sinterklaas of kerst!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afcsjonnie426
Ik vind het mss nog wel beter als onder bosz waar ik vaak billen heb zitten knijpen tijdens wedstrijden en nu voor me gevoel wat rustiger op me stoeltje zit,maar dat kan aan mij liggen.
De manier van omschakelen ,verdedigen beter, rustig blijven bij achterstand niet gelijk de koppies omlaag.
Alleen zijn wissels snap ik soms niet maar dat vergeef ik hem ;]
2 0
3*stars*3
In ieder geval ben ik blij dat mensen zijn gestopt met roepen om Bosz.
Tuurlijk heb ik in 16/17 genoten maar Erik had een aanloop nodig (net als Bosz) en ik geniet weer van Ajax, net als veel fans en zelfs media.
Ook Dortmund doet het prima zonder Bosz.

Nog een belangrijk punt en ik erger mij aan het woordje maar Ajax heeft nu wel een “plan-B” en dat is belangrijk en imo ook reden waarom we hebben geplaatst voor de CL en volgende ronde hebben gehaald.
0 0
insectenverdelg
Bosz zn speelstijl was attractiver Maat dit is realistischer. in de omschakeling staat Ajax veel beter. Ten Hag heeft iets beter of vooral volwassenene4 materiaal maar hij is beter in het tevreden houden van spelers lijkt wel. Er springen weinig tot geen kikkers uite wagen.
1 0
BRAMHOUTEN
ik vond de speelstijl onder bosz niet echt attractiever als ten hag nu. ik geniet echt van dit voetbal en moet zeggen ik zit veel relaxer te kijken dan onder bosz. sanchez heeft in zijn eentje veel mankementen in de dekking doen camoufleren
2 0
insectenverdelg
Dat laatste is zeker waar mbt Sanchez. Toch hebben we t niveau Schalke en Lyon thuis dit jaar nog niet aangetikt. Maar met zo een uitganspositie had deze selectie er ook niet meer zo'n thriller uit van gemaakt.

Wel is de ondergrens veel hoger geworden. geven veel minder kansen weg. wel is deze selectie veel stabieler dan die van Bosz. niet per definitie talentvoller maar wel volwassener.
1 -1
Web
Ajax tegen Bayern was veel beter.
Zet die bril eens af, of ga eens terug kijken
Ook de competitie is niet een klasse,maar twee klassen beter.
Ten Hag kun je tactisch niet vergelijken met Bosz
Zoveel beter
0 0
SilverHaze
Jawel, Bayern-uit was het hoogste niveau wat ik Ajax heb zien halen. Ik heb echt met verbazing zitten kijken. Het spel was veel zuiverder dan tegen Lyon en Schalke is toch echt wel 5 klassen minder dan Bayern. Ook als ze uit vorm zijn.
0 0
afcsjonnie426
Ik vind het mss nog wel beter als onder bosz waar ik vaak billen heb zitten knijpen tijdens wedstrijden en nu voor me gevoel wat rustiger op me stoeltje zit,maar dat kan aan mij liggen.
De manier van omschakelen ,verdedigen beter, rustig blijven bij achterstand niet gelijk de koppies omlaag.
Alleen zijn wissels snap ik soms niet maar dat vergeef ik hem ;]
1 0
Ajax#1900
Vind ik ook. Veel betere balans.
1 0
Daniii
Punt is dat Ten Hag geleerd heeft van zijn fouten, wat de mensen on-Ajax vonden zoals het aanpassen aan de tegenstander en zijn gedokter in zijn taalgebruik.

Is nu helemaal anders, dus het lag ook gedeeltelijk aan Ten Hag dat het toen minder ging, net zoals het nu beter gaat en Ten Hag daar ook verantwoordelijk voor is.
0 -3
insectenverdelg
Ten Hag zn fouten tegenn PSV uit waren niet minder groot als Bosz die de zelfde 11 t veld op stuurde als regen Schalke uit. Dat kon niet goed gaan. Net overigens als een cetrum van Blind en de Jong dit jaar.
1 0
Ozymandias
Ten Hag past zich nog steeds aan aan de tegenstander. De spelprincipes blijven hetzelfde (dat is bij Ajax onder Ten Hag ook altijd zo geweest) maar de uitvoering daarvan wordt op de tegenstander aangepast. Elke goede hoofdtrainer past zich aan aan de tegenstander. Waarom denk je dat een hoofdtrainer als Guardiola vele uren aan beeldmateriaal van zijn tegenstanders bekijkt?
2 -1
Daniii
Beetje achterlijk dit, hier ga ik niet mee in discussie.
0 -3
JariHeijden
Dan ga ik toch even verder met die 'achterlijke' discussie. Ten Hag kijkt iedere keer waar hij de tegenstander het meest pijn kan doen. Dat is ook aanpassen aan je tegenstander. Niet zoals ADO deed, extra veel mensen achter de bal. Maar vanuit je eigen kracht. Dat is iets wat Cruijff altijd deed. Hij had zelden twee keer achter elkaar dezelfde tactiek. Als een buitenspeler hekel had aan meeverdedigen, dan zette hij de back heel hoog bijvoorbeeld. Of een snellere back er neerzetten.

Altijd maar enkel je eigen systeem spelen zonder te kijken naar de tegenstander is heel on-Cruijffiaans. Ten Hag is continu bezig om te kijken met welk strijdplan je het beste de tegenstander kunt bestrijden. En dat ook nog eens met aantrekkelijk voetbal.

Heerlijk!
0 0
Web
Hij had gewoon wat tijd nodig om zijn ideeën er in te krijgen.
Taal gebruik is grote onzin, ik heb liever een trainer die de ploeg goed laat spelen en Twents praat, dan iemand die heel goed Hollands praat maar geen goede trainer is.
3 -1
Eastwood
Wij oordelen hier vaak veel te snel.
8 -1
jackwolf
Precies dat!
1 0
Ozymandias
Understatement van de dag!
2 0
Ajax95Duivendrecht
Eerlijk is eerlijk, vier maanden geleden was iedereen (inclusief mezelf) kritisch op Ten Hag en kon Bosz niet snel genoeg komen...

Maar wat Ten Hag sindsdien heeft neergezet is buitengewoon knap. In december nog op de 3 allerhoogste fronten meestrijden, dat lukt maar weinig Nederlandse clubs.
3 0
Ronaldinho020
Nee, niet iedereen.
2 0
ajaxinho
Ik wel.
Maar meer omdat ik Keizer meer tijd gunde.

In het nieuwe (huidige) seizoen zou ik TH weer steunen.
Vanaf de eerste wedstrijd in de voorbereiding was ik meteen verkocht.
Hij speelde met twee verdedigende middenvelders.
Iets wat zijn voorgangers (Keizer en Bosz) niet probeerden.
1 0
RedFeather
Hoeveel officiële wedstrijden heeft ten Hag verloren dit seizoen?
PSV (uit)
Hoeveel gelijk?
Standard (uit), Heracles (thuis), Dynamo Kiev (uit), Bayern (uit), Benfica (uit)

De rest gewonnen.
Dit trackrecord is onvoorstelbaar.
9 -1
3*stars*3
Onzin want Valentijn D had nog Ten Hag ''dirt'' maar we moesten nog ff wachten...En wachten en wachten... ;-)

Ben zeker niet met alles eens wat Ten Hag deed of doet maar net als nieuwe spelers, had hij ook tijd nodig en hij ontwikkeld zich ook.
Ajax is wel wat anders dan PSV assisteren, Bayern II en FCU trainen.
Ik denk zelf dat hij het een beetje had onderschat.
Ajax staat al bekend als grootste club maar met alles eromheen, maakt het nog zwaarder.

Makkelijk om te roepen dat je met dit materiaal wel goed moet presteren maar dat is bullshit.
Ten Hag verdient veel credits voor het huidige Ajax.
Zitten weer potjes bij waar we echt van kunnen genieten en dat je in München door gebrek aan scherpte niet wint met 1-4 zegt ook genoeg over het Ajax wat hij heeft neergezet.
4 -1
Ajacied33
Ik word steeds enthousiaster met TH aan het roer. Wat hoop ik vurig dat we 2 prijzen gaan binnenhalen dit seizoen. De titel en de beker. Wij als fans verdienen dit natuurlijk na 4 ellendige seizoenen en TH gun ik het ook zeer. Vooral omdat hij vorig seizoen belachelijk gemaakt is door vele mediagasten zoals Derksen en co. Ik acht TH ook capabeler als een Frank de Boer. Vooral in de communicatie en omgang met anderen lijkt TH me verder als de Boer. Maar kan het mis hebben..
8 0
GrandMasterFlex
Liever titel en CL
1 0
Ajacied33
Ja maar ik wilde een beetje reeel blijven haha. De CL winnen is een droom, ambitie moet je hebben, maar ook reeel moet je zijn. De CL zal niet voor ons weggelegd zijn helaas. Beker en titel moet eigenlijk gewonnen worden
1 0
Web
Hij word nog steeds belachelijk gemaakt.
Maar ik heb het gevoel dat hem dat niets ( meer ) doet, hij krijgt de waardering van binnen Ajax wel. Ook de samenwerking met Schreuder is erg goed, je ziet vaak dat Schreuder even naar hem toe loopt, en dan zie je dat hij dit aanneemt, heel mooi.
5 0
Web
Ten Hag heeft het ontzettend goed voor elkaar bij Ajax
Uitstekende trainer met een hele mooie logische speelstijl, wat niet ten koste gaat van mooi voetbal
Ik was echt voor met een 6 te spelen, maarTen Hag verrast mij met zijn twee controleurs, daardoor hebben de voorste vier, en vooral Ziyech en Tadicde ruimte om van positie te wisselen, dat werkt echt geweldig, bij balverlies zetten Schone en Frenkie ( onze voetballende controleurs ) gelijk druk op de bal. En dan kun je Blind daar ook nog eens moeiteloos neer zetten, dan komt ook nog eens Sinkgraven er weer aan.
Labyad is hier door velen uitgekost, waarom? Als je een van de beste spelers bent in de eredivisie buiten Ajax om, heb je heel veel in je mars, hij kreeg onverwachts te maken met het aanblijven van Ziyech en de verrassende aankoop Tadic, hij was teleurgesteld en moest aan deze situatie wennen.

Wanneer hebben wij zo ontspannen naar Ajax kunnen kijken, de tegenstander kapot spelen met mooi positie spel en vele positie wisselingen, en loopt het even niet, zoals uit tegen Benfica en thuis tegen Kiev de bal even rond spelen en niet in het mes van de tegenstander lopen.

Hopelijk komt er voor Ten Hag geen mooie aanbieding uit het buitenland ( zou mij niet verassen )
Die zien dat Ajax heel volwassen speelt, en zelfs al 11 wedstrijden in Europa ongeslagen is.

Onbegrijpelijk dat hier nog steeds mensen op AS rond lopen dat spelers op de verkeerde plaatst spelen, Ten Hag bewijst wekelijks dat dit niet zo is.
Frenkie als voorbeeld, voor hem is de ruimte op deze positie om met de bal aan de voet het middenveld in te drijven, ook is Frenkie verdedigend heel goed, zijn schot is matig.
Hij staat gewoon op zijn beste positie
Ziyech op rechts is kwa balverlies veel beter dan op het middenveld, daar heeft hij de ruimte om risco te nemen, hij schuwt ook niet om terug te verdedigen op die positie
Natuurlijk is het ook de beste positie voor Neres.
Maar je weet dat hij volgend seizoen weg is, dan kan Neres daar weer spelen.
11 0
3*stars*3
Mee eens.
Vergeet ook niet zijn trucje met Tadic in de spits.
Dat zijn van die kleine dingen waarin je toch ziet dat deze man tactisch sterk is.
Het is niet zo dat Tadic daar moest spelen door blessures maar was gewoon een tactische keuze en vooral in München pakte dat geweldig uit.

Over aanbieding uit het buitenland, lijkt mij ook kwestie van tijd maar denk dat Ten Hag wel verstandig is en ook ziet hoe het met Bosz afliep, na 1 leuk seizoen met Ajax.
Denk ook wel dat hij loyaal is naar Overmars, die nek voor hem uitstak.
6 0
Web
Mee eens
0 0
ETM
Begin nooit met Web over Bosz :)
0 0
3*stars*3
Oops, al paar x gedaan. ;-)

Nogmaals in 16/17 genoten van Ajax maar vooral na winterstop.
Maar het leek er op een geven moment op, alsof Ajax niets meer zou zijn zonder Bosz.

Ik blijf er ook bij dat hij het heel sneaky speelde om te vertrekken en in een slachtofferrol kroop.
Maar ok genoeg over Bosz want dat is anders weer een lange discussie...
1 0
Web
Waarom niet?
Hier kan dat niet, hij staat op een voetstuk, dan word je tot aan de grond agfgebrand, maar ik blijf altijd mijn mening geven.
Maar je hoeft mij niet te vragen wie beter is.
0 0
ETM
Lighten up man, ben een beetje aan het stangen :)
0 0
Bocarra
Duidelijk!
0 0
Amsterdam Loyals
Top aankoop!
2 0
Bocarra
Elke trainer heeft een aantal maanden nodig om alles naar zijn hand te zetten. Ten Hag is net als veel illustere voorgangers geen uitzondering op deze regel. Duidelijk is ten Hag een toptrainer. Ajax blijkt nu ook in de breedte van de selectie door te kunnen groeien. Dat is vaak kenmerkend.
6 0
Redrum
Ten Hag heeft door gewoon aardig en open te zijn toch het respect van zijn selectie gekregen.
5 0
BrandjeXL
Vrijwel elke speler zegt hetzelfde over TH echter, vooral hier en de media, vond men het belangrijker om de beste man belachelijk te maken om zijn stem en interviews. Ik heb altijd gezegd samen een hoop anderen dat dit het seizoen is waarop je hem kan en mag afrekenen.
3 0
Web
Ik ook, en daar word je hier op belachelijk gemaakt, als konte kruiper enz.
Maar ze doen maar, ik laat mij daar niet door beïnvloeden.
2 0
Mazraoui
Er zijn er wel meer gewoon aardig en open die toch niet zoveel respect krijgen. Waarschijnlijk ligt het ook aan zn vakmanschap
5 0
Redrum
Absoluut, hij heeft ze overtuigd van zijn kwaliteiten en visie.
5 0